Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: KMT Yenilemesi için yapılması gerekenler

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
KMT Yenilemesi için yapılması gerekenler
OP: 14 Haziran 2019, 23:57:23
5 yıl çabuk gelip geçiyor yine Kmt yenilemesi gelmiş ve bir hafta da geçmiş. Takip ediyordum ama gözümden kaçmış. Hemen araştırdım bir değişiklik varmı diye. efendim şimdiki güncel prosedür şöyle;
- eski Kmt Belgesi Aslı
- 2 adet resim
- kimlik fotokopisi
- E devletten c kodu alınarak Halkbankasına yatırılan 25,20TL kart ücreti dekontu
- E devletten alınan sabıka kaydı

ile Sefaköy'de bulunan Gemi Adamı sınav merkezine gidilip , orada bulunan matbuu bir dilekçeyi doldurarak ekinde bu evrakları teslim ediyorsunuz. Size on gün sonra yeni belgenizi hazırlayıp veriyorlar.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 14 Haziran 2019, 23:59:19 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

e

erdal duran

Ynt: KMT Yenilemesi için yapılması gerekenler
#1: 15 Haziran 2019, 00:59:05
    Ahmet reis, sağlık raporu istemiyorlar mı? Eskiden yenileme için KBB ve göz(emin değilim) raporu da isteniyordu.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#2: 15 Haziran 2019, 11:39:28
    Ahmet reis, sağlık raporu istemiyorlar mı? Eskiden yenileme için KBB ve göz(emin değilim) raporu da isteniyordu.
Evet abi istemediler, bir öncekinde istiyorlardı.
  • IP logged

• *
#3: 15 Haziran 2019, 16:16:17
Ahmet güzel özetlemişsin bende bayramdan önce teslim etmiştim.
Önceki günde yenisini teslim aldım darısı başına
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#4: 15 Haziran 2019, 18:05:23
Çileden başka bişey değil.. Sırf Sefaköy'e gitmek gelmek bir gününü alır insanın..
KMT belgesinin süresi olur mu hiç, mandala bas konuş, bırak dinle alt tarafı..
Parası için yapıyorlarsa alsınlar 50 tl ömürlük olsun..
  • IP logged

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
#5: 16 Haziran 2019, 08:09:32
Bu vesile ile KMT Kartımı kontrol ettim, üzerinde 5 yıl yazıyor ve süresini az geçirmişiz; değişecek.

Bunun yanında  ADB kartımı da kontrol ettim, 2009 yılında almışım ve üzerinde 5 yıl geçerlidir tabiri yok. Komşumun ADB'ini kontrol ettik; o 2014'de almış ve üzerinde 5 yıl geçerlidir tabiri var. Şimdi ben de durumdan vazife çıkarıp ADB değişimi yaptırmalı mıyım?

ADB değişim prosedürünü bilen var mı?
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
#6: 16 Haziran 2019, 11:46:49
ADB'lerdeki 5 yıl ifadesi sehven yazıldı diye hatırlıyorum.
ADB'de süre sınırı yok.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
#7: 16 Haziran 2019, 23:02:53
ADB'nin arkasında "Bu belgenin geçerliliği 0312 232 38 50/2632 No.lu telefonran sorgulanabilir" diyor. Yarın bu numaradan bir sorgulama yapayım bakalım, ne çıkacak.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
#8: 17 Haziran 2019, 11:04:45
ADB'nin arkasında "Bu belgenin geçerliliği 0312 232 38 50/2632 No.lu telefondan sorgulanabilir" diyor. Yarın bu numaradan bir sorgulama yapayım bakalım, ne çıkacak.

Aradım; bu numara İPTAL olmuş; yerine 0312 203 10 00 / 3440 numaradan bir yetkiliye ulaştım; KMT'de 5 yıllık yenileme süresinin olduğunu ama ADB'de 5 yıllık yenileme süresinin olmadığını belirtti.

