Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Teos - Karacasöğüt

Z

Ziya GÜNEŞ

Teos - Karacasöğüt
OP: 16 Ağustos 2019, 11:20:19
Uzun yıllardır ilk kez bayram tatilinin sonuna bir hafta daha tatil ekleyebildim ve bildiğiniz gibi Gökova'ya gitmeye karar verdik.
Önce koy koy dolaşalım dedik ama sonra konformizm ağır bastı ve direkt Karacasöğüt Global'e gidelim, oradan günübirlik çıkalım kararını verdik.
Bayramın ikinci günü saat 5.30 gibi, ortalık henüz karanlık iken yola çıktık. Gece karanlıkta, Chartplotter ekranı çok göz alıyormuş ve insan sürekli geçtiği yerleri bile tanıyamıyormuş öğrendim.
8-10 knot geniş apaz bir rüzgarla, cenova +motor seyriyle ortalama 7 mil hızla Samos'un kuzeydoğu burnuna ulaştık.
Rüzgar iyice kalınca yelkeni toplayıp sadece motor seyrine başladık. Bir ara 2800 devire çıktık ve birkaç dakika içinde motor hararet alarmı çalmaya başladı. Rölantiye aldık, birkaç dakika içinde sustu alarm. Böyle durumlarda herzaman olduğu gibi "Alo Rıza Usta" servisi devreye girdi.
Rıza Usta, pervanen kirli olabilir, 2600 deviri geçme deyince, rotayı Poseidon koyuna çevirdik. 4 metrelerde demir atıp daldım. Pervane kötü değildi. Tekrar yola çıktık ama 2400 deviri geçmedik bir daha.
İlk durak Turgutreis marina idi. Yaklaşık 14 saatlik bir yol.
Aslında bıktırıcı ama transferde ara bir durak yok maalesef.
Didim körfezi çok dalgalıydı. Rüzgarsız dalga, özellikle de yandan geliyorsa çok yıpratıyor.
Küçük oğlum Can hem çok sıkıldı hem de korktu bayağı.
Son 1 saatte rüzgar 8 knotlara çıkınca yine motor +cenova ile biraz stabiliteyi sağladık da rahatladık.
Turgutreis marinaya, yoğunluk nedeniyle yaklaşık 30 dk dışarıda bekledikten sonra giriş yaptık.
Marinaya gireceklerin, tonoz için ayrı bir halat hazır etmesi iyi olur. Tonoz için kendi halatları yok.
Bir gece için elektrik ve su hariç 437 TL ödedik.
Birşeyler atıştırıp saat 21.30 gibi yorgunluktan bayıldık.
  • IP logged

Z

Ziya GÜNEŞ

Ynt: Teos - Karacasöğüt
#1: 16 Ağustos 2019, 11:43:06
13 Ağustos Salı
Sabah 05.30 da uyandık ve Palamar yardımıyla saat 06.00 da marinadan ayrıldık.
Rüzgar hiç esmiyordu. Maksimum 4 knot rüzgar oldu yol boyu.
Gökova körfez girişi biraz dalgalıydı ama maksimum 20-25 dakika sürdü. Sonra uzun süre "karıncanın su içtiği" bir denizde seyir yaptık.
İlginç olan, motor devri hep sabit olduğu halde (yaklaşık 2350 devir) hızımız dönem dönem 7.2 dönem dönem 5.5 mil seviyelerinde oldu.
Çok sakin bir denizde seyir yapmanın ne kadar sıkıcı olduğundan konuşuyorduk ki, motor birden sarsıldı ve devir düştü. Rölantiye aldım, motoru kontrol ettim bir sorun göremedim. 1500 devire kadar hiçbir şey yoktu ama bunu geçince ciddi bir sarsıntı oluyordu. Yine ARU (Alo Rıza Usta) devreye girdi. Pervaneye poşet ya da halat dolanmıştır deyince, giderken akıştaki teknenin altına dalmak zorunda kaldım. Gerçekten Pervaneye kocaman siyah bir poşet dolanmış. Poşeti çıkarttım ve sarsıntı kayboldu. Yine 2350 devirde sakin bir seyirle Global'e ulaştık ve bağlandık.
Varsa, cennet böyle bir yere benzemeli.
Son bir yıldır, eşime tekneyi buraya bağlayalım diyordum ve 3.5 saatlik araba seyahati uzun diyerek muhalefet ediyordu.
Burayı yaşayınca 24 saat içinde kabul etti.
Global de fena sayılmayacak bir teklif verince, Kasım ayından sonra tekneyi buraya bağlamayı kesinleştirdik
Dönüşü 19 Ağustos Pazartesi ve üç gün olarak planlıyoruz.
Cumartesi Pazar hava sert görünüyor.
Sonrası da yokuş yukarı çok sakin olmaz diye düşünüyorum.

