Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: “S/Y DOĞA S” Sonunda Geldin :)

• *
    • Caddebostan Sigorta
“S/Y DOĞA S” Sonunda Geldin :)
OP: 23 Mayıs 2019, 01:45:33
Bu da  bizim hikayemiz :)

Uzun zamandir  hayalini kurduğum denizlerde olma fikri bir kaç sene once foruma üyeliğim ve ardından aldığım adb kmt ve sonrasında yelken - yatçılık eğitimleri ile harmanlanınca şunun adını koyalım artık diye beni içten içten dürterek browserı her açısimda istemsiz malum siteye ve oradan yelkenli ilanlarında yeni tarih sıralamasına götürüyordu elimi.

Böyle de bi kaç sene geçirmedik değil , kimi zaman sonuca çok yaklaşmama rağmen kısmet değilmiş dedik, ama tüm bunları yaparken de içimdeki vicdan muhasebesinin sahibesi eşimin bu konudan sadece sohbetler esnasındaki kulak dolgunluğundan ötede olmayışı beni biraz frenledi.

Ne yapmalı ne etmeli derken fikrimin ciddiliğini ona ufaktan çıtlatarak bu sene içinde onunda bu fikre ısınmasını sağladim ve biraz daha cesaretlenerek kızımız Doğa’nın ismini taşiyacak şanslı kayığı Fethiye’de sonunda buldum.

Kendisi yabancı bayraklı bir Jeanneau Sun  Odyssey 34.2 idi sahibi de yabanci fakat uzun yıllardir Turkiye’de ikamet ettiklerinden Turk Bayrağına geçme hakkı bulunuyordu. Velhasıl Türk Bayrağına da geçmek koşulu ile gerekli kontrollerimizi de yaptıktan sonra el sıkıştık ve Turk Bayrağına geçtikten sonra devrini alarak “DOĞA S” ismi ile Fethiye’nin mavi sularına indirdik.

Tekne hazır Fethiye’de iken (Ece Saray Marina) bu yazı orada geçirmeyi planliyoruz , kendimizi çok yormadan Fethiye de ve Göcek’teki kulak dolgunluğumuz olup hayallerimizi süsleyen koyları ziyaret edecegiz. Yaz sonu da kısmet ise İstanbul’a getireceğim.

Artık siz değerli dostlarimla denizlerde de karsılaşmak dileğiyle herkese saygılar sevgiler..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged
Özhan Sezgin

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
Ynt: “S/Y DOĞA S” Sonunda Geldin :)
#1: 23 Mayıs 2019, 04:07:27
Özhan reisim, ailece, iyi günlerde ve keyifle kullanmanızı  temenni ediyorum. JSO 34.2 iyidir. Bir ara dalıp pervane tipi ve ölçülerini öğrenip, 2800 d/d'larda ortalama sürat bilgisini paylaşırsanız sevinirim. Teknenin altı temizken 7 knot sürati yakalamak motor/pervane/alt temizlik kombinasyonunun uyumlu olduğuna işadet eder. Teknenizin altından daim bir karış su eksik olmasın; Selametle kullanın İnşaallah.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
#2: 23 Mayıs 2019, 06:40:45
Hayırlı ve uğurlu olsun yeni tekneniz. Size her daim mutluluk versin.
  • IP logged
BALIM SY

n

nuri_kongur

#3: 23 Mayıs 2019, 08:03:02
Hayırlı uğurlu olsun. Teknenizde Keyifle vakit geçirmenizi dilerim.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#4: 23 Mayıs 2019, 08:46:49
Hayırlı olsun , karinassından su havuzluğundan kahkaha eksik olmasın.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#5: 23 Mayıs 2019, 09:11:15
Hayırlı uğurlu olsun, keyifle kullanın.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • Caddebostan Sigorta
#6: 23 Mayıs 2019, 10:20:58
İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Hulusi Reisim tekneyi karaya alıp bakımları ve zehirlisini yeni yaptırdım, o sırada ilerde lazım olabilir düşüncesi ile pervanenin resimini de çekmiştim (ektedir pdf olarak).  Ancak henüz test etme şansım olmadı, bayramda kısmetse performansı ile ilgili bilgi verebilirim.

• IP logged
Özhan Sezgin

• *
“S/Y DOĞA S” Sonunda Geldin [emoji4]
#7: 23 Mayıs 2019, 10:24:04
Özhan hayırlı olsun karinasından deniz suyu eksik olmasın . fotoğraf yüklesen de biz de görsek Doğa-s yi

• IP logged

• *
#8: 23 Mayıs 2019, 10:25:30
Hayırlı olsun, güzel günlerde sağlık ve mutlulukla kullanın...
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

• *
#9: 23 Mayıs 2019, 14:23:47
Özhan kaptanım hayırlı olsun , güle güle kullanın
  • IP logged

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
#10: 23 Mayıs 2019, 19:32:13
İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Hulusi Reisim tekneyi karaya alıp bakımları ve zehirlisini yeni yaptırdım, o sırada ilerde lazım olabilir düşüncesi ile pervanenin resimini de çekmiştim (ektedir pdf olarak).  Ancak henüz test etme şansım olmadı, bayramda kısmetse performansı ile ilgili bilgi verebilirim.

Daha önce benim pervaneleri paylaşmıştım; burada da bulunsun.
İki Kanatlı Pervane : RADİCE     -  R2 * 15.7 * 11.8
Üç Kanatlı Pervane: MICHIGAN  -  G343 - 14’’ * 12’’ 25mm

Sizin iki kanatlı pervane de aynı marka imiş ama ölçüsü biraz farklı galiba; benimki ile uyuşturamadım? Performans bilgisini dört gözle bekliyor olacağım.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
  • Donatan Temsilcileri
#11: 23 Mayıs 2019, 19:52:54
Hayırlı olsun. Keyifle kullanın
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Donatan Temsilcileri
#12: 23 Mayıs 2019, 22:52:57
Özhan Reisim

Tebrik ederim. Durdunuz ve turnayı gözünden vurdunuz. Bizim gibi uzun süre sabırla beklediniz sonunda muradınıza erdiniz. Sizin adınıza çok mutlu oldum. Ekim'e kavuşma sevincimizi ve heyecanımızı bir kez daha hissettim. Herşey gönlünüzce olsun.
  • IP logged

• *
    • Caddebostan Sigorta
#13: 24 Mayıs 2019, 01:32:59
Özhan hayırlı olsun karinasından deniz suyu eksik olmasın . fotoğraf yüklesen de biz de görsek Doğa-s yi

Eyw abi tesekkur ettim :) bayram sonrası ayarlarsan yakinen görebilirsin kendisini :)

Resimleri de ilk seyirlerim de paylasirim..

• IP logged
Özhan Sezgin

• *
    • Caddebostan Sigorta
#14: 24 Mayıs 2019, 01:37:01
Özhan Reisim

Tebrik ederim. Durdunuz ve turnayı gözünden vurdunuz. Bizim gibi uzun süre sabırla beklediniz sonunda muradınıza erdiniz. Sizin adınıza çok mutlu oldum. Ekim'e kavuşma sevincimizi ve heyecanımızı bir kez daha hissettim. Herşey gönlünüzce olsun.

Mücahit Reisim heyecanimiza ortak olduğunuz icin de tesekkurler , gecmis  surecte siz de fikirlerinizi esirgemediniz

iyi dileklerini sunan tum reislerime de tesekkurler..

• IP logged
Özhan Sezgin

Yukarı git