Acısıyla tatlısıyla bir yıl daha biterken biz de forumumuzun ikinci yaşını kutladık. İkinci yıl sonunda üye sayımız 474 oldu. 2018’in bir özetini yapınca gerçekten güzel bir yolda olduğumuzu anlıyorum. Geçtiğimiz yıl neler yaptık, bir göz atalım istedim.
06.01.2018 HEYAMOLA HEY KIŞ RALLİSİ 2018 / MERSİN-KIBRIS-MERSİN2018 yılı, yavaş yavaş gelenekselleşme yolunda ilerleyen Rallilerin ilki ile başladı. Katılanlar kadar katılmayanlar da heyecanlıydı. Ahmet Kabaalioğlu, Bülent Büyükdağ'ın anlatımıyla seyre damgasını vuran konu başlıklarını özetlemiş:
Motorda belirgin yağ kaçağı;
Dümen iflası (maalesef ve hakimiyet sözcükleri )
Yine mi batıyorum?
Halatı biz verdik,
"Aranızdan geçeceğim" ve "nasıl yani" diyalektiği
27 mil yedekleme,
Pervaneye "bir şeyin" dolanması
Rakı var mı?
Kıbrıs’ta ev sahibi olan Deniz Akaltan Reis’in yorumu ise tüm aksiliklere rağmen Rallinin güzelliğini özetliyordu: “Çok keyifli geçen iki günün ardından, keşke hiç gitmeseler dediğim adamlar, geldikleri gibi gittiler”
13.01.2018 HEYAMOLA HEY ANKARA 1. YAŞ KUTLAMASI Mücahit Reis’in “Heyamola Hey 1. Yıl kutlamaları tüm yurtta ve KKTC'de kutlanıyor.” diyerek tanıtımını yaptığı Yeni yılın ikinci etkinliği, Heyamola Hey’in İstanbul’daki yaş günü kutlamasına katılamayan forumumuzun kurucusu Hasan Reisimiz, Aytül Reisimiz ve Çakıl ile Ankara’da yaptığımız kutlama oldu.
Kenan Biçen Reisin yorumu bizi çok güldürdü. "Çakılın pastaya bakışı da çok hoş. "Hadi kesin şu pastayı da payımı alıp odama gideyim" halleri.
"
17.02.2018 BOAT SHOW FUARINDA BULUŞMA VE KAHVALTI Fuar öncesi Simit Sarayı’nda buluşma ve keyifli bir kahvaltı. Bugünü en güzel ifade eden yorum:
Suat Zeybek: Keyifli bir kahvaltıydı. Yaşasın forumumuz
03.03.2018 SEBEBİNİ VE NASIL BİR ARAYA GELDİĞİMİZİ BİLMEDİĞİMİZ BİR ETKİNLİK Ahmet Kabaalioğlu’nun anlatımıyla: “İşten kaytarmayı arzulayan bir grup Heyamola Hey Reisi, sürpriz bir şekilde bir araya gelerek, güzel bir gün geçirdi.
Güne damgasını vuran yorum da Ahmet Reis’ten geldi: Yine anlam verilemeyen bir şekilde Eastmarin’deki en ucuz ürün olan yedi liralık yağ emici süngerlerden aldılar. Hatta en ucuz ürünü alırken de, bebek bezi daha kullanışlı gibi yorumlarda yaptılar."
10.03.2018 TİRYAKİ BU CUMA İSTANBUL 'DA…Gene Ahmet Kabaalioğlu’nun anlatımıyla; "Toplaşmaya en son Tiryaki geldi, o geldiğinde kendisine yer kalmamıştı. Kendisine kibarca teşekkür ettik ve kusura bakma biz Tiryaki olmadan Tiryaki İstanbul'da etkinliği yapıyoruz dedik. O da bize arkadaş siz zaten bir araya gelmeye bahane arıyormuşsunuz, baksana yer bile ayırmamışsınız, benim gelişim falan çokta önemli değilmiş diye tatlı bir sitem ediverdi, e tabi koptuk gülmekten."
15.03.2018 ADANA MERKEZ… BÜLENT GELİYOR...Tiryaki İstanbul'a gelir de Bülent gelmez mi?
Geldi. Üstelik Can Hasan Acılıoğlu Reisin aramıza katılmasına vesile oldu.
Aali San: Can'a dün yarım aklımla yapabileceğim tüm tavsiyeleri yaptım... Yazlık al dedim; olmadı yatırımlık bi ufak daire al dedim ya da git bir klasik araba al onunla oyna! da dedim. Görevini yapmış bir abi huzuruyla şinci başını yakmasını keyifle izleyeceğim. Hoş geldi aramıza!
01.04.2018 MARMARİS CAMPUS CUP TEKNE VE YARIŞÇI İHTİYACIÜyemiz Canberk Eken’in de içinde olduğu Hacettepe Üniversitesi yelken takımı, Leo Kolff ve Burak Doneray’ın desteği ile Marmaris Uluslararası Yat Kulübünün büyük bir emek ve özveriyle düzenlediği 2018 Campus Cup Üniversiteler arası yelken yarışında İkincilik kupası aldılar.
