Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Start Stop akü

n

nuri_kongur

Start Stop akü
OP: 02 Temmuz 2019, 21:24:40
Kayık iki senedir karada ve akülerle ilgilenemediğim için aküler öldü. Şimdi kısmetse akü alayım diyorum. Şimdilerde araçlarda start stop sistemi moda ve akü kodları EFB diye geçiyor. Sulu asitli akü, deşarja klasik akülere göre daha mukavim.  Fiyatı da AGM akülere nazaran daha hesaplı.
EFB akü mü alsam, ne dersiniz?
  • IP logged

• *
    • instagram
Ynt: Start Stop akü
#1: 03 Temmuz 2019, 00:46:10
Kayık iki senedir karada ve akülerle ilgilenemediğim için aküler öldü. Şimdi kısmetse akü alayım diyorum. Şimdilerde araçlarda start stop sistemi moda ve akü kodları EFB diye geçiyor. Sulu asitli akü, deşarja klasik akülere göre daha mukavim.  Fiyatı da AGM akülere nazaran daha hesaplı.
EFB akü mü alsam, ne dersiniz?
Akü bankınız ne kadar? Servis aküsü olarak kullanıyor muydunuz?

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

n

nuri_kongur

#2: 03 Temmuz 2019, 03:50:19
Erman reis, 2x100 amp . Motorun kendi aküsü var ve sadece motor çalıştığında şarj oluyor. Servis aküleri ise sadece güneş enerjisiyle şarj oluyor. Bir tane mini buzdolabı var. Takarsam bu sene bir de otomatik pilot olacak. Paneller 2x110 watt gücünde.
Benim tekne gündelik seyire daha uygun olduğundan öyle ciddi bir enerji tüketimim yok.
Bu EFB aküler sulu asit akü, aküler güvertede olduğundan buharlaşan gaz derdim yok. Pahalı AGM akü yerine bunları kullanmak ne kadar makul ? Mantığım uygun diyor. Nitekim elektrikli golf araçlarının aküsünü kullanıp memnun kalanları okudum. EFB aküler yeni bir kavram bana. Lakin bu golf arabası akülerini andırıyor.
  • IP logged

• *
    • instagram
#3: 03 Temmuz 2019, 08:31:47
Start stop aküler hakkında bilgim yok ama tahminim hızlı şarj-deşarj için yapılmış akülerdir.  Şahsi fikrim 2 tane 100 amper standart sulu akü alın devam edin bence.. Ben öyle yapıyorum..

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

n

nuri_kongur

#4: 03 Temmuz 2019, 09:07:38
Start stop aküler hakkında bilgim yok ama tahminim hızlı şarj-deşarj için yapılmış akülerdir.  Şahsi fikrim 2 tane 100 amper standart sulu akü alın devam edin bence.. Ben öyle yapıyorum..

Hımm, eskiden beri söylenen akü çabuk pert olur, deşarja pek gelmiyor yargılarının o kadar da temeli yok mu?  Siz ne zamandır kullanıyorsunuz normal araba akülerini?
  • IP logged

• *
    • instagram
#5: 03 Temmuz 2019, 09:12:33
Benimkiler 2x200 amper 165x2 güneş paneliyle besleniyor. 2 yılı tamamladılar gayet iyi durumdalar. Yıl boyu hiç sahil besleme ihtiyacı duymadım. Buzdolabım sürekli açık. Sintine pompamız ara ara çalışmayı sever

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

n

nuri_kongur

#6: 03 Temmuz 2019, 09:22:32
Gayet iyi valla. Tekneye çıktığında akülerin etiketli yüzünden bir görüntü alabilir misin? Merak ettim aküyü.
  • IP logged

• *
    • instagram
#7: 03 Temmuz 2019, 11:19:39
Mutlu akü, Nuri reisim. Alternatif markası olarak Halk akü kullanan arkadaşım da var. Bana da çok ısrar etti Halk akü alayım diye ama ben tercih etmedim. O da gayet memnun. Aynı firmanın 2 markası, fiyat farkı dikkate değer..
Ben bu işte bir tek Bosch'tan sakınıyorum. Teknemi aldığımda üzerinde vardı. 1 yıl önce alınmış ama hiç dayanmadı.
Yorumlarım, görüşlerim şahsidir, özneldir, kendi tecrübemdir. Eminim daha iyi katkı verecek üstadlar vardır.
Selamlar..

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

n

nuri_kongur

#8: 03 Temmuz 2019, 11:21:51
Halkı duymamıştım hiç. Erman reis , sana zahmet o etiket görüntüsünü alırsam makbule geçer. Çok teşekkürler
  • IP logged

• *
    • instagram
#9: 03 Temmuz 2019, 11:24:07
Nuri Reisim,
Haftasonu gidemeyebilirim ama gidersem muhakkak paylaşırım..
Selamlar

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

Yukarı git