Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Amatör Denizci Eğitim ve Sınav sistemi değişti!

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Yeni yayınlanan "Amatör Denizci Eğitim ve Sınavlarına İlişkin Uygulama Talimatı - 2018" ile artık eğitim ve sınavlar liman başkanlıklarında ÜCRETSİZ olarak yapılacak..

Geçenlerde Ulaştırma ve Altyapı bakanı tarafından açıklanan "Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı olan 2023‘e kadar; bir milyon Amatör Denizci Belgesi düzenlemek" hedefi doğrultusunda hali hazırda devam eden ADES-Online eğitim sistemi ve GASM-gemi adamları sınav merkezlerinde randevu ile girilen sınav ve belgelendirme sisteminin yanında tüm liman başkanlıklarında haftasonları ÜCRETSİZ olarak verilecek 4 saatlik basit bir eğitim ve sınav ile verilmeye başlanacak.

Eski sistem de devam edecekmiş, ama ücretsiz ve sadece 4 saatte, 20 sayfalık bir eğitim dökümanı üzerinden verilecek eğitim sonrası kimsenin para verip günlerce süren ADES sistemine gireceğini sanmam! :)

Detaylar, ekler, eğitim dökümanı ve talimat buradan görülebilir;
http://www.gemitrafik.com/amator-denizci-egitim-ve-sinavlarina-iliskin-uygulama-talimati-2018/
  • IP logged
><(((º>

S

Servet

''Eski sistem de devam edecekmiş, ama ücretsiz ve sadece 4 saatte, 20 sayfalık bir eğitim dökümanı üzerinden verilecek eğitim sonrası kimsenin para verip günlerce süren ADES sistemine gireceğini sanmam! :)''

Sorular eger o döküman üzerinden gelecekse (inceledim de 60 madde var) sınava da gerek yok bence,isteyene versinler ADB yi :)
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Seksenlerin sonunda AB aşkına sürücü ehliyetlerini de beredeyse böyle dağıtmışlardı. Trafik şubedeki memurlar ehliyeti verirken 'siz yine de araç kullanmasanız iyi olur.' diye uyarıyorlardı :)

Kafa hep aynı kafa...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Sorular eger o döküman üzerinden gelecekse (inceledim de 60 madde var) sınava da gerek yok bence,isteyene versinler ADB yi :)
Veriyorlar zaten, ilk toplantıya katılan tüm gazetecilere ADB dağıttılar!
formalite olsun, eğitim yaptık verdik diyebilmek için yapıyorlar işte..

üstüne bir de belge harcı alacaklar.. 1 milyon kişi diyorlar.. hali hazırda 210 bin ADB verilmiş, kalır 790 bin kişi..
her birine bunun parası ile 32,10TL (~6 USD) alınsa, toplamda eder 25 Milyon TL (4,5 Milyon USD) para! ;)
  • IP logged
><(((º>

Yukarı git