Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Yelkenli Küçük Kayık İmalatı Üzerine Planlar

• *
Çok güzel bir başlık.
Çok iyi olur projelerin hepsi.
Elimden ne gelirse dahil olmaya çalışırım.
Haliç'te yelken yapabilmek çocukluk hayalim

Katkı olarak Serhat Bulut ve Mein Berkem'in Hüsamettin Özenç ile beraber fikir jimnastiği yaptığı " kendi piratını kendin yap" projesi var. Birden fazla tekne yaparsak hem maliyet de azalır diye düşünülmüştü.
İlgilenen olur mu?
  • IP logged

• *
Çok güzel bir başlık.

Katkı olarak Serhat Bulut ve Mein Berkem'in Hüsamettin Özenç ile beraber fikir jimnastiği yaptığı " kendi piratını kendin yap" projesi var. Birden fazla tekne yaparsak hem maliyet de azalır diye düşünülmüştü.
İlgilenen olur mu?

D 4 tarzı yelkenli bir filika için niyetliyim zaten , böyle bir kayık yaparsak varım MErem hocam . Sezona yetiştirelim ama  :)
  • IP logged

• *
Çok güzel bir başlık.

İlgilenen olur mu?

D 4 tarzı yelkenli bir filika için niyetliyim zaten , böyle bir kayık yaparsak varım MErem hocam . Sezona yetiştirelim ama  :)

Yelkenli filikayı hep düşünüyorum. Walker Bay ilginç geliyordu ama piyasada yok. Böyle bir projede (sezona yetiştirebilecksek) ben de varım.

Sanırım İstanbul'da yapılır :(. Ben İzmir'deyim. Çok sık İstanbul'a gelemem, yer kirası vb giderlere ortak olurum. Kamyonetim var, çeki demirim var, gemi söküme gidip ne bulursak (epoxy, vb) temin edebilirim. Kalacak bir tekne filan bulursam 5-10 gün İstanbul'da emek de koyarım. Ama becerikli değilimdir, daha çok getir götür işlerine bakarım.

Uzatmayayım, VARIM!

Hadi Merem Reis, düş önümüze.
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Çok güzel bir başlık.

İlgilenen olur mu?

Yelkenli filikayı hep düşünüyorum. Walker Bay ilginç geliyordu ama piyasada yok. Böyle bir projede (sezona yetiştirebilecksek) ben de varım.

Sanırım İstanbul'da yapılır :(. Ben İzmir'deyim. Çok sık İstanbul'a gelemem, yer kirası vb giderlere ortak olurum. Kamyonetim var, çeki demirim var, gemi söküme gidip ne bulursak (epoxy, vb) temin edebilirim. Kalacak bir tekne filan bulursam 5-10 gün İstanbul'da emek de koyarım. Ama becerikli değilimdir, daha çok getir götür işlerine bakarım.

Uzatmayayım, VARIM!

Hadi Merem Reis, düş önümüze.

Bu konuyu ayrı bir başlığa taşıyalım.
Ben de varım.Evin önüne koyacak bir pirat iyi olur. ;)
  • IP logged
DeDe

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Biz bir süredir, Mustafa Abi, Suat Abi ve ben bizim kayıkların arkasına asılacak yelkenli bir dingi peşindeydik. Bu konu da Cem Gür abimizde araştırıp bizi bilgilendirdi. Fakat beğendiğimiz tekne plan olarak satılmıyormuş, seri üretim bir tekneymiş hala arayıştayız. Bu nedenle yapılacak küçük bir yelkenli için bende varım. Ama daha ziyade dingi olarak kullanabileceğim bir şey peşindeyim. Ayrıca bizim işyerinde bu iş için üç dört tekneye kadar yer de ayarlayabilirim. Bir köşe de yapabiliriz.

Biz şunlardan düşünmüştük.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2019, 22:15:57 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Bilen bilir
Böyle bir dingi arayışındayım.Buna da varım. ;)
Bu gün Kutlay marinin böyle bir polyester2.8m kayıkçığını sordum 3 550 tl dediler. :'(
Kaklıçta Karadeniz marinin 2.8 m. buna benzer polyester kayığı için ise 4000 tl. yazıyordu sitesinde.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2019, 22:40:34 Gönderen: O.Utku Uçkan »
DeDe

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Böyle bir dingi arayışındayım.Buna da varım. ;)
Bu gün Kutlay marinin böyle bir polyester2.8m kayıkçığını sordum 3 550 tl dediler. :'(
Kaklıçta Karadeniz marinin 2.8 m. buna benzer polyester kayığı için ise 4000 tl. yazıyordu sitesinde.