"ÖZEL TEKNELERİN DONATIMI VE KULLANACAK KİŞİLERİN YETERLİKLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK'i incelediğimde;

"Amatör Denizci Belgesi yenileme işlemleri

MADDE 14 – (1) ADB’nin herhangi bir nedenle yenilenmesi isteniyorsa, 2/7/1964 tarihli ve 492 sayılı Harçlar Kanununa göre, belge harcı ödendiğini gösterir makbuz eklenerek ve yenilenme nedenleri belirtilmek suretiyle yazılı olarak belgeyi veren İdare veya yetkilendirilmiş kurum ve kuruluşa başvurulur."

yazıyor. Buradan hareketle demek ki 5 yıl gibi standart bir sürede yenileme gerekmiyor; ancak istenmesi halinde bu sözkonusu oluyor. Denizcileri duyurulur.
  • IP logged

H
  • *
#9: 17 Haziran 2019, 21:41:19
Hulusi bey
Benim belgemde de aynı yazı yazıyor, Çanakkale Liman başkanlığına (belgeyi aldığım yer olarak) gidip sordum
Verdikleri cevabı aynen paylaşıyorum
Bakanlık ADB belgesinin dizayn çalışmalarında bir hata yapmış ve 2014 ten ( bazı 2013 lerde dahil) itibaren yüklü bir basım ile hatalı yazı yazmış aslında belgenin süresi yok, yeni basımlarda da bu ifade bulunmuyormuş taslak bir tane gösterdi bana
Çok şaşırtıcı ama gerçek
Selamlar, Sevgiler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#10: 18 Haziran 2019, 10:38:27
Evet, kart ustune sehven yazilmis.. Aradim da o Ankara numarasini, onlar da teyit etti..

Esim ile ayni ay icinde aldik, sadece kartlarimizin basimi 5-10 gun farkla olmustur. Birimizinkin de yaziyor, birimizinkin de yazmiyor..

Sent from Margarita
  • IP logged

• *
    • instagram
#11: 22 Haziran 2019, 22:20:06
Duyduk duymadık demeyin..
Aşağıdaki yazıdan yakın zamanda 1 milyon amatör denizci projesi projesine paralel olarak KISA MESAFE TELSİZ eğitim ve sınavları da icra edileceği anlaşılıyor..

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • IP logged
Akdenizli, Balıkçı

H
  • *
#12: 28 Eylül 2019, 09:00:56
Ahmet Kaptanım
Halk bankasına yatırdığımız ücretin c kodu nedir? Siz yatırdıysanız vardır diye sormak istedim
Teşekkürler

• IP logged

• *
#13: 28 Eylül 2019, 10:09:47
Selam. Yanlış hatırlamıyorsam 9068 olacak. Herhangi bir vergi dairesine de yatırılabiliyor. Bu kod genel bir başlık altında çıkıyor. Ben açıklamasına KMT yenilemesi diye yazdırmıştım.

Ek: Bu konu daha önce bu başlık altında işlenmiş. https://heyamolahey.com/?topic=315.msg37622#msg37622
  • IP logged
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2019, 10:15:45 Gönderen: Mehmet Köstekçi »
Köstekçi ---bu son fasıldır ey ömrüm, artık denizde geç---

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#14: 28 Eylül 2019, 10:19:02
Ahmet Kaptanım
Halk bankasına yatırdığımız ücretin c kodu nedir? Siz yatırdıysanız vardır diye sormak istedim
Teşekkürler

E- devletten  c kodu alıyoruz. Bu bir tahakkuk belgesi aslında. Yani kendimizi bu belge ile borçlandırıyoruz. Kmt belgesi bedeli için bir tahakkuk oluşturuyoruz.Sonra c kodu adı verilen bu kodla Vakıfbanka gidip ödemeyi yapıyoruz. Bu C kodu dedikleri şey, herkese özel bir tahhakkuk numarası aslında.
  • IP logged

Yukarı git