Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tayo Mar yeni kaptanını arıyor..

• *
Ynt: Tayo Mar yeni kaptanını arıyor..
#15: 31 Ekim 2018, 19:01:02
Sezona yetiştirmem lazım tekneyi. Yazın tekne yaparak geçiremem. Aralık ayında başlarsam, Mayıs ayında denize inmiş olur.

Rüyanda görürsün.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
#16: 31 Ekim 2018, 19:14:44
TayoMar kararın hayırlı olsun.
Öyle tekneleri sen versen de senden gitmiyor.
Gönlüne göre olsun.

Yeni kararın da hayırlı olsun; herşeyden önce keyifle, sağlıkla kullan.
Mayıs'ta senin beklentilerinle suya inebilecek bir tekne zaten senin istediğin tekne olmayacak.
O nedenle ya süreyi uzat, ya da tekne beklentini değiştir.

Ama kalpten dilerim beni yanıltmanı.
  • IP logged

• *
  • Selamlar
#17: 31 Ekim 2018, 19:36:03
Hayırlısı olsun Ersin Reis

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#18: 31 Ekim 2018, 19:40:02
Ersin'e ve müstakbel yeni kaptana hayırlı olsun.
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

e

ersinboke@icrs.com.tr

#19: 31 Ekim 2018, 20:03:48
Valla bana da Mayıs ayı çok iddalı geldi ne yalan söyleyeyim.  Yapması değil de tasarımcıya soracak çok soru var. Kaldı ki hala CT 35 'i de unutmadım.  Bu bir ay bakalım ilk 4 gün içerisinde hissettiklerimi teknik olarak da karşılayabilecekmiyim ? Neyse burası ilan bölümü.

Dediğim gibi "para " sonraki konu. Önemli olan gözüm arkada kalmayacak kişilere gitsin.  Yani whykeam Matin pirinç furlingi çıkarıp, yerine Harken takacak ise satmam tekneyi o kişiye.

Gerçekten Tayo Mar gibi bir tekneye sahip olduğum için şanslıydım. Ama Tayo MAr da benim gibi O 'na bakan bir kaptanı olduğu için şanslı idi. Bu sefer işi şansa bırakamayız ! 

• IP logged

• *
#20: 31 Ekim 2018, 20:31:09
Medeni ülkede olsak bir yelken kulübüne hediye et diyebilirdim; burada asla.
3 ayda yürümez hale gelir, 3 yılda sobaya odun olur.
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

#21: 31 Ekim 2018, 21:05:08
dört kişi aradı şu ana dek. Hoş! ancak adamlar kız mı istiyorlar tekne mi alacaklar anlamadılar açıkçası. :)

Elinden iş gelir mi, ? nasıl bakacaksın.? ahşap tekne becerebilecekmisin ? v.s.

Bu gidişle stılmaz her halde :)

• IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#22: 31 Ekim 2018, 22:58:14
Bökecim, İsmail abi küçücük Devekuşu II'yi neredeyse aralıksız çalışarak insanüstü bir gayretle 90 günde bitirebildi. Bitmiş hali de sadece yüzüyordu :)

Bence sen Mayıs'a kadar karar verebilirsen bu bile büyük aşama olur :P
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

e

ersinboke@icrs.com.tr

#23: 01 Kasım 2018, 08:14:53
Dedim ya bana bile inandırıcı gelmedi açıkçası .   :)
  • IP logged

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
#24: 01 Kasım 2018, 08:24:01
"Tayo Mar gerçekten ruhu olan bir kayık. O yüzden nasıl bir insan satılamaz ise Tayo Mar'da satılamaz. O yüzden herhangi bir ilan sitesinde adı geçmeyecek."       Diyorsun ya benim anladığım daha tam satma niyetine girememişsin Ersin Reis. Bence bir miktar buralarda ilan kaldıktan sonra, malum siteye koy. Dükkâncı vitrine koymadığı ürünü satamıyor; şu anda vitrin de o siteler. Olur ya buralara uğramamış ama hergün vitrine ne çıkmış diye bakıp, ruhu olan tekne arayıcısı bir reis vardır. Hayırlı olsun.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

e

ersinboke@icrs.com.tr

#25: 01 Kasım 2018, 09:26:42
Hulusi reis , eğer öyle birisi ise zaten buralarda bir yerlerde dolaşıyordur. Denk geliriz nasılsa.

Satma konusuna gelirsek. Gerçekten ön planda " para " yok.  Aali ile konuşurken " biz bu teknelerin sahibi değil, bekçileriyiz aslında " gibi bir cümle kullanmıştı. Kararımı verdim. Kafam net.

edindiğim tecrübeler sonrasında bir kere kendi teknemi yapmak/yaptırmak istiyorum. Tamamen benim beklenti ve ihtiyaçlarıma uygun bir yelkenli yapmaya başlamak dahi benim için çok heyecan verici.

Bir ilan sitesine koyamam. Bu tekne ile ilişkimiz çok başka. Çoğu yerde hayatımı korudu bu kayık benim.

Elbette bir ederi olur.  Eğer karşımdaki kişinin tekneye benim gibi bakabileceğine kanaat getirirsem, bütçesini soracağım. Ödeme şartlarını soracağım. samimiyetine inanırsam da teklif ettiği bedeli kabul edeceğim.

Hiç bir durumda Tayo Mar için bir fiyat biçmeyeceğim gibi , pazarlığa konu da etmeyeceğim.

aksi bir durum  Tayo Mar 'a saygısızlık olur.

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#26: 01 Kasım 2018, 09:42:47
Bu başlığa ne yazacağımı bilemdim , hayırlısı olsun diyebiliyorum
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#27: 01 Kasım 2018, 09:53:54

Satma konusuna gelirsek. Gerçekten ön planda " para " yok.  Aali ile konuşurken " biz bu teknelerin sahibi değil, bekçileriyiz aslında " gibi bir cümle kullanmıştı. Kararımı verdim. Kafam net.

Elbette bir ederi olur.  Eğer karşımdaki kişinin tekneye benim gibi bakabileceğine kanaat getirirsem, bütçesini soracağım. Ödeme şartlarını soracağım. samimiyetine inanırsam da teklif ettiği bedeli kabul edeceğim.

Hiç bir durumda Tayo Mar için bir fiyat biçmeyeceğim gibi , pazarlığa konu da etmeyeceğim.

Böke'nin tam da böyle yapacağından hiç kuşkum yok.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

#28: 01 Kasım 2018, 12:41:56
Daha önce Cem abiye de bu anımı yazmıştım. 1986-87 yıllarında Amerika’da gözlemci asistan olarak çalıştığım kliniğin şefinin masasında Tayo Mar ın tam ölçekli bir maketi vardı. Denizciydi ve tek idealinin bu tekneyle Akdeniz’e gelmek olduğunu söylemişti. Umarım değerini bilecek bir kaptana gider  :)
  • IP logged

• *
  • Viya böyle!
#29: 01 Kasım 2018, 13:13:56
Tayo Mar'a bir talip çıkar, satılır da..! Ne tekneler satılıyor!

Ancak ben bir sonraki tekneyi merak ediyorum.

Hayırlı olsun Ersin Reis. Kullandığın kadar keyifle satarsın umarım.
  • IP logged
Yolu denizden geçen herkesle, elbet bir gün, bir yerde buluşuruz!

Yukarı git