Utku Dede bu dingini özelliği kolay kapaklanmaması, genelde bu boy sandallar çok dengeli olmayıp hemen kapaklanıyorlar. Büyük resimde dikkat ederseniz genişlik  çok fazla ve suda tava gibi duruyor. Yelken performansı da iyiymiş. Bir süredir planları araştırıp duruyoruz. Gördüğüm kadarıyla bir çoğumuzun da ilgisi var, yapalım birer tane
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • instagram
Efenim.. Botun tamirinden gına gelmesi, her seferinde tam da ihtiyaç olduğunda bir tarafından patlak vermesi ve pek tabii forumumuzda uzun süre gündemimizi meşgul eden patalya konusundan sonra biz de bir miktar araştırma sonucunda, aşağıdaki spindrift modelini satın alıp yapmaya karar verdik. Kalıplar çıkarıldı, projenin tamalanması için günlerin uzamasını, yağmurun fırtınanın azalmasını bekliyoruz..
Hafif ve yelkenli, servis botu olarak görev yapmadığı zaman hep içimde uhde olan küçük tekne ile yelken tecrübemi arttırmayı hedefliyorum..

http://bandbyachtdesigns.com/spindrift/

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • IP logged
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2019, 23:56:10 Gönderen: Erman Yerman »
Akdenizli, Balıkçı

• *
Efenim.. Botun tamirinden gına gelmesi, her seferinde tam da ihtiyaç olduğunda bir tarafından patlak vermesi ve pek tabii forumumuzda uzun süre gündemimizi meşgul eden patalya konusundan sonra biz de bir miktar araştırma sonucunda, aşağıdaki spindrift modelini satın alıp yapmaya karar verdik. Kalıplar çıkarıldı, projenin tamalanması için günlerin uzamasını, yağmurun fırtınanın azalmasını bekliyoruz..
Hafif ve yelkenli, servis botu olarak görev yapmadığı zaman hep içimde uhde olan küçük tekne ile yelken tecrübemi arttırmayı hedefliyorum..

http://bandbyachtdesigns.com/spindrift/

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Erman Reis bu iyiymiş. Bize biraz daha ayrıntılı bilgi verir misiniz. Mesela planların ne kadar ayrıntılı olduğu, maliyeti, kalıpları nerede nasıl çıkarttığınız, gerekli malzeme, vb.

Ben de bir an önce yelkenli bir servis botuna başlamak istiyorum. Tavsiyeleriniz değerli olacaktır.
  • IP logged

• *
Pirat yapmak isteyen olursa planları aşağıdaki linkten indirilebilir.

https://onedrive.live.com/?authkey=%21APMxk%2DgJvq4lPtw&id=33F8D749745DC58F%21124444&cid=33F8D749745DC58F

• IP logged

n

nuri_kongur

Pirat yapmak isteyen olursa planları aşağıdaki linkten indirilebilir.

https://onedrive.live.com/?authkey=%21APMxk%2DgJvq4lPtw&id=33F8D749745DC58F%21124444&cid=33F8D749745DC58F
Çok teşekkürler Nedim reis.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
Sanırım bu konuda benim kadar hevesli kimse yok. Ben bu işe girişiyorum. Öcal Reis'in D4 modeli ilgimi çekti.

Ayrıntılı planları nereden bulabilirim? Tecrübesi olanlar ne tavsiye eder?

• IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
Erkan Bey,
mail adresinizi özelden gönderin.
D4 Planlarını edinin :) :)
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
D5 modelinin detaylı pdf dosyası var.
  • IP logged

• *
Cem Reis'ten planlar geldi.
Henüz ayrıntılı incelemedim. çok becerikli değilimdir. Bu konuda da hiç deneyimim yok ama inşallah bu hafta malzeme tedarik ve imalata başlayacağım.
Görelim bakalım ne çıkacak...

• IP logged

Yukarı git