Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Bir Fırtına Tuttu Bizi.

• *
Ynt: Bir Fırtına Tuttu Bizi.
#15: 23 Ekim 2018, 09:55:54
Abi Allahın bildiğini kuldan ne saklayalım. Artık böyle garip dolaşacağız.
Yaaa bu harita mevzuu biraz garip.
Erol,Bülent ve Celal kardeşimizi bilirim.Bunlar bir araya geldilerse o rota hattı fırtınadan mııı yoksa başka sıvılardan mı bi bakmak lazım.

Geçmiş olsun diyelim de biz.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#16: 23 Ekim 2018, 10:27:11
Eh Utku dede, açtın yolu , artık 10 gün burada 100 yıl sokakta dile düşeriz. :)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#17: 23 Ekim 2018, 11:23:21
Eh Utku dede, açtın yolu , artık 10 gün burada 100 yıl sokakta dile düşeriz. :)

Diğer yandan bora sorasında izlediğin rotayı göstermen ayrı bir öneme sahip. Şahsen arayıp bulamadığım bir görsel bilgi. Sanal ortamda bir yerlerde okumuş veya birinden buna benzer bir durumun olabileceğini duymuştum, tam hatırlamıyorum. Bu resim onu onaylar nitelikte.
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
  • Donatan Temsilcileri
#18: 23 Ekim 2018, 11:44:42
Nasılsa birazdan geçer demeyip, ilk baştan trinketi açsaydık, denize karşı daha mukavim olabilir miydik, bilmiyorum.Kuru direğe razı olduk. O da fazlasıyla yetti zaten. Dikkat, yalpada değildik,dalga neredeyse yoktu.

Ben tabii, o denli tecrübeli bir denizci değilim. Ama motor tahrikinde bile kayığı böylesine rotada tutamamış olmamı aklım almıyor. Üstelik yeminlen yeni kalkmıştım. Alabandada kayık o kadar yavaş rotasına dönüyordu ki, inanamazsınız. Bence hava dönüyordu, biz de onunla dönüyorduk. Benim berbat bir dümenci olmam dışında tek izahı bu olabilir.

Windy'e göre önümüzdeki günlerde, aynı bölgede, 20-25 mil yarı çapa hakim olacak şekilde bu kez kuzeyli, 35-38 sağanaklarda 50'yi bulacak bir hava var. Üstelik 8-10 saat süreceğini  öngörüyor.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 23 Ekim 2018, 11:49:14 Gönderen: Bülent Büyükdağ »
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#19: 23 Ekim 2018, 12:38:59
Yazıyı buldum :

Alıntı:
https://www.yachtingworld.com/cruising/bluewater-sailing-techniques-part-3-coping-squalls-60334

"...The windshifts can be dramatic and it is not uncommon to find yourself heading in entirely the wrong direction for a time, and in some cases even doing a 360°! It’s best not to be too concerned about this and stick with the wind; it won’t be long until it has passed and you’re back on track...."

"Rüzgardaki değişmeler dramatik olabilir ve bir süre yanlış yöne doğru gitmek, ve hatta bazı durumlarda 360 derece bile yapmak nadir değildir! Bu konuda en iyisi endişelenmemek ve rüzgarla uğraşmamaktır:Bu durum uzun sürmez ve tekrar rotