Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Teknede mini bulaşık makinesi?

Z

Ziya GÜNEŞ

Teknede mini bulaşık makinesi?
OP: 03 Eylül 2019, 13:56:25
Biraz teknede iş azalsın biraz da su sarfiyatının önüne geçelim mantığı ile (6 kişilik bulaşık için max 7 litre su sarfiyatından bahsediliyor) tezgah üstü mini bulaşık makinesi alıp monte etmek istiyorum.
Aldığımızdan bu yana hiç kullanmadığımız için fırını söküp, yerine takacağım. Bu tür makineleri bulmak artık biraz zor (sosyetik bir ülke olduk ya).
Daha önce kullanmış bir arkadaşımız var mıdır buralarda?
Önerilere açığım
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Ynt: Teknede mini bulaşık makinesi?
#1: 03 Eylül 2019, 14:14:14
Biraz teknede iş azalsın biraz da su sarfiyatının önüne geçelim mantığı ile (6 kişilik bulaşık için max 7 litre su sarfiyatından bahsediliyor) tezgah üstü mini bulaşık makinesi alıp monte etmek istiyorum.
Aldığımızdan bu yana hiç kullanmadığımız için fırını söküp, yerine takacağım. Bu tür makineleri bulmak artık biraz zor (sosyetik bir ülke olduk ya).
Önerilere açığım

Fırın önemli, bence fırını sökmeyin, başka bir yer bulmakta fayda var.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

s

serdar çırak

#2: 03 Eylül 2019, 14:23:05
Fırın kullanılmasa bile depolama (tabak çanak makarna pirinç vs.) için rahat bir yer..
Ama..tezgah üstü bulaşık makinasının su alış,atış ve elektrik kablolarının görüntü kirliliği açısından saklanması ve genel tesisata yakınlığından ötürü fırın bölümü en mantıklı yer..
  • IP logged

Z

Ziya GÜNEŞ

#3: 03 Eylül 2019, 15:16:47
Önerilere açığım

Fırın önemli, bence fırını sökmeyin, başka bir yer bulmakta fayda var.

2 yıldır kullanmadığımıza göre, bundan sonra da kullanmayız diye düşünüyorum
Fırının içini bile kullanmıyoruz. Depolama alanımız oldukça fazla ya da bize fazlasıyla yetiyor şu anda
  • IP logged

• *
#4: 03 Eylül 2019, 16:19:01
Önerilere açığım
5 yıldır elektrolux  kullanıyorum.su tasarrufu için mükemmel,
kısa proğram için silip Sıyırıp koyuyorum 30 dk yıkıyor.
1260 wat gündüz 2000 wat inverter ile çalışıyor.
yer ve elektrik imkanları varsa faydalı.
  • IP logged

• *
#5: 03 Eylül 2019, 18:03:32
Ben elektrik tasarrufu için sıcak su girişine bağlayıp, makinedeki elektrikli termostatı bypass etmeyi düşünmüştüm.  Böylece su ısıtmak için rezistans tüketiminden kurtulup, sadece su pompası ve elektrik motoru tüketimi öngörmüştüm.

Olabilirliği var mı bunun size göre?
Bir de nereye monte ettiniz?
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
  • Donatan Temsilcileri
#6: 03 Eylül 2019, 18:52:29
Fırın can kurtarıcı. Elleşme ona Ziya.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

s

serdar çırak

#7: 03 Eylül 2019, 19:54:11
Ben elektrik tasarrufu için sıcak su girişine bağlayıp, makinedeki elektrikli termostatı bypass etmeyi düşünmüştüm.  Böylece su ısıtmak için rezistans tüketiminden kurtulup, sadece su pompası ve elektrik motoru tüketimi öngörmüştüm.

Termostatı bypass etmene gerek yokki..sıcak suyu bağlarsan, termostatı yüzünden elektrikli ısıtıcı devreye zaten girmez..hatta belki su biraz daha soğusun diye de bekler..:)
  • IP logged

• *
#8: 03 Eylül 2019, 21:29:46

Bence direk sıcak su yıkama prosesinde sıkıntı yaratabilir.
önce Soğuksu kullanıyor bildiğim.
Bizde havuzlukta tezgah var onun üstüne monte ettim.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#9: 03 Eylül 2019, 22:26:44

5 yıldır elektrolux  kullanıyorum.su tasarrufu için mükemmel,
kısa proğram için silip Sıyırıp koyuyorum 30 dk yıkıyor.
1260 wat gündüz 2000 wat inverter ile çalışıyor.
yer ve elektrik imkanları varsa faydalı.

Ben de düşünüyorum, çünkü koylarda bulaşık yıkamıyoruz, seyirde ise Reyhan'ın midesi bulandığı için bu iş bende..

Atık suyu nereye gidiyor?

Hangi modeli? Resmi var mı?
  • IP logged

• *
#10: 03 Eylül 2019, 23:12:19
Çıkışta hortumu lavabo çıkışına bağladım alt kotta olan depoya gidiyor. İstersen çıkarıp ayrıca bir kaba alınabiliyor .
  • IP logged

• *
#11: 03 Eylül 2019, 23:54:57
Elektrolux
Modeli ESF2210DW
  • IP logged

Yukarı git