Elbette bir takım yerlerde potluk yaptı. Dedim ya babam sayacı idi, dikiş öncesi bazı yerlerde kıvırma yapıyordu. Yamuk kıvırmayı babama gösterirdim
- Olur olur, koşarken bu görünmez diye söylerdi.
Biz de 6 mil ile giderken bu potluk göze çarpmazdı.
Her şeyin sonu vardır da bu plastikler daha üçüncü sezona girerken matlaştı. Eh bu kadar masraf, özen göstermeleri boşa gitmişti. Yine aynı sahneleri yaşamak istemiyordum. Kararımı verdim ve bu yaz Karadeniz gezisinde birlikte olduğumuz, Belgrad'dan arkadaşım PETAR'ın yaptığı düzeneği ben de yapmalıydım.Bu kalıcı bir çözüm olacaktı.
Önce çizimlerle planlamaların ardından malzeme ihtiyaç tespiti ve satın alma. 6 metre iki boy, Polisajlı, 316 kalite, 2x20x30 kutu profil malzemeyi aldım. 6 metreyi benim binek arabam olmayacağı için öyle bir yerden kesmeliydim ki fire vermesin sonradan 20 santim ihtiyacım olsa dahi boy malzeme satın almak zorundayım arabay girebilecek şekilde dört parçaya böldürdum.
Bu işi yapmamda en fazla emeği geçen Ali Ünalan kardeşim yardımcı oldu. Daha altı ay önce bu düşüncemden söz ettiğimde, elektrot kaynak makinesi ihtiyacım olduğunu söyledim.
-Satın almama gerek yok Cevat abi ben de var, sana verebilirim dedi. Sağ olsun.
Ölçülerine göre kestiğim parçaları, tabana civatalar ile tutturdum ve puntaladım. Önce alt tarafındakileri yaptım. Sonra dikmeleri ardından üst parçaları birleştirdim. 15cm. boyunda bir
parça arttı, onuda denize düşürdüm. Olsun, belki bir deniz canlısına yuva olur.
Bazı boşlukların TİG kaynağı ile doldurulması ve Polisaj işleri içinde kaynakça götürdüm. Kaynakçı Selim uzun eğri burunlu olmasa da konuşmayı şehvetle seven, meraklı, soran, işini bilen Rize'li bir kardeşimizdi. Pazarlık ederek fiyatta anlaştık. Pazartesi günü bitireceğini söyledi ancak sözünü tutamadı, çünkü seçimler için memleketi Rize’ye gitmiş. Muhtar adayı bir akrabasını kıramamış. Millet muhtar seçilecek diye benim işim aksadı iyi mi.
2,90 metre genişliğindeki yapıyı arabanın tavanında yanlamasına koydum 15 santim dışarı taştı. Sabah erken olduğu için götürürken getirirken de trafik polisine rastlamadan marinaya geldim.
Yerine koydum, bağlama vidaları cuk diye oturdu.
Uzo yudumlamayı hak etmiştim.