Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Ultra çapa en uygun nereden alınır

Z

Ziya GÜNEŞ

Ultra çapa en uygun nereden alınır
OP: 25 Nisan 2019, 14:51:25
Bu yıl bir hovardalık yapıp Ultra Çapa alalım diyoruz.
Malum fiyatlar ve döviz belli.
En uygun nereden alabilirim. İkinci eli var mıdır ki?
  • IP logged

• *
Ynt: Ultra çapa en uygun nereden alınır
#1: 25 Nisan 2019, 16:35:29
2 eli var. kaç kg arıyorsunuz. AYDK Sahibinden telegram gurubuna üye olursanız orda paylaşılıyor. 32 kg galvaniz LEWMAR DELTA çapa 2300 TL, 16 KG ULTRA 2 sezon kullanılmış 3.150 TL (satıldı)
  • IP logged

Z

Ziya GÜNEŞ

#2: 25 Nisan 2019, 20:17:16
21 kg uygunmuş bizim tekneye
AYDK telegram grubu nedir? Nasıl üye olunuyor?
  • IP logged

• *
#3: 25 Nisan 2019, 23:15:59
Cok düsünmeden mantus almanızı tavsiye ederim.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#4: 26 Nisan 2019, 09:43:21

Kendi tabirleriyle "Tamamı üst sekment açık deniz denizcilerinden oluşan" bir whatsapp grubu, deneyimli abiler var.  senede 1000 milden aşağı yol yapanı almıyorlar, kuruluş aşamasında  beni almamışlardı milim yetmemişti. :) 
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

Z

Ziya GÜNEŞ

#5: 26 Nisan 2019, 11:05:46
Cok düsünmeden mantus almanızı tavsiye ederim.

Düşünmedim değil. Fiyatı da çok uygun Ultra'ya göre.
Ama emin olamadım.
Birkez alınacak sonuçta.
  • IP logged

Z

Ziya GÜNEŞ

#6: 26 Nisan 2019, 11:06:25

Kendi tabirleriyle "Tamamı üst sekment açık deniz denizcilerinden oluşan" bir whatsapp grubu, deneyimli abiler var.  senede 1000 milden aşağı yol yapanı almıyorlar, kuruluş aşamasında  beni almamışlardı milim yetmemişti. :)

Ben 100 mili gördüm mü, dünyayı dolaşmışım gibi geliyor  ?0-?
  • IP logged

• *
    • instagram
#7: 26 Nisan 2019, 12:57:59
Ziya Abi,

Mevcut çapanız nedir?
  • IP logged
Akdenizli, Balıkçı

Z

Ziya GÜNEŞ

#8: 26 Nisan 2019, 13:06:11
Modifiye Danfort
  • IP logged

• *
#9: 26 Nisan 2019, 14:07:29
Ultra çok iyi... Tartışmaya gerek yok.
Ama Spade de bir ultra kadar iyi.
Araştırmaları gördüğüm kadarı ile Mantus da iyi gözüküyor.

Bence biraz araştırın...
Uygun bir denge yakalarsınız muhakkak.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#10: 26 Nisan 2019, 14:08:19
Fuarda ultra da indirim vardı ve bildiğim hala uyguluyorlar. Daha sonra ikinci el gruplarında bir kaç tane satıldığını gördüm. Herkes büyütmek için satıyordu. Benim gördüğüm ve takip edebildiğim dört tane el değiştirdi. sıfırının 21 kg su 1125 € liste fiyatı var. 220€ da fırdöndüsü.
Ultra tartışmasız bu demir işinde işin sonu, değilse bile bana göre yerli olduğu ve Nejat Abiyi tanıdığım için işin sonu. Zaten hedef pazarları da iç pazar değil.

Tek sorun benim gibi sınırlı bütçeyle denizde olanlar için servet değerinde. Ve ben o kadar para verdiğim bir şeyi denize atamam ve de atamıyorum. Bu yüzden böyle bir demir alsam kullanamam herhalde. Nitekim bende iki dostumun hediyesi bir Rocna var ve dibini görmediğim yerde atmıyorum. Mecbur kalıp atarsam da tepesine kurtarma halatı bağlıyorum. Bu yüzden perşembe pazarından 200 liraya aldığım demonte balıkçı demirini kıç demiri olarak kullanıyorum. Arkasında 6 metre zincir ve halatla birlikte. Her yere atıyorum, derinlik , kayalık mayalık önemli değil, ne olacak ki takılırsa, alamazsam vururum bıçağı. Bunu çok sık kullanmaya başladım.
  • IP logged

• *
#11: 26 Nisan 2019, 23:02:46
Bir gece uyduruk bir çapayla ciddi bir kabus görmüştüm dikili bademlide, o gün ilk işim çapa almak olacak demiştim, yabancı forumlardan oldukca arastırdım ve mantus piyasaya yeni girerken aldım. İyi kötü yolda yapıyorum her sene, derin suyu eriştesi kayalıgı daha 2 kere capa atmıslıgım yok, yeni tekneyi alır almaz ilk mantus siparişi verdim. Ultranın fahiş fiyatının yanında galvaniz ve krom uyusmazlıgı sorunuda var maalesef, tanıdıgım bir kaç kişi rocna ve mantusa döndü capalarını satarak aralarında iyi denizcilerde var. Bilmiyorum ama bana güven veriyor bu capalar.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 26 Nisan 2019, 23:29:05 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#12: 26 Nisan 2019, 23:43:17
Ultra çok iyi... Tartışmaya gerek yok.
Ama Spade de bir ultra kadar iyi.
Araştırmaları gördüğüm kadarı ile Mantus da iyi gözüküyor.

Abi Rocna da çok iyi, ben acayip memnunum, meraktan kırk üstü havalarda denedim, tek sıkıntı bu tip sert havalarda balçık zemine fazla gömülüyor, çekerken ırgatı zorluyor. Bir de Delta yı çok beğenmiştim. Melih'in tekne de  Tilos'da alargada 32-45 arası sabaha kadar yüklenen bir havada çok iyi tutunmuştu. Yine Bügel aynı şekilde dar pulluk yapısından dolayı iyi gömülüyor. Bir de Hasan Abinin Kadans'ta bir demir vardı, alman malı, adını hatırlayamadım, acayip kullanışlı birşeydi.

Neredeyse modern demirlerin tamamı çok çok iyiler, uygun formatta kullanıldıklarında hepsi iyi tutunuyorlar. Ayrıca hiçbirimizin beğenmediği CQR ile de yılın altı ayı her hava da alarga da kalan dostlarımız var.
  • IP logged

Yukarı git