Can Deniz’in yorumuyla: Canberk'e ve ekipteki arkadaşlarına tebrikler. Bir tebrik de, Burak ve Leo'ya gerekli bence.
07.04.2018 TİRİLYE KALMADI… SİVRİ VERELİM…Tam da gelenekselleşmeye başlamışken inşaat çalışmaları ile maalesef sonu gelen Sivriada buluşmalarının ilki yapıldı. Soğuk ada akşamlarına nasıl mı dayandık? Ali Ünalan’ın cevabında saklı.
Ali Ünalan: Çokomel gelir. ARTI ODUN
12.04.2018 12 NİSAN AKŞAMI BULUŞMANecip Bulut Reisin önderliğinde Manos’a ikinci çıkarma harekâtı yapıldı. Bülent Büyükdağ’ın deyimiyle; “Valla bir sürü güzel abi yan yana gelmiş. Şahane.”
06.06.2018 HEYAMOLA HEY İFTARİlk iftar etkinliğimizi yaptık. Nicelerinde hep birlikte olmak dileğiyle…
Hulusi Gülen Reisimizin yorumuyla; “Organizasyonu yapana, taa Göcek'ten, İzmit'ten ve İstanbul'un çeşitli semtlerinden katılanlara teşekkür ediyoruz; çok keyifli oldu. Allah iftarlarımızı kabul etsin; yokluktan ibret alıp, varlığın kıymetini bilmemizi nasip eylesin.”
12.08.2018 AKIN REİS YİNE BİRİNCİ OLMUŞİnebolu’da yapılan deniz şenliklerinde Akın Reis 40 yaş üstü yüzme yarışlarında birinci oldu.
Mücahit Reis’in yorumuyla; “Akın Reisim, tebrik ederim. Kameralar bile yakalayamamış.
”
14.10.2018 DADD RALLİ KARADENİZ 2018 (ARGONOTLARIN İZİNDE, ALTIN POSTUN PEŞİNDE)DADD tarafından bu yıl ikincisi yapılan Karadeniz Ralliye Cevat İpekçi Reisimiz de katıldı. Cevat Reis; “Geziyi yazacağım yazmasına da inanın vakit yok. Program sürekli dolu. Ancak geziden çok memnun olduğumuzu söyleyebilirim.” diyerek neler kaçırdığımızı özetledi.
13.10.2018 BODRUM CUP İSTANBUL CHALLENGEBu yıl hepimizi Mustafa Ertör Reisin güzeller güzeli teknesi Baba Tunca ve efsane mürettebatıyla (Mustafa Reis’in ifadesiyle; “Ekipte Leo, Burak, Ahmet ve ben varız. Ekip çok güçlü. Aşağıda yapılan yarışların kadrolu banko birincileri, yarışlara katılmamaları için türlü dolaplar çevrilen ama yine de birincilikleri engellenemeyen Leo ve Burak Reisler; Atadan, dededen, babadan denizci Ahmet Reis ve yaşlı, hevesli ben.”) katıldığı Bodrum Cup İstanbul Challenge heyecanı sardı. Önce tekne hazırlıkları, ardından İstanbul’dan uğurlama, WEB sitesinden yarışı canlı takip etme derken yarışmayı ikinci bitirdiler. Nasıl bir başarı olduğunu Ahmet Reis çok güzel anlatmış:
“Şu diyaloğun geçtiği sırada iskelede Enes Abim var, diğer dostlar da duvarın üzerinde oturuyorlar. Daha sonra farklı diyaloglarımız olacak arkadaşın biri sordu.
- Siz bununla mı katılıyorsunuz? Bodrum'a kadar gelebilecek misiniz?
- Evet, bununla katılıyoruz, Bodruma geliyoruz, arkadaşımız Yalıkavak Marinaya Müdür oldu ona hayırlı olsuna gidiyoruz, yarış da bahanesi oldu işte.
- Yok canım, şaka yapıyorsunuz.
- Yo hayır daha önce Kıbrıs'taydı oraya da gitmiştik.
- Denizden mi?
- Evet, ama bu kayıkla değil.
(Tabi ki adamcağız inanmadı konu değişsin diye başka soruya geçti.)
- Kaç metre bu?
- Dokuz ama su hattı boyu 8,30.
- Nedir bu tekne?
- Baba 30.
- Adımı Baba 30?
- Yok Abicim markası Baba 30 ismi Baba Tunca.
- A Türk Malımı bu? Nere yapısı?
- Yok Abi bu Amerikan Üretimi, Tayvan da yapılmış, Robert Pery dizaynı bir tekne bu.
- Kaç kişisiniz?
- Dört kişiyiz.
- Ama zor olmaz mı bu tekneyle dört kişi, çok zorlanabilirsiniz.
