Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Ece Saray Marina

• *
Ece Saray Marina
OP: 02 Mart 2019, 22:31:10
Bana göre doğasıyla, konumuyla en muhteşem marina olan Martı Marina'dan, gamsız ve suratsız bir kaç çalışanın olmayacak davranışları sonucu ayrılıyorum. Elimde bir bedava Port Alaçatı olanağı da vardı ancak gidip yerinde gördüm, kafama yatmadı.

Bugüne kadar sıcağı dolayısıyla hiç bir zaman düşünmediğim Göcek / Fethiye gündemime girdi tekrar.

Bizim ailenin yapısına en uygun görünen yer yine Fethiye Ece Saray Marina. Bu marinada halen kalan, daha önce kalmış kimse var mıdır aramızda? Bir kaç sorum olacak. Hem Ece Saray başlığı açılmış olsun bu vesileyle.

Şu ana kadar Mehmet Erem, Özgür Ökten ve Taner reislerden bilgi aldım.

Gelen bilgiler aşağıdaki gibi.. İlave bilgi altın değerinde olur.

1. Şehre yakın. Havalimanına uzak değil. Havuzu var mı bilmiyorum. En kötü tarafı suyu pis, çabuk kekamoz yapiyor
2. kekomoz dışında "bi gireyim pervanemi temizleyeyim" demezsiniz.. :(

Sadece marina değil, Fethiye iç limanın tamamı pis..

Marina pontonlar vb çok bakımlı değil, yamuk yumuk pedestallar veya çıkmış vidalar, kalkmış tahtalar oluyor,
Ama ne ihtiyacınız varsa iletişim ile halledilir, yaparlar..
Rahat marina, herkes girer çıkar, hiç hırsızlık vb. sorun olmaz..
Tuvaletler halka açıktır ama her zaman temizdir..
Ofis personeli iyidir, palamarlarla bazen iletişim sorunu olur ama genç çocuklar, itip kakmadıkça saygısızlık yapmazlar, anlaşılır..

Su kalitesi dışında bizim açımızdan tek kötü tarafı çekek yeri yok.
Ya primitif karagözlere mahkumsunuz ya da basıp tee göceğe gideceksiniz..

3. Bir yıl kaldım.
Bence çok güzel marina.
Fiyat iyi idi. İnsanlar güzel, tamir olanakları var.
Karaya alma yok.
Fakat dediğiniz gibi aşırı sıcak.
Az kaldı bizim hanım bir ara kaynama noktasına geliyordu.

Ali Boratav'dan da şöyle bir bilgi geldi. .

Fethiye limanın dibindeki ata park marina ve yes marina benzer deniz güvenliğine sahip ve çok ehven fiyatlı. Tabi liman içinin kirliliği felaket. Ece saray ve yacht classic hotel çok daha konforlu tabi.

Buradan hareketle Yes Marina, Yacht Classic Marina'da kalan var mıdır, görüşünüz nedir?

Şimdiden teşekkürler..
  • IP logged
« Son Düzenleme: 02 Mart 2019, 22:35:34 Gönderen: İlkay Ersoy »

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Ynt: Ece Saray Marina
#1: 03 Mart 2019, 11:59:00
Yat klasik ecenin devamı gibi yan yanalar, hiç girmedim ama güzel görünüyor.

Yes marina pek marina gibi değil, hepi topu bir T iskele. Hoş, şık bir yer.

Atapark da aynı, daha kısa bir T iskele. Karagözlerin en dibinde. İskelenin iç kısmına giriş çıkış biraz zor ve etrafı sığ.
Kışlayan tekneler sağdan soldan uzun koltuk alıyorlar, kışın hepten zorlaşıyor manevra.

Ayrıca tersanelerin ortasında marinavista vardı, otelin adı değişti ama iskele duruyor. 15 teknelik bi yer. Tersanenin tozuna gürültüsüne çok yakın.

Bildiğim bunların hiçbirinde palamar hizmeti yok. Dolayısı ile eğer yeriniz T'nin dışa bakan kısa kenarında ise yazın gündüz meltem saatlerinde giriş çıkış zorlu olur. Ece'de de H iskelesi palamar botu desteği olmasa çok zorlu.

