Electrolux ‘ ün tezgah üstü bir modeli var. Media Markt’da gördüm geçen Pazar. Satıcı listelerde 220v olarak geçtiğini ama aslında 6v ile çalıştığını, 220 v girişin adaptör ile 6v a düştüğünü söyledi. Doğru olup olmadığını araştıramadım. Benzer durum Beko 37-38 ekran TV için de geçerliydi. 220v giriş kablo üstündeki adaptörle 12v DC ye düşüyordu. Onun doğruluğunu teyit etmiştim.
heyecanla hemen bu modelleri araştırdım, dökümanlarını vb buldum, ama ne yazık ki size söylendiği gibi bir durum göremedim.
Cihazın beslemesi zaten direk 220V AC kablo ile yapılıyor, arada bir adaptör vb. yok.
Teknik olarak da kendi içinde bu gerilimi 6V'a (ki bu mantıksız zaten, 12V deseler daha mantıklı olurdu..) düşürüp iş yapması çok anlamsız olurdu. Düşük gerilimde ısıtıcı rezistans ve motor işleri çok daha zordur.
Mhtemelen satıcı cihazın "6 programlı olması" veya "6 kişilik yemek takımı yıkaması" gibi özellikleri karıştırmış olabilir..
veya gücü "0.61kw" olarak geçiyor, buradaki 0.6'yı volt ile karıştırmış vb. olabilirler..
Ürünün arkasının fotosu böyle;
İlgiyle takip edeceğim sonucu.
Çok aradım bulamadım.
Aklıma gelen son çare setüstü bir tane alıp, su girişini tekneden gelen sıcak suya bağlayıp, termostatı devre dışı bırakmak. Böylece rezistans devreye girmeyeceği için, invertörün gücünün yeteceğini umuyorum. Daha detaya girmedim.
sadece termostatı veya rezistansı devre dışına alarak Inverterle çalışacak pratik çözüm olacağını sanmam.
cihazın su sıcaklığı dışında rezistansın çalışmasını kontrol eden geri beslemesi olabilir.
ama 0.61kw'lık bir cihazı güçlü (+2kva) bir sinüs inverter kaldırabilir, su beslemesini de dediğin gibi boilerden alırsan rezistansın uzun süre çalışmasına gerek kalmadan iş görebilir belki.