Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Bölüm # 4 “HOŞBULDUK MOLYVOS” Yayında..!! // ** SAILING MI NINA ** Seyir Anıları

• *
Merhabalar,

Bu bölümümüzde Midilli adasının Molyvos kasabasındayız. Limanı, tarihi sokakları, plajları hakkında bilgi verirken beraber de geziyoruz…

Petra’dan giriş işlemlerimizi yaptıktan sonra Molyvos’un dış tarafındaki mendireğe kıçtan kara oluyoruz. Rod Heikell’in kitabında buraya demirleme için uyarı var. İnce bir kum tabakası sonrası altta kaya olduğundan tutmama problemlerinden bahsediyor. Bendeki ultra çapa bir akşamüstü 25 sağanaklarda yerinden kıpırdamayı hep reddetti.

Biz Molyvos’u ayrı seviyoruz. O yüzden 4 gün kaldık. Özellikle mendirek tam huzur yeri…  Eğlenmek için bar da var, kafa dinlemek için restoranlar da…

Umarım bu bölümü de sever ve beğenirsiniz… İyi seyirler dileriz.

https://youtu.be/SfA6xdnGC0A

Youtube Kanalımıza abone olursanız ayrıca çok mutlu oluruz…

Instagram içinse ismimiz: “sailingminina:)

Not: Hava çekimlerinden bazı görüntüler Molyvos tanıtım filminden alınmıştır…
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Sabah kahvesinin yanında o çuval yanakları yemek iyi geldi. :)
Ekşiye tepki çok güzeldi. ;D
  • IP logged
DeDe

• *
    • Son Denk Kayıkçısı

Evet limonlu dondurmadan sonraki hali fena. :) Sabah sabah yağmurlu ve kapalı bir İstanbul gününde iyi geldi.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
Beğenmenize sevindim...  :D

Teşekkür ederim..
  • IP logged

• *
Güzel bir video hazırlamışsın Murat reis. Tebrikler.

Bunun yanı sıra nerede ne var, nereye gitmeli, satın alınan mal ve hizmetlerin bedeli ne kadar, hatta o tarihte döviz kuru neydi gibi çok isabetli ve yararlı bilgiler verilmiş.

Montaj için ayrılan zaman ve harcanan emek takdire şayan.

Bebeğinizin gözlerinden öperim.
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
Köpeğinizi teknede mi bırakıyorsunuz?Ülke girişinde bürokratik sıkıntı oluyor mu?(Köpek için)
Sokaklarda başıboş köpek oluyor mu?
Köpeği olan (Golden retr.)biri olarak soruyorum.Biz sorun olabilir diye kızımızı tanıdığımıza emanet etmiştik
Paylaşım çok güzel Molivos'ta bizde o rest.ın yanında dondurma yemiştik.Sahildeki Kısmet rest.'ı çok sevmiştik.Sahibi yarım yamalak türkçe konuşuyordu.Eşi çok sevimliydi.Buralara gelip çiftlik balığı yiyorsunuz.Ben size et tandır yapsam bir daha istersiniz diye söylenmişti.Türkçe'' domuz değil ,kuzu eti'' diye teminat vermişti.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
  • Donatan Temsilcileri
Murat Reisim, abonesi olduk demek yetmez, tiryakisi olduk..

Eline sağlık..
  • IP logged

• *
    • instagram
Murat Reisim yine güzel bir video olmuş, keyifle izledim.. Ares ise favorim, ne de olsa bir tarafı Mersin'li ;) ama limona alışması lazım.. Çok tatlı..
Limanda iskeleye aborda olmuş çektirmeyi (yanlış görmediysem) de detaylı görebilmeyi isterdim.. Emeğinize sağlık devamını bekliyoruz :)

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Donatan Temsilcileri
Murat Reisim

Bu bölümü de keyifle seyrettik. Her bölüm öncekinden güzel. Yakında mesleği değiştirebilirsin. Belgesel teklifi alırsan şaşırmam. Ares Kaptan da belgeselde dondurma tokluğuna oynuyor zaten şanslısın :)
  • IP logged

• *
Güzel bir video hazırlamışsın Murat reis. Tebrikler.

Bunun yanı sıra nerede ne var, nereye gitmeli, satın alınan mal ve hizmetlerin bedeli ne kadar, hatta o tarihte döviz kuru neydi gibi çok isabetli ve yararlı bilgiler verilmiş.