Ayrıca bir de kordonun sığlık kısmında Buba Invest marina var. Giriş taranmış, 2m derinlik olan kanaldan giriliyor. Yer bulmak sorun.
  • IP logged
><(((º>

• *
#2: 03 Mart 2019, 17:11:48
Yat klasik ecenin devamı gibi yan yanalar, hiç girmedim ama güzel görünüyor.

Yes marina pek marina gibi değil, hepi topu bir T iskele. Hoş, şık bir yer.

Atapark da aynı, daha kısa bir T iskele. Karagözlerin en dibinde. İskelenin iç kısmına giriş çıkış biraz zor ve etrafı sığ.
Kışlayan tekneler sağdan soldan uzun koltuk alıyorlar, kışın hepten zorlaşıyor manevra.

Ayrıca tersanelerin ortasında marinavista vardı, otelin adı değişti ama iskele duruyor. 15 teknelik bi yer. Tersanenin tozuna gürültüsüne çok yakın.

Bildiğim bunların hiçbirinde palamar hizmeti yok. Dolayısı ile eğer yeriniz T'nin dışa bakan kısa kenarında ise yazın gündüz meltem saatlerinde giriş çıkış zorlu olur. Ece'de de H iskelesi palamar botu desteği olmasa çok zorlu.

Ayrıca bir de kordonun sığlık kısmında Buba Invest marina var. Giriş taranmış, 2m derinlik olan kanaldan giriliyor. Yer bulmak sorun.

Görünen o ki Fethiye olacaksa en makul seçim yine Ece Marina. Peki Özgür Reis velev ki Ece Marina'da karar kıldık, hangi pontonu önerirsiniz. Tam ortadaki (sanırım D ponton) sanki iyi gibi görünüyor? Tabii yer var mı yok mu o ayrı konu.
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#3: 03 Mart 2019, 18:19:40
D'de yer bulmak zordur! :)
İç kısımda (E'ye bakan) yer yok sanırım, dış kısım (C'ye bakan) ise birkaç yer var gibi ama iskele arası daha geniş olduğundan büyük (50ft+) tekneleri bağlıyorlar.

A ve C büyük motoryat ve dev katamaranlar için kullanılıyor..
B ise otele bakıyor, en başı hariç sadece küçük tekneler girebiliyor, ki pek yer yok gibi..

Muhtemelen E veya F'in ortalarında yer verebilirler..
her ikisinde de bolca charter teknesi var, cuma-cumartesi hareketli olur.

H muhteşemdir, sakin, harika manzaralı vb.. ama tuvalete en uzaktır.
Ay bi tuvalete gideyim deyip tekneden çıksanız yarı yolda iki tekne arasında yer ararken bulursunuz kendinizi! :D

bir de yaz melteminde H'a giriş çıkış palamar desteği olmadan zordur..
tam sancak bordadan üfürür meltem.. iki tekne arasına girmiyorsanız, rüzgar altınız boşsa tonoz almak pek hareketli olur..
elbette palamar her saatte full destek veriyor.. gayet alışık ve yardımcılar.
yeter ki cuma akşam charter teknelerinin dönüşünde gelmeyin! :D

sezonda kısa süreli gelen tekneleri de H'a alırlar.

Bir tek G'yi tavsiye etmem. çok ayak altı bir iskele.. haldır huldur sürekli birileri geçip durur.. :)

Ece marina iyidir.. halk tipi marina diyorum ben.. sıcak, samimi, güvenli.. havalı değil, avm hiç değil..
  • IP logged
><(((º>

• *
#4: 03 Mart 2019, 20:57:34
Niye Orhaniye'deki iskeleleri ya da Ella'yı düşünmüyorsun?
Göcek tarafına mı gitmek istiyorsun bu sezon?
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
#5: 03 Mart 2019, 23:32:08
D'de yer bulmak zordur! :)
İç kısımda (E'ye bakan) yer yok sanırım, dış kısım (C'ye bakan) ise birkaç yer var gibi ama iskele arası daha geniş olduğundan büyük (50ft+) tekneleri bağlıyorlar.