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#2: 16 Ağustos 2019, 12:29:59
Bu kadarcık mı ya..?

Hemen gelip, dönüş yoluna başladın sanki.. Biraz Gökovayı anlatsana.. Fotograf yok mu?

Selametle..
  • IP logged

• *
  • Hep gülelim birbirimize, saygı ve sevgi ile.
#3: 16 Ağustos 2019, 15:51:30
Ziya Bey,
Global neresi ? Hiç bilmediğim bir yer bu. Gökovada.

Siz normalde 2800 devirle seyir yapıyormusunuz. Ben 2800 devri hiç düşünmedim bile.  ?0-?
Motorunuz nedir?  :)
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#4: 16 Ağustos 2019, 22:29:37
Ziya Bey,

Siz normalde 2800 devirle seyir yapıyormusunuz. Ben 2800 devri hiç düşünmedim bile.  ?0-?

Aziz Abi, Karacasöğüt global sailing tesisleri. Bir otel, bir restaurant, güzel bir iskelesi ve yelken okulları var. Çok güzel bir yer. Bildiğim kadarıyla Karamanoğlu ailesinin tesisi. Ben de bir sefer Tayomarın transferi için gitmiştim. Çok beğenmiştim.

Bir de Aziz Abi Makine yanmarsa , 2500-2800 devir aralığı seyir için uygun devirler.

Birde Ziya Hocam, detayları büyüsü bozulmasın diye mi paylaşmıyorsunuz? Takipteyiz burada.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 16 Ağustos 2019, 22:31:47 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Hep gülelim birbirimize, saygı ve sevgi ile.
#5: 17 Ağustos 2019, 09:39:10
Ziya Bey,

Aziz Abi, Karacasöğüt global sailing tesisleri. Bir otel, bir restaurant, güzel bir iskelesi ve yelken okulları var. Çok güzel bir yer. Bildiğim kadarıyla Karamanoğlu ailesinin tesisi. Ben de bir sefer Tayomarın transferi için gitmiştim. Çok beğenmiştim.

Bir de Aziz Abi Makine yanmarsa , 2500-2800 devir aralığı seyir için uygun devirler.

Birde Ziya Hocam, detayları büyüsü bozulmasın diye mi paylaşmıyorsunuz? Takipteyiz burada.

Sağol Ahmet,

Karamanoğlu ailesinin tesisisni bilirdim de adını öğrenmemişim demek. Yanmara da bak sen 2500-2800 devir demek. Helal.
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#6: 17 Ağustos 2019, 11:20:24
Allah içinize sindirsin. :)xx :)xx :)xx
Yeni bağlama yeriniz hayırlı olsun.Bence 3.5 saat derken Çine'de çöp şiş molasını da dahil etmişsin. :)
Yıllarca Martı marinaya gidip geldim 3.5 saat tutuyordu ama sizin yol daha kısa olacak.Cuma akşamdan çıkıp pazartesi sabah dönünce sizi 3 gece 2 gün çok güzel günler bekliyor diyebilirim. ;)
  • IP logged
DeDe

Z

Ziya GÜNEŞ

#7: 17 Ağustos 2019, 13:18:01
Makine Yanmar.
Rıza Usta, 2400 2800 arası seyir yapabilirsin diyor.
Aslında ayrıntı yok fazla.
Didim Bodrum arası biraz dayak dışında.
Foto için telefon uygun değil. Onu dönünce yapacağım.
Bugün sözleşmeyi yaptım. Teos'a dönmeyip, tekneyi burada bırakıyoruz.
Teos'un iki ayını yakmış olduk böylece.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#8: 17 Ağustos 2019, 13:23:42

Bugün sözleşmeyi yaptım. Teos'a dönmeyip, tekneyi burada bırakıyoruz.
Teos'un iki ayını yakmış olduk böylece.

Hayırlı olsun..

Zaten götür getir derken ve izin vb durumlarla uğraşıp, işten güçten kalacağına bırakmakla iyi yapmışsın..

Global Sailing iyidir, gittiğinde denize çıkmasan bile yelken yapan minikleri izlesen için neşe dolar..

Karamanoğlu ailesi ile dostluk kurarsın elbette, çok fazla deneyim ve bilgileri var, yararlanırsın..