(Ben artık dayanamıyor ve diyorum ki.)
- Abi şu iskele deki adamı görüyor musun?
- Evet görüyorum.
- Hah işte en normalimiz o adam.
- Nasıl yani?
- Botla hiç karaya çıkmadan İskenderun'a mı ne gitti geçen sene.
Adamcağız hiç bir şey daha sormadan uzadı gitti. Yadırgamadım çünkü diğer teknelerin sadece 3-4 tanesi 15-22 metre arasındaydı. Diğerleri 36-46 metre arasındalardı. Sonradan Abimizle bayağı sıkı fıkı olduk, bizi defalarca tebrik etti.
15-16 EYLÜL 2018 SİVRİ ADA PALAMUT ETKİNLİĞİSivriada’da son etkinliğimiz oldu.
Ersin Çoban Reisin özetlediği gibi; “Ahmet kaptan ellerine sağlık çok güzel bir etkinlikti, palamutlar tam yağlanmış olmasa da dostlarla bir arada İstanbul'un kıyısında kargaşadan uzak belki de son Sivri ada etkinliği olması tarihe not olarak da düşecek.”
Bu etkinliği ölümsüzleştiren ise Ali Ünalan Reisin hazırladığı video klip oldu.
https://youtu.be/GF1dpZo4d9E20.11.2018 ÂLİ SAN ABİMİZ VE KADIKÖY TOPLAŞMASIKadıköy Mercan’da toplanan grup, toplanamayanları bir kere daha kıskandırdı.
Cem Gür Reis‘in yorumuyla; “Önce bu toplaşmanın fitilini ateşleyen Utku Bey'e teşekkür etmek istiyorum. Sonra da hızla organize olan Kaan ve Ahmet'e. Yeniden, yeniden bir araya gelelim. Bunu saymayalım. Bundan sonrakileri de... Yıllar sonra, bıraktığımız yerden devam etmek iyi geldi. Hepiniz sağ olun var olun. Ve tabii sonsuz teşekkürler.
04.12.2018 ENES SAVE'nin KARAYA ÇIKMADAN 1000 DENİZ MİLİ KONFERANSI Hasköy Rahmi Koç Müzesinde, Amiral Cem Gürdeniz koordinatörlüğünde düzenlenen konferansta, Enes Save Reisimiz Zodyak botla gerçekleştirdiği uzun deniz geçişlerindeki tecrübelerini aktardı. Konferansın önemini vurgulayan yorumlardan birisi Mücahit'ten geldi. "Sunumun bir yerinde amatör bir denizci olarak hepimizin idolü olan Sadun Boro ile şahsen tanışamamış olmanın kendisi için hep bir eksiklik olduğunu söyledi. Ben de zaman zaman bunu düşünürüm. Ama şunu söyleyebilirim, Sadun Boro için de Enes’le tanışmamış olmak bir eksikliktir. Ben Enes Save’yi tanıdığım için çok mutlu ve gururluyum. Bugün sayesinde bir tarihe yeniden tanıklık ettik. Ne kadar teşekkür etsek azdır.
Viya Böyle…"
22.12.2018 HEYAMOLA HEY 2.YAŞ KUTLAMASIForumumuzun ikinci yaş gününü coşkuyla kutladık. Kadıköy Söğütlüçeşme’deki Kebapçı Şükrü Restaurant’ta yapılan etkinlikte hemen hemen tüm mekânı doldurduk.
Hasan Toparlak Reis’in dediği gibi: “Çok keyif aldık. Yüz yüze tanışıp konuşmanın güzelliğini gördük. Bosa ile tanıştık, oynadık. Bu sabah kahvaltıda da Karabaş ve Kabaalioğlu ailesi ile birlikteydik. Ankara'ya döndük, hala yüzümüzde bir gülümseme, tatlı bir yorgunluk. Teşekkürler.
22.12.2018 DENİZDE BİR DEVEKUŞU" KİTABI İMZA GÜNÜ VE ÖN SİPARİŞ ÇAĞRISI Heyamola Hey 2. Yıl kutlama yemeği öncesinde İsmail Oruç Reisimizin bizi kırmayarak küçük bir imza gününü kabul etmesi heyecan yarattı. Kendisinin ve diğer reislerimizin nice kitapları için benzer etkinliklerin yapılması dileğiyle diyelim ve İsmail Oruç Reis’in yorumuyla bitirelim: “Kitap ile okuyucuları buluşturmaya vesile olduğu için organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.”
2018’de kayıplarımız oldu, birlikte üzüldük. Hastalıklar oldu, birlikte dua ettik. Eyüp Oğan Reisimizin Dede olma sevincine ortak olduk. Tekne alanlarla sevindik. İhtiyacı olanlarla bilgi ve deneyimlerimizi paylaştık. İmeceler yaptık. Bayramları kutladık. Hepsini bir arada düşününce diyorum ki; “Ne güzel bir forum olduk. Dostluğun, paylaşımın gücü Heyamola Hey!”