Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Patmos ya da Kalimnos'ta çıkış ve Güllük ya da Didim'de giriş işlemleri hk bilgi

• *
Merhaba.. Bu güzel forumu ne zamandır takip ediyoruz ama bir merhaba demek bu zamanı buldu.. Birkaç sorumuz olacak; bilgilerinizi paylaşabilirseniz çok yardımınız dokunacak.
İngiliz bayraklı teknemizle Yunan sularındayız ve Türkiye'ye Güllük'ten giriş yapmak istiyoruz. Vakit nedeniyle Kuzey Ege'ye çıkamayacağımız için Güllük'ü düşünüyoruz ve özellikle Güllük dememizin nedeni, acente tutmadan transit log işlemlerini kendimizin yapmamıza izin verdiklerini duymuş olmamız. Ama biz marinaya da bağlanmak istemiyoruz. Bilgisi olan var mıdır, balıkçı barınağına işlemler süresince bağlanmamıza izin verilir mi? Ya da Didim'de veya bu bölgede başka bir yerde böyle bir imkan söz konusu olabilir mi?
Bir diğer sorumuz da şöyle: Bazı kaynaklarda Kalimnos, bazı kaynaklarda da Patmos resmi Yunan giriş/çıkış limanı olarak belirtiliyor. Rod Heikel'e göre ise ikisi de resmi giriş/çıkış limanı değil. Bu iki adadan birinde (ya da Leros'ta) Yunan sularına giriş ya da Yunan sularından çıkış yapan oldu mu?
Son bir soru da şu: Güllük ya da Didim'de ya da civarda başka bir yerde boş transit log formu satın almak mümkün müdür?
Şimdiden teşekkür ediyoruz yanıtlarınız için..

• IP logged

• *
Hoşgeldiniz. Teknemi güllük marinadan aldığımda oradaki Acenta Atilla ile tanışmıştım. Size özelden numarasını gönderiyorum . Her türlü bilgiyi , transit Log da dahil dürüstçe verecektir. Adımı iletmeniz yeterli olacaktır. Selametle .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
Atilla Bey güveniirdir, Oğuzhan'a katılıyorum.
Kendiniz transitlogu ancak Deniz Ticaret Odasından temin edersiniz.
Bildiğim kadarıyla Didim ve Güllük'te yok
Kalimnos, Leros Agia Marina veya Patmos'tan resmi çıkış yapabilirsiniz.
Kolay gelsin
  • IP logged

• *
Didim D marin'de ön büroda transitlog  satılıyor.
  • IP logged

• *
Verdiğiniz bilgiler için hepinize çok teşekkür ederiz değerli reisler. Önerilen acenteye de danışıp bilgi almıştık ancak görünüşe göre 6-7 gün sonra lodos son anda (vizemin son gününde!) Hızır gibi yetişecek imdadımıza 😊 ve çıkış-giriş işlemlerini her zamanki gibi Sakız ve Foça'da yapabileceğiz büyük ihtimalle. Yukarıdaki bilgilere acenteden öğrendiklerimizi de ekleyebiliriz konuyu tamamlamak adına. Didim ve Güllük'te transit log acentelerden temin edilebiliyor ama DTO fiyatından %50 daha fazla ücretle. İşlemleri kendimizin yapabileceği söylendiyse de, Güllük liman başkanlığının, giriş yapmak isteyen bir Fransız tekneye acenteden yardım almasını tavsiye ettiği bilgisi, konuyu muallakta bıraktı bizim için. Bir de Güllük'te işlemler süresince liman başkanlığı önüne bağlanmak mümkünmüş, marina şart değilmiş. Genellikle boş transit log formu alıp da çıkarız Türkiye'den, bu sefer unuttuk. Eğer form elimizde olsaydı işler kolaylaşacaktı. Unutmamak lazım 😊 Tekrar teşekkürler tüm reislere..
  • IP logged

Yukarı git