Abi, misinayı denedin mi hiç? Direk müsait ,maksimum kuşların kanat açıklığı aralığı misina çeksen sana da çapariz vermez.
Denemedim ama yan komşumda var. Fakat onun direği alçak ve tekne 23 ayak, bu yüzden direği kısa ve kuşların konacağı sadece gurcatası var. O çekmiş fakat şu sıralar etrafında 14-15 metre yüksekliğinde direği olan 3 tekneyiz ve bizleri tercih ediyorlar. Bir de yukarıda konabilecekleri o kadar çok yer var ki. Ama misinayı da deneyeceğim bir de gece için flaşör önerisi var. Onu da mandarla yukarı çekmeyi düşünüyorum. Abi barınak barınak değil ki, her bir kuş var. Karabatak, mehri, martı, balıkçıl, karga , ördek ve kaz sadece çok rahatsız edenleri.
Valla zamanınca ben de çok çektim karabataklardan. Dışkıları leş gibi kokar, kuruyunca sertleşir kaportadan çıkmaz. Benim tekneyi resmen işgal etmişlerdi. Bir ara yenilgiyi kabul edip tekneyi onlara bıraktım bile. Dışkı kokuları ta sahile vurdu. Kargayı sevmez dediler , gittim plastik karga alıp tekneye bağladım. Gelip dalga geçtiler karga maketleriyle
. Şu trafik şeritlerinden alıp bağladım nanik yaptılar. Cd falan bağladım makyaj aynası diye kullAnacaklardı az daha. Yurt dışındaki çözümlere baktım, oradakile bizimkilere göre daha edepli. Birleşik krallıklarda, adamlar bildiğin çöp torbalarını bayrak gibi bağlayıp çıkan sesin kaçırmasını sağlıyorlar. Bizimkiler yuva dekorasyonu diye kullandı. Tek ve neredeyse beleşe çözüm misina oldu.
Üşenmeden konabilecek heryere çapariz vermeden boy/kanat mesafelerini hesaba katarak misina çekmek oldu. Gündelik kullanım alanlarındakileri kullanırken kesip, tekneyi terketmeden önce gene misinala. Bir tanesi bile konmadı tekneye. Böylece tekneyi kümes kokusundan kurtarabildim.