Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Şans-şanssızlık; ikisi bir arada...

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Şans-şanssızlık; ikisi bir arada...
OP: 07 Temmuz 2019, 12:19:40
Deniz adamı bu hale getiriyor. Başınıza bir şey geldiğinde dahi daha kötüsünü düşünürken buluyorsunuz kendinizi. Hatta şanslı bile olduğunuzu düşünüyorsunuz. Gerçekten tuhaf bir kafa denizci kafası.

Anam geldi, yanında tonton bir arkadaşıyla. Üç yıldır denize çıkartacağım, çıkartamıyorum. Dün artık ne yapıp, edip çıkacağız dedim. Dedim ya, al işte.

Plajda tüm gün malak gibi yatıp müşteri bekledim. Ama ne yalan söyleyeyim, zerre de uğraşasım yok :) Saat dört gibi topladım çantamı, bir takım SCUBA hazırladım teknenin altını temizlerim diye, aradım bizimkileri, teknede buluşalım dedim. Telefonu kapattığım gibi beş kişilik bir grup geldi, dalmak istiyoruz diye. Anlattım, bilgilendirdim, yarın gelin dedim. Olmaz dediler, biz bugün dalacağız. Kibarca durumu anlatıp Pazartesi günü için ikna ettim. Arkalarını döndükleri gibi de sırt çantamı kapıp soluğu teknede aldım.

Yengeç MUÇEV Göcek Marina, yani eski adıyla Belediye Marina'da. Tekneye atladığım gibi yağını, suyunu ve kaplinlerini kontrol ettim, denizsuyuyla komple bir yıkadım. Annem, Ümit teyzem ve Nükhet de gelince hemen bastık marşa, başladık demiri toplamaya.

Bu lanet limanda demir atmak da, toplamak da dikkat ve beceri istiyor bir çok benzeri gibi. Demir mesafesi kısa, karşı pontondaki teknelerin tonoz ve demirleri yetmiyormuş gibi bir de aşağıda liman boyunca uzanan tonoz zinciri var. O lanet zincirin varlığını ilk demir attığım gün geri toplarken öğrendim. Benim ırgat da üzerine afiiyet biraz öküzdür. Kaloma alırken demiri almışlığım çok.

Neyse, ağır ağır başladım toplamaya demiri. Sonunda suyun altında kendini gösterdi. Bu sefer de yırttık diye aklımdan geçiriyordum ki loçaya kadar gelen demir fırdöndüden kopup geri gidiverdi!

İki tonton, bir nükhet, bir de ben. Eldeki malzemeyle ne yapabilirim diye düşündüm hızlıca. Tabi ilk aklıma gelen şey, grup gelince plajda bırakıp almadığım SCUBA oldu. Hemen ardından da hastalıklı bir şekilde "neyse, hava güzel, sorun yok." diye düşünerek ne kadar şanslı olduğuma ikna etmeye çalıştım kendimi :) Valla hastalıklı bir iş bu.

Tekneyi toınozu olan bir yere bağlayıp atladım maske-paletle suya. Halat ve usturmaça aldım yanıma. Başladım dalmaya. Arkadaş 7-8 metre bir yer, ne olacak ki demiştim ama son bir metreye kadar görüş yok. İn çık, in çık, artık kıçımdan solumaya başlamıştım ki gördüm öküzü, yan gelmiş yatıyor. Çıkıp soluklandım, tekrar indim, ahanda, yine yok! Bulamıyorum.

Bir yandan ponton arasında sürat yapan şerefsiz botlara küfrede küfrede devam etti süreç. Ta ki -sanırım- yirmibeşinci denemeye kadar. Sonunda bağladım öküzü halatın ucuna.

Level atladık ama bir sonraki level de boru; öküz tekneye çekilecek. Çıkarttık Yengeçi, başladık demire yürümeye. Nükhet dümende, anam loçanın diğer ucunda, ben bastonun altındaki ağda, halatı loçadan içeri geçirmeye çalışıyorumn, aam da tutup almaya... Aldık anasını satiim halatı. Bağladım ırgata, başladım çekmeye. Bu arada Nükhet düşündüğümden de iiyi idare ediyor, küçük hareketlerle koca götlü hatunu tutuyor yerinde. Az kaldı, geldi, geliyor derken bağladığım halat koptu :)

Halat neyse ki ustumaçanın üst kısmından kopmuş. Tekrar dalıp bağlamam gerekmedi. Ama iş başa düştü. Güverte hizasından yakalaıp halatı iman gücüyle başladım çekmeye. Arada bir de pervaneye doladık ama neyse ki erken farkedip, atlayıp hallettim hemen :) Sonunda öküzü güverteye aldım ve bir level daha atladım. Bu arada anama hala şansımız varmış deyip duruyorum, rüzgar yok, hava sakin. Bir şey demiyor anma yüzündeki ifadeden anlaşılıyor ne düşündüğü; sokarım böyle şansa!

Limandan hemen çıktık, Göcek adasına doğru çevirdik rotamızı. Adaya yaklaşırken, orta suda kestik yolu. Sırada son level var. Yine ağ üzerinden sallanarak loçadan içeri bir halat yolladım ve zincirin boşunu üst güverteye aldım. Çapayla arasına idareten bir kilit bağladım ve sonunda ait olduğu yere aldım.