D zaten hem konumundan hem kalabalıklığından belli populer olabileceği. C ye bakan tarafını zorlamam lazım. 

Niye Orhaniye'deki iskeleleri ya da Ella'yı düşünmüyorsun?
Alıntı

Diğer iskeleler hiç aklıma gelmedi ama Ella olabilir. Ben 3-4 gün kaldım Ella'da hem Ufuk hem çalışanlarından çok memnun kalmıştım. Ama "popülerleştikçe özen azaldı, taleple fiyat çok uçtu, önü açık fırtınalarda sağlam olmayabilir" türünden çok laf işittim. Doğruluğu şüpheli tabii.. uzun dönemde havuzu olmaması, market, marina özellikleri olmaması sürekli yaşamaya uygun değil bizim evdeki 3 bayan için ama yazı geçirip kıilama için de Çeşme'ye görürerek neden olmasın gibi bir fikir doğdu şimdi.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
« Son Düzenleme: 03 Mart 2019, 23:37:54 Gönderen: İlkay Ersoy »

• *
#6: 14 Mart 2019, 13:55:59
1 yil Netsel, sonra 1 yil Yat Marina'dan sonra biraz degisiklik yapma istegi, biraz da Gocek'in kis ve bahar aylarinda sundugu guzellikler sebebiyle Fethiye Ece Marina'ya gectik. Ancak 1 yillik baglanmanin sonunda Marmaris'e geri donduk.

Bize gore her iki konumun da arti ve eksi yonleri mevcut, ancak gunun sonunda Marmaris kazandi.

Fethiye;
+ Marina sehrin icinde ancak sakin; alisveris burnunun dibinde, ahalisi guleryuzlu ve yardimsever. Banyo-wc yeterli ve temiz.
+ Marina'dan cikinca her iki yonde guzel bir yuruyus rotasi var.
+ Ben hic sevmesem de balik pazari pek cok insanin hosuna gidiyor.
+ Dalaman'a 45 dakika.
+ Gocek hemen karsisi.

- Deniz suyu berbat. Pervaneniz 1 ay icinde donemeyecek kadar kekamoz yapar, istediginiz zehirliyi vurun, 2 seneyi goremezsiniz.
- Karaya almak icin vinc yok, ya kaziga aldiracaksiniz, ya da Gocek'e bayilacaksiniz.
- Usta secenegi yok, malzeme satisi yapan dukkan yok. Ya Gocek'ten gelecekler ya Marmaris'ten. Veya oradakinin keyfini ve is kalitesini bekleyip duracaksiniz.
- Fethiye turizmden ziyade tarim kenti; diger sahil kentleri kadar sempatik degil.
- Marinanin otoparki cok yetersiz.
- Dis ponton haric yer yok.
  • IP logged

• *
#7: 14 Mart 2019, 17:16:21
Yanıtlar çok kıymetli..
Peki Netsel hakkında ne dersiniz? Gürültü çokmuş diyorlar. Bir de yüzme havuzu yok  çoluk çocuk için (var da o da ayrı paralı) ve çok dar görünüyor bana pontonlar..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#8: 14 Mart 2019, 17:27:37
Yanıtlar çok kıymetli..
Peki Netsel hakkında ne dersiniz?

Netsel i en iyi Kaan Erdem bilir.  :)

Yıllardır o marinada teknede yaşıyorlar..
  • IP logged

• *
#9: 15 Mart 2019, 02:11:47
Topu Eyüp dostumdan aldım cevaplıyayım.
Malum emekliyiz ve hesap yapıyoruz.Tüm detayları çalıştığımızda Netsel en optimum yer geldi bize.Yüzme havuzu,yatçı odası ve kütüphanesi,Marina içinde migros ve avm şehre iki adım yürüme mesafesi yat malzemelerinin İstanbul'dan bile daha çok olması sanayisi yaz ve kış gidilecek lokasyon zenginliği sosyal hayatta oluşturduğumuz topluluk bize doğru yerde olduğumuzu hep söyledi.Ziyaretimize gelirseniz hem anlatır ve hem de gezdiririz sizi.
Not.5 yıl burada doldu hem de dolu dolu.
Sevgiler saygılar
  • IP logged
« Son Düzenleme: 15 Mart 2019, 09:17:07 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

