Merhabalar,
İlginizi çekebilecek bir deneyimimi aktarmak istiyorum.
Bizim Motoryatı belki biraz kullanırız, belki oğlan, gelin ve toruna denizi sevdiririz diye Güney'e indirelim diye düşünüyordum. Bodrum mu yoksa Göcek mi derken -ki sağolsun Deniz Akaltan dostumuzdan Yalıkavak Marina için oldukça indirimli bir fiyatta almıştım- Mehmet Erem'in de yorumları doğrultusunda Göcek'te karar kıldım.
D-Marin ve MarinTurk ile ayrı ayrı görüşüp, fiyat aldım. MarinTürk'ün Göcek içinde ve yakınında olmak üzere 2 Marinası var. Yakındaki Exclusive diye geçiyor, diğeri portville göcek...
MarinTürk, D-Marin'in yaklaşık yarısı düşük bir fiyat verdi ve yıllık sözleşme yaptım.
Motoryat 2500 beygir motorlarıyla bence (bizce) korkunç bir yakıt tüketimine sahip, yaptığım hesaplarla tekneyi denizden Göcek'e indirmenin maliyeti oldukça fazla olacaktı.
Bunun üzerine düşünürken, tekneyi karadan götürmenin maliyeti ve olabilecek dezavantajlarını tartışmaya başladım.
Taşımacılıkta önder ve deneyimli bir iki firma ile görüştüm. Daha pahalı olmasına rağmen -şartları ve sözleşmeyi incelediğimde farkettiğim işini ciddiye alma vb nedenlerle - Konyalı taşımacılık şirketi ile anlaşma yaptım.
Tekneyi Tuzla Marinaya götürüp, altını yıkayıp transportu sağlayacak uzun ve geniş araça yükledik. (bunun için bazı şartların yerine gelmesi gerekiyordu, teknenin 460 cm den yüksek olmaması gerekiyordu ve her ihtimale karşı pervanelerini söktük, radar vb antenlerini de...)
Önde ve arkada 2 eskort araçla, molalarla birlikte yaklaşık 36 saat süren yolculukla tekneyi dün Göcek'te Marin Türkte indirdik, Zehirlisini atıp, bir motor ustasına pervaneleri taktırıp, tutyalar, şaft kontrolu de yaptırıp, bayram öncesi vinç çalışanlarının izni başlamadan denize indirip, yerine bağladık.
Çocuklarla bir süre birlikte olmak ve göz kulak olmak bahanesi ile aslında torunla daha çok vakit geçirmek için bu yaz dönemi Göcek'te daha sık olacağız sanki, ben Salı günü Marmaris'ten Lucky Luke ile Göcek koylarına seyre başlıyorum.
Bu vesile ile tüm Denizci dostların bayramını kutlar, keyifli bir deniz sezonu dileriz...