10 dakika sonra Göcek adasında saldım öküzü tekrar suya, koltuğu da alır almaz yayılıp yaktım keyif sigaramı.

Harbi maoiztiz biz arkadaş...
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • instagram
Ynt: Şans-şanssızlık; ikisi bir arada...
#1: 07 Temmuz 2019, 12:31:44
Yengeç ve Hakan için standart bir gün.. Keyfini sürmüşsünüz zaten

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • Classicboats Turkiye
#2: 07 Temmuz 2019, 17:33:39
 ;D ;D ;D
Kızma ama yine şanslıymışsın....
 Diğer alternatifleri düşünsene ... Yok yok düşünme :o

Daha iyisi Altın Kızlarla bir / birkaç kadeh serin, buzlu, terli bardaktan bir kaç yudum iç.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#3: 07 Temmuz 2019, 17:54:50
Buz gibi karpuz, peynir ve ekmek. İlaç gibi geldi üzerine :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#4: 07 Temmuz 2019, 21:44:39
Geçmiş olsun Tiryaki kaptanım
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#5: 07 Temmuz 2019, 23:06:16
Valla okurken güleyim mi ağlayayım mı bilemedim..

Anneciğinle güzel anıların olsun Hakancım..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#6: 08 Temmuz 2019, 02:20:38
Geçmiş olsun. Yengeç bize selam söylemiş anlaşılan. Ara sıra yaz şu kayığı lütfen. Özlüyoruz kendisini.
  • IP logged

• *
#7: 08 Temmuz 2019, 08:05:31
Geçmiş olsun,  :D bir taraftan da özlemişiz bu yazıları.  :)
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#8: 08 Temmuz 2019, 08:49:10
Sağolasınız efenim. Yazasım var da çok yoğun ve çok hızlı geçiyor günler...

Hala bir yelken basamadım mesela. Bu hafta ilk fırsatta o var sırada.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#9: 08 Temmuz 2019, 10:04:21
Özlenen yengeç atraksiyonları aslında, ama olmasa daha iyi. Keyifle ,kazasız belasız seyirler Tiryaki.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#10: 08 Temmuz 2019, 10:39:12
Hakan geçmiş olsun ne diyeyim bilemedim öperim annelerin ellerinden...
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#11: 08 Temmuz 2019, 10:43:52
Yengeçte atraksiyon biter mi?

Bir hafta önce bir İsveç kanalını ağırladım, deniz kirliliği ile ilgili haber yaptık. Yassıcalar dönüşü gözüm hararete takıldı. Daha 5 dakika anca olmuştu çıkalı, hararet 90'ı geçmiş. Olacak şey değil. Hemen stop ettim küheylanı. benimle birlikte 3 Türk, 2 İsveçli mevcudumuz. Tatlı da bir esinti var. Bastım hemen cenoayı. Ağır ağır ilerlerken indim makine dairesine, ilk bakışta sorun ben buradayım dedi. Kondesenin sızdırmaz kapağı sızdırmış :) Motor soğuyana kadar yelken, soğuyunca tatlı su ilavesi, sonra tekrar motor. Tüm bunlar olup biterken iki İsveçliden biri tatil modunda yayıldı ama diğeri endişeyle izliyor, anlamaya çalışıyor. :)

Küheylan kükreyince rahatladı, sordu, sorun mu var diye. Yoo dedim, hararet yapmıştı, halloldu. Yengeçte sıradan bir gün...
  • IP logged

• *
  • Hep gülelim birbirimize, saygı ve sevgi ile.
#12: 08 Temmuz 2019, 14:44:51
Yengeçte atraksiyon biter mi?

Bir hafta önce bir İsveç kanalını ağırladım, deniz kirliliği ile ilgili haber yaptık. Yassıcalar dönüşü gözüm hararete takıldı. Daha 5 dakika anca olmuştu çıkalı, hararet 90'ı geçmiş. Olacak şey değil. Hemen stop ettim küheylanı. benimle birlikte 3 Türk, 2 İsveçli mevcudumuz. Tatlı da bir esinti var. Bastım hemen cenoayı. Ağır ağır ilerlerken indim makine dairesine, ilk bakışta sorun ben buradayım dedi. Kondesenin sızdırmaz kapağı sızdırmış :) Motor soğuyana kadar yelken, soğuyunca tatlı su ilavesi, sonra tekrar motor. Tüm bunlar olup biterken iki İsveçliden biri tatil modunda yayıldı ama diğeri endişeyle izliyor, anlamaya çalışıyor. :)

Küheylan kükreyince rahatladı, sordu, sorun mu var diye. Yoo dedim, hararet yapmıştı, halloldu. Yengeçte sıradan bir gün...

Geçmiş olsun. illa ufak tefek sıkan bir şeyler olacak seyirde. Ucuz atlatmışsınız deye sevineceğiz.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#13: 08 Temmuz 2019, 17:18:00
Amma eğlenceli bir adamsın be Tiryaki :)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#14: 08 Temmuz 2019, 17:46:42
Amma eğlenceli bir adamsın be Tiryaki :)

Full animasyon evelallah :)
  • IP logged

Yukarı git