Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tekne yüzünden diğer hobilerin üvey evlatlığa düşmesi..

• *
Konu hobilerimzi ama ben biraz hobisizleşmekten dert yanacaım.

Tekneye kadar denzile alakalm gulet ile 1 hafta çıkmaktı. Ama ayrıca başka keyifli uğraşlarım da vardı.

Tekneden sonra keyif yelpazem daraldı gibi. Sadece tekneye indirgendi ve açıkçası pek de hoşuma gitmiyor bu durum.

Yılda 3-4 defa kamp yapardım. Şİmdi sadece bir kez o da bir haftasonu yapabiliyorum. Biraz evvel kamp malzemelerimi derleyip toparladım ama içim cız ede ede..
İki kez motosiletle uzun yol yapardım, her biri en az 2-3 Bin km'lik.. Ülkemde de yurtdışında ne yerler keşfettim o sayede.
Bahçe işlerini pek severdim, çim biçer, çiçek diker, kaya bahçesi yapar vs vs uğraşırdım. Şimdi bırakın uğraşmayı ortlaık mezbeleliğe döndü.
Ufak tefek marangozluk işleri yapardım, allahtan kışın devam edebidliğim için o işi bozmadım halen. Devam.
ve tabii yemek yapma, o da devam hem teknede hem evde. .

Bayram, seyran, izin vs vs ne yakalarsam tekneye gidiyorum. Geçen haftasonu azdım, Orhaniye'ye motosikeltle gittim, nasl özlemişim.. 1002 TL de ceza yedim bu arada..

Neyse, sonuç olarak deniz, tekne...  harika tabii tartışmasız.... Ama ben tek tipleştim biraz. Açıkçası önümüzdeki sezonu biraz karma geçirimeyi hedefliyorum.

Sizlerde durum nedir, bilemiyorum. .Ben biraz bu tek tipleşmekten muzdaribim..   

• IP logged

• *
  • Arayanlar bulamaz , bulanlar arayanlardır
İnsan ancak bir hobinin gerçek manada hakkını verebiliyor. Hepsi birden dersen hiçbiri oluyor... motosiklet kullanmazsan en kötü aküsü biter ama tekne bir bebek gibi devamlı üstünde olman lazım.
  • IP logged
I need your clothes your boots and your motocycle

e

ersinboke@icrs.com.tr

Bu yüzden , yani tekne bana bağımlılık yaptı , özgürlüğümü kısıtladı diye westsail teknesini satan adam gördüm ben.

Çok doğru bir tespit.   Sadece hobiler değil. Arkadaşlıklar da . Tayo MAr aşağıda olduğundan beri aileme daha fazla vakit ayırmaya başlamışım. Dostlara da öyle .
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Tekne yanında başka hiç bir şeyi barındırmıyor. Shadow'um kuzu gibi yatıyor kapının önünde. Son beş senede toplasan 500 km anca yapmışımdır. Onun da üçyüzü Antalya-Kaş-Göcek :)

Daha az evvel Nükhet'e bir sonraki teknem sadece tatillerimi geçireceğim bir araç olacak diyordum. Sezon bitince bırakıp geleceğim, batsa da umurumda olmayacak. Sadece bir "araç" olacak.
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
Çok güzel bir konu :)
Tekne işine bulaşmadan önce ,karavancılık hayatım vardı,hobi amaçlı fotoğraf çekiyordum,hobi amaçlı dalış yapıyordum,tekne işine bulaştım hepsi birer birer elimden gitti ,tekne tüm zamanımı almaya başladı,bazen kendi kendimi sorguluyorum oğlum ali,işim gereği yılda maksimum 10-10 gün toplamda 20 gün uzun tatilin var eskisi gibi hafta sonlarıda gitmiyorum tekneye,teknem şuan satışta satılır ise
unimog 1300 L motor karavan düşünüyorum,bakınıyorum sürekli ilan sitesinde,dağ bayır yayla dolaşmak istiyorum,elinde unimog 1300 L olan varsa şartları konuşalım tekne ile takas yapabilirim,
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
Belki şöyle 6metre açık güverte olsa o kadar iş çıkarmaz.
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
Belki şöyle 6metre açık güverte olsa o kadar iş çıkarmaz.
Enes bundan önceki teknem 6 metreydi sende biliyorsun hepsi aynı :)

