Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Telsiz Ruhsat Başvurusu

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Telsiz Ruhsat Başvurusu
OP: 15 Haziran 2019, 00:27:46
Geçen günlerde teknenin ruhsat başvurusunu yapmak üzere, kıyı emniyeti telsiz ruhsat müdürlüğüne gittim. Önceden bir araştırma yapmadım, ama evraklarım tamdı. Bilen bilir disiplinli evrak depolar ve muhafaza ederim. Hatta fazla düzenden bazen bulamadığım da olur ya neyse. Konumuz bu değil.
Şimdi efendim bu kurumda müracata bulunmak için gittim. Ne yapacağımı söyledim. Danışmada bekliyorum. Bu arada danışmadaki tutum hiç hoş değildi. Fakat benim müracatla ilgili bir bey geldi ve bana maksimum kibarlıkta davranarak ne yapmam gerektiğini söyledi. Konuyu çok çok iyi biliyordu  evrakları hazırlamama yardımcı oldu ve dilekçeyi birlikte doldurduk. Navtex, radar madar ne varsa hepsini kaydettik. Ben şaşırdım kaldım ilk defa bir devlet dairesinde bu kadar ilgili ve işine hakim birini gördüm. Acaba bana mı böyle davrandı diye düşündüm. Yok hayır başka biri daha geldi ona da aynı ilgiyi gösterip sorusunu detaylı bir şekilde cevapladı. Neyse efendim ben şoku atlatamadım netice de devlet kurumlarında elek altı adamlar tarafından itilip kakılmaya alıştığımız için tuhaf geldi. Sonuçta evrakları teslim ettik beyefendi  ruhsat çıkınca tarafımıza mail atıp bilgilendireceğini ve tahakkuku göndereceğini söyledi. Nitekim dediği gibi de oldu. Evrak tesliminden bir kaç gün sonra bilgilendirme maili geldi gittim Vakıfbanka ruhsat harcını yatırdım ardından ruhsatımı almaya gittim. Beyefendi yine aynı ciddiyetle geldi ruhsatımı teslim etti.  Ben de bunun üzerine orada bulunan memnuniyet anketini keyifle doldurdum. Yine yeniden gelecek adına umutlandım açıkcası. Keşke bu tarz insanlar bu tip kurumlarda çok olsalar.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Kon Tiki
Ynt: Telsiz Ruhsat Başvurusu
#1: 15 Haziran 2019, 07:22:26
Merhaba,

Eğer Karaköy'deki Kıyı Emniyet'e gittiysen benim de çok benzer bir anım var. Teknenin ilk sahibi radar taktırmış ve telsiz ruhsatına işletmiş. Daha sonra radarı denize düşürmüş ama ruhsatta kayıtlı kalmış. Şimdi ilgili memura bunu nasıl anlatacağım diye kara kara düşünürek gittim. İrfan Özdemir bey sağolsun dinledi. Şu belgeleri doldurmanız lazım ama biraz karışıktır, birlikte dolduralım dedi ve başladı formları doldurmaya. Radarın denize düşüşü ile ilgili bir tutanak düzenletti, diğer belgeleri aldı ve tamam dedi, 2-3 güne kadar size haber vereceğiz. İnanamadım. Üç gün sonra önce e-mail ardından telefon geldi. Belgeleriniz hazır, istediğiniz zaman gelip alabilirsiniz diye.

Kanımca devlet vatandaşlarına hizmet veren bir kurum ve verdiği hizmetin kalitesi önemli. Biz devletten iyi hizmet almaya alışmamış bir nesil (nesiller) olduğumuz için iyi hizmet aldığımızda şaşırıyoruz. Dilerim tüm devlet kurumlarında benzer uygulamalarla karşılaşacağımız günler de yakında gelir.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#2: 15 Haziran 2019, 11:36:00
Merhaba,

Eğer Karaköy'deki Kıyı Emniyet'e gittiysen benim de çok benzer bir anım var. Teknenin ilk sahibi radar taktırmış ve telsiz ruhsatına işletmiş. Daha sonra radarı denize düşürmüş ama ruhsatta kayıtlı kalmış. Şimdi ilgili memura bunu nasıl anlatacağım diye kara kara düşünürek gittim. İrfan Özdemir bey sağolsun dinledi. Şu belgeleri doldurmanız lazım ama biraz karışıktır, birlikte dolduralım dedi ve başladı formları doldurmaya. Radarın denize düşüşü ile ilgili bir tutanak düzenletti, diğer belgeleri aldı ve tamam dedi, 2-3 güne kadar size haber vereceğiz. İnanamadım. Üç gün sonra önce e-mail ardından telefon geldi. Belgeleriniz hazır, istediğiniz zaman gelip alabilirsiniz diye.

Kanımca devlet vatandaşlarına hizmet veren bir kurum ve verdiği hizmetin kalitesi önemli. Biz devletten iyi hizmet almaya alışmamış bir nesil (nesiller) olduğumuz için iyi hizmet aldığımızda şaşırıyoruz. Dilerim tüm devlet kurumlarında benzer uygulamalarla karşılaşacağımız günler de yakında gelir.

Evet kurum Sefaköy'e taşınmış artık ama ilgili aynı kişi benimle ilgilenen kişi de İrfan Özdemir Bey. İsmini zikrettik  o zman buradan da teşekkür edelim kendisine.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Hep gülelim birbirimize, saygı ve sevgi ile.
#3: 17 Haziran 2019, 11:20:46
Bu gibi güzellikleri de paylaşmamız önemli. Yakın zamana kadar yalnız şikayetimiz olurdu, çok kötü değilse paylaşmazdık bile. Alışıktık yani devlet memuru iter kakar derdik.
Şimdi güzel ve alışık olmadığımız insani (aslında hep olması gereken) tavırlar bizi şaşırtıp mutlu ediyor.
ben de pasaport konusunda nüfus il müdürlüğünde aynı efendi tavrı görmüş ve memleketim adına sevinmiştim.
İyi şeyler de oluyormuş diye.
  • IP logged

Yukarı git