Haluk abinin kızı Deniz ve eşi Mahmut Saral çok iyi denizci ve eğitmendirler..
  • IP logged

s

serdar çırak

#9: 17 Ağustos 2019, 13:43:34
Ayrıca doğa harikası bir yer..
Tek problemi,acil malzeme alımı lazım olduğunda yetersiz kalması..İlla Marmaris e gitmek gerek..Bu da gitgel birbuçuk saatlik yol demek.
  • IP logged

• *
#10: 17 Ağustos 2019, 14:00:00
Harika yerdir. Güzel insanlardır. Balım farklı senelerde üç yıl kaldı orada. Palamarı çözdüğün anda Gökova’dasın. Dikkat etmeniz gereken şey tekneden denize gri su, sabun vs bırakmamak. Çok haklı olarak anında sözleşmenizi iptal edebilirler. Tekrar edeyim, çok haklı olarak.

Selametle
  • IP logged
BALIM SY

• *
#11: 17 Ağustos 2019, 18:31:54
Ziya kaptanım Global sailing marinan hayırlı olsun. Çok güzel 5 yıldızlık tesistir. Restoranı da çok iyidir.

Tek dezavantajı Serdar kaptanımın dediği gibi malzeme almak için Marmaris e gitmek ve köy minübüsün sefer sayısı hatırladığım günde 3 kereydi. Çapamı Gökovada denize düşürünce tonoz imkanından yararlanmak için bağlanmıştım. Minibüs ile Marmaris e gidince 47 derece sıcaklıkta çapa taşımayı gözüm yemeyince ambardan yedek çapayı takmıştım.

Her gün optimistler kelebekler gibi denize uçarlar. Seyretmek çok keyifli. Dönünce kurallara uymayan öğrencilere verilen şnaw cezasını da izlerken biraz üzülüyor insan .
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#12: 18 Ağustos 2019, 18:00:47
Ziya Reisim, bugün sohbet ederken konu açıldı, çok sevdiğim bir arkadaşımın teknesi de 3 senedir Global Sailing iskelesinde.

Tekne 40 feet Swan, Adı MARİNARA, Arkadaşım da çok eski, deneyimli bir denizcidir adı Oğuz Kunak, sizden bahsettim, tanışırsınız mutlaka..
  • IP logged

Z

Ziya GÜNEŞ

#13: 18 Ağustos 2019, 22:33:40
5 gündür buradayız.
Bağlandığımızın ertesi günü Sedir adasında Zeytinlikoy'a kıçtankara bağlandık.
3 metreye demir attık, yaklaşık 20 metre de koltuk aldık.
Öğle vaktine kadar çok keyifliydi, koca koyda 5 tekneydik.
Ama öğleyin farkettik ki, burası günübirlik gezi teknelerinin yemek molası verdiği yermiş.
Çevremiz 12-13 tekneyle sarıldı. Bereket cıstak cıstak müzik yoktu (yasakmış).
Çıkmak istediğimizde, bir teknenin bizim demirin üzerine demir attığını farkettik ama kolayca kurtulduk.
Dönüş yolu tipik Gökova öğleden sonrası gibi kaba dalgalıydı. 20 dk için yelken açmadan sadece motorla döndük Global'e.
Süreden daha çok botu arkadan çekiyor olma çekincesiydi bendeki. Bir türlü ısınamadım bot çekme olayına. Hep tedirgin oluyorum, hep çapariz yapacakmış gibi geliyor.
Eyüp Üstadım, burası orta boy bir aile gibi. Herkes herkesle selamlaşıp muhabbet ediyor. Tanışırız mutlaka arkadaşınızla.
Dün bir tekne geldi pontona aborda oldu (başka yer yoktu iskelede)
Tekne sahibi yerini beğenmedi sanırım (oysa ilk gün biz de oraya bağlanmıştık). Bayağı bir surat yapıp söylendi. Restoranda da aynı tavrı devam ettirmiş.
Sabah adamı uygun bir dille yolcu ettiler ve bir daha Global'e bağlanamayacağını net bir şekilde deklare ettiler.
Burada huzur kaçıran bir şeye yer yok gördüğüm kadarı ile.
Umarım hep bu duyguyu taşırız
  • IP logged

• *
#14: 19 Ağustos 2019, 01:12:51
Ziya Reis, 40 ft tekne için global'da günlük bağlama ücreti hakkında fikriniz var mı?
Bir de pis su verilebiliyor mu?
  • IP logged

Yukarı git