şimdi aklıma geldi botculuk hobimde vardı :) Enes beraber baya baya turladık yan yana :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2018, 22:07:51 Gönderen: Ali Ünalan »

• *
Onun kapalı alanı vardı.
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
Bağımlılar toplantısı gibi olmuş bu ne abi  :D  :D

Hobi olarak bende satranç, astronomi, türk müziği, ney filan var. Çok kesmiyorlar birbirinin yolunu tekne ile, hatta karanlık bir gecede tekne üzerinde yıldızlara bakarken uşşak bi şarkı patlatınca tamamlayabiliyorlar da...
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

• *
Onun kapalı alanı vardı.
Enes kapalı açık fark etmez hepsi aynı :)
  • IP logged

• *
Teknenin hakkını vereyim diye kendimi kısıtladığım gibi ailemi de kısıtlıyorum.
HEr sene Haziran'da eşimi ve iki kızımı tekneye yolluyorum, her hafta sonu yanlarındayım ama hem beni özlüyorlar hem sadece tekne/deniz hayatıyla kısıtlı kalıyorlar. Eşim üçüncü sezon sonunda  "Bu sene bizi zorlama, tüm yazı orada geçirmeyelim lütfen artık" dedi.. Büyük kızıma bu gün sordum "tekneyi özledin mi?" diye..  tekneyi çok seven Ada "Hayır hala evi istiyorum.."  dedi..

İşin ilginç yanı, eğer teneden vaz geçersem içim yine yanacak..  Üstelik konu sadece ben de değilim, tekneyi satalım mı dedğim de herkes "Hayır" diyor.. Ben dahil. 

Ah keşke evim tekneme yakın olsa, işim uygun olsa, normal hobilerim ve hayatımı sürerken tekneye de devam etsek. .Ama cennet olurdu her halde o hayat.. 

Hakan Tiryaki'ye katılıyorum.. Hiç bir "zevk" bizim, hayatımızın belirleyicisi olmamalı. .
Ersin Böke'ye katılıyorum. Ben de arkadaşlarımdan bile koptum..
Ali Ünalan, ben de şu anda motorumun arkasına tekrar çadırımı koyup hemen şu an yola çıkmak sitiyorum, unimoga bile gerek yok.
Ama beni uyandıran Doğan Erbahar oldu.. "Bağımlılar toplantısı gibi olmuş. Bu ne abi? " demiş.  Gerçekten bağımlılık mı bu?

Nayse, halen "Hiç bir güç beni teknemden koparamaz" diyorum.. Ama motosikletim de orada duruyor, "Sakın iddialı konuşma" diyor..

Sonuçts .. hala  teknesiz, denizsiz hayat düşünemiyorum.. 
  • IP logged
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2018, 23:02:43 Gönderen: İlkay Ersoy »

• *
Ali Ünalan, ben de şu anda motorumun arkasına tekrar çadırımı koyup hemen şu an yola çıkmak istiyorum, unimoga bile gerek yok.

Karavanım çekme karavandı üzerinde bot vardı ne zaman denize çıkmak istesem botu indirip denize çıkıp gezip turlayıp karavanıma koyuyordum bottumu,denizden kopamam biliyorum,
unimog bulduğumda arkasına karavanı kendim yapacağım,önceki karavanımı da kendim yaptığım için tecrübeliyim,teknede yaşamayı ve ihtiyaçlarımı gördüm teknede,ona göre dizayn edeceğim karavanı,motor karavanımı yaptığımda bottuda olacak,benim sorunum zaman,tekneyle istanbuldan Ç kaleyi çıkmak için iki gün lazım,bu yaz 10 gün lük tekne tatilerimde egeye çok gitmek istedim çarptım böldüm çıkardım gidemedim :) 10 gün yetmiyo  ,motor karavan olsa akşam çık sabah Göcektesin :) atla botuna gideceğin yere yine git,hafta sonları motor karavanı olan arkadaşlarım var dağ bayır yayla yayla dolaşıyorlar,ne bileyim kafam karışık,bir deneyeceğim olmadı tekrar dönerim yelkenli işine :)

• IP logged
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2018, 23:33:51 Gönderen: Ali Ünalan »

• *
Motor hiç ilgimi çekmiyor,adamlar üç günde nereleri turlamışlar :)kıskanmadım değil :)

ISTANBUL EGE AKDENIZ MOTOSIKLET GEZISI

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Tekne hobi değildir de ondan.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

Yukarı git