Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Akın Reis in yeni teknesi için dümen sistemi önerisi

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Akın Reis , kıyı balıkçılığı için resimde gördüğünüz kayığı yapıyor. Bu kayığın dümen aktarma sistemi için klasiğin dışında bir bilgi sordu. Bu tip balıkçı kayıklarda normalde yekeye takılan bir boruyla kamaraya aktarma yapılır. Hidrolik sistem bu tekne için gereksiz. Ben bizim teknelerde olan telli sistemleri önerdim. Ama Akın'ın dediğine göre bir de spiral tel ile dümene yön veren sistemler varmış. Bu konuda bilgisi ve önerisi olan varmıdır? Tekne dolap dümen olacak, okamaranın üstünde de  bir dümen simidi olacak.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

n

nuri_kongur

Ahmet benim tekne de dolap dümen. Dümen simidi + Dümen dolabı + Dümen dolabının altından kıça giden bir şaft + Şaftın ucunda bir bisiklet dişlisi kaynaklanmış. Bisiklet dişlisi bisiklet zincirinin üzerinde dönerek yarım metre civarında bir hareket sağlıyor. Zincir ise dümen palasın çeviriyor. Bende iki pala olduğu için palayı döndürme işlemi ona göre modifiye edilmeli. Ben aldığımda dümen bu şekildeydi. Bu sebepten bu dümen sistemi standart mı yoksa özel tasarım mı bilmiyorum. Elimin altında fotoları yok olsa eklerdim. Uzun süredir bakım yapmadım. Daha doğrusu bu zamana kadar hiç ihtiyaç duymadım. Yağlayıp geçiyordum. Bu sene biraz bakım istiyor. Kafada canlanmadıysa fotoğraflarını çekmeye çalışırım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Ahmet benim tekne de dolap dümen. Dümen simidi + Dümen dolabı + Dümen dolabının altından kıça giden bir şaft + Şaftın ucunda bir bisiklet dişlisi kaynaklanmış. Bisiklet dişlisi bisiklet zincirinin üzerinde dönerek yarım metre civarında bir hareket sağlıyor. Zincir ise dümen palasın çeviriyor. Bende iki pala olduğu için palayı döndürme işlemi ona göre modifiye edilmeli. Ben aldığımda dümen bu şekildeydi. Bu sebepten bu dümen sistemi standart mı yoksa özel tasarım mı bilmiyorum. Elimin altında fotoları yok olsa eklerdim. Uzun süredir bakım yapmadım. Daha doğrusu bu zamana kadar hiç ihtiyaç duymadım. Yağlayıp geçiyordum. Bu sene biraz bakım istiyor. Kafada canlanmadıysa fotoğraflarını çekmeye çalışırım.

Evet abi senin sistem balıkçı teknelerinde kullanılan sisteme çok benziyor.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • Classicboats Turkiye
Nuri şaftın ucundaki dişli dikey mi çalışıyor? Palaya hareketi zincirle nasıl aktarıyor?
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

n

nuri_kongur

Nuri şaftın ucundaki dişli dikey mi çalışıyor? Palaya hareketi zincirle nasıl aktarıyor?
Evet abi dikey çalışıyor. Palaların yeke gibi bağlantıları var.  Zincir sağa sola hareket ettikçe yeke marifetiyle palalar dönüyor. 

• IP logged

Yukarı git