Montaj için ayrılan zaman ve harcanan emek takdire şayan.

Bebeğinizin gözlerinden öperim.

Çok teşekkür ederim Enes Reisim.. Elimizden geldiğince güzel bişeyler yapmaya çalışıyoruz. İnanın gelen güzel mesajlar daha çok motive ediyor... :)
  • IP logged

• *
Köpeğinizi teknede mi bırakıyorsunuz?Ülke girişinde bürokratik sıkıntı oluyor mu?(Köpek için)
Sokaklarda başıboş köpek oluyor mu?
Köpeği olan (Golden retr.)biri olarak soruyorum.Biz sorun olabilir diye kızımızı tanıdığımıza emanet etmiştik
Paylaşım çok güzel Molivos'ta bizde o rest.ın yanında dondurma yemiştik.Sahildeki Kısmet rest.'ı çok sevmiştik.Sahibi yarım yamalak türkçe konuşuyordu.Eşi çok sevimliydi.Buralara gelip çiftlik balığı yiyorsunuz.Ben size et tandır yapsam bir daha istersiniz diye söylenmişti.Türkçe'' domuz değil ,kuzu eti'' diye teminat vermişti.

Mustafa Abi,
Köpek şimdiye kadar hiç sıkıntı olmadı umarım bundan sonra da sıkıntı olmaz.. Yanımızda aşı karnesini vs götürüyoruz. İlk yurtdışına çıkarmadan evvel de çip taktırdık ensesine.. Ve seyahat etmesinde sakınca yoktur diye (aşı karnesinin son sayfalarında) veterinerinden kaşe imza alıyoruz. Zaten kuduz aşısı en önemli olan..

Şöyle söyleyeyim gümrük memuru gelip sevmişti teknede.. ahha dedim bişey diyecek, "aşıları tam mı?" dedi; evet dedik karnesini görmek ister misiniz dedik; yok gerek yok dedi :)

Sokak köpekleri var ama saldırgan değiller... Biz bir sıkıntı yaşamadık. Ama ayakları yanmasın asfaltta diye fazla çıkarmıyoruz. sabah ve akşamları hem WC hem yürüyüş, ya da botla gidersek sahile geliyor ancak..

Kısmet restaurantta bir önceki gelimişimizde yemiştik, o da çok güzel ama biz buzuki görünce orada pas geçemedik artık.. :d
  • IP logged

• *
Murat Reisim, abonesi olduk demek yetmez, tiryakisi olduk..

Eline sağlık..

Çok teşekkürler Eyüp abi... :)
  • IP logged

• *
Murat Reisim yine güzel bir video olmuş, keyifle izledim.. Ares ise favorim, ne de olsa bir tarafı Mersin'li ;) ama limona alışması lazım.. Çok tatlı..
Limanda iskeleye aborda olmuş çektirmeyi (yanlış görmediysem) de detaylı görebilmeyi isterdim.. Emeğinize sağlık devamını bekliyoruz :)

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Erman Reisim,
Teşekkürler güzel yorumunuz için.. Aslında ekşiye bayılıyor, limonu ver eline bir daha alamazsın geri.. Ama o dondurmayı sevmediler :)

Bahsettiğiniz tekne balıkçı teknesiydi, açık bir güvertesi vardı. Dümen olan yere ancak bir kişinin zor sığacağı bir klübe tarzı kapalı yeri vardı.. Hergün balığa çıkardı.. Detaylı fotoğrafı varsa bulup göndereyim size.. :)
  • IP logged

• *
Murat Reisim

Bu bölümü de keyifle seyrettik. Her bölüm öncekinden güzel. Yakında mesleği değiştirebilirsin. Belgesel teklifi alırsan şaşırmam. Ares Kaptan da belgeselde dondurma tokluğuna oynuyor zaten şanslısın :)

Valla belgesel teklifi gelirse işi gücü bırakıp, dünya gezisine çıkabilirim hazır çocuk büyümeden.. :) Hem dediğin gibi henüz dondurma tokluğuna oynuyorken...  ;D
  • IP logged

• *

Sağol Utku Dedemiz.. :) Umarız bu yaz maviliklerde karşılaşırız..
  • IP logged

Yukarı git