• *
#10: 15 Mart 2019, 11:24:57
Madem soz Marmaris'ten acildi;

+ Dogasi essiz, liman-kordon boyu cok guzel, pek cok restoran-cafe-pub mevcut. Kisin da hareket var.
+ Sariana mahallesi, malzeme satan dukkanlar bakimindan bir nevi Bagdat Caddesi niteliginde.
+ Cok sayida tekne bakimi, onarimi yapan firma ve usta mevcut.
+ Suyu temiz.
+ Netsel bence Türkiye'deki en iyi marina, ancak A-N-M-L-K pontonları tercih edilirse.
+ Yat Marin'in konumu itibariyle yazin esintisi olur, cok bunaltmaz.
+ Yat Marin'de pek hesapli olmasa da ihtiyacinizi karsilayacak bir supermarket, zengin icerikli bir nalbur, uygun fiyatli bir restoran, kucuk bir fitness salonu ve bilardo var. Bir de cok guzel bir kutuphane ve gayet buyuk sayilabilecek bir yuzme havuzu. Bu arada marinada denize girebiliyorsunuz.
+ Dalaman'a 1 saat.
+ Karalama imkani cok iyi. 10 ay deniz, 2 ay kara.

- Yat Marin merkeze 8 km. Netsel, barlar sokaginin dibinde, sabah 04'e kadar dim-tis.
- Yat Marin bir marinadan daha cok buyuk bir cekek yeri gorunumunde, ozellikle de kis ve ilkbaharda sempatik gelmeyebilir.
- Yat Marin'de Wc ve duslar yetersiz, bakim ve temizlik de oyle. Baglanma yeriniz her donusunuzde degisecek. Marinada tasima arabasi yok, hele ki uzak pontondaysaniz vay halinize.

Elbette ki bunlar subjektif goruslerimdir, bana gore iyi olan bir sey size uymayabilir, tersi de oyle. Sadece bildiklerimi paylasmak istedim.
  • IP logged

• *
#11: 15 Mart 2019, 20:17:24
Netsel için bir iki ekleme  yapayım
-Bulaşıkhane ve Çamaşırhane yok
-WC lerde traş olmak için sıcak su sadece engelli wc de mevcut
-Wcler temiz ama kartlı giriş olmadığından esnafına kadar kullanılınıyor
- Marinada kanalizasyon kaçağı var bu sene koku ciddi rahatsız ediyor.
- Marmaris körfezi pis denize girmek için en yakın kumlubük-kadırga- çiftlik
- Havuz ücretli
- internet zayıf

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

s

serdar çırak

#12: 15 Mart 2019, 23:23:28
Netsel iyidir..7 sene D pantonunda kaldım,yerim hiç değişmedi..Çok fazla olanak var,kışı rahatlıkla teknenizde geçirebilir,ailenizi rahatlıkla yanlız bırakabilirsiniz..Tüp dahil tüm siparişleriniz ayağınıza kadar gelir..gece yarıları aç kalmazsınız..:)

Evet bence tek eksisi yazın olan müzik gürültüsüdür..Nedense biz hiç rahatsız olmadık..zaten yazın çok az marinada oluyorsunuz..yada geç saatlere kadar tekne sohbetleri sürüyor..

Ulaşım diye bir dert yok..

Yatmarinide bir ara düşündük.keyifli ve sakin bir yer ama o 8 km lik yol virajlarından dolayı geceleri 40 km gibi geliyor ve çok fazla jandarma kontrolü var..içki kullanmıyorsanız problem yok..

Tekne oraya bağlı olduğunda çoğu ihtiyaç ve gereklilik yüzünden Marmaris e gidip geleceğiniz için aradaki fiyat farkı neredeyse harcadığınız dolmuş taksi yada yakıtla kapanıyor olabilir..
  • IP logged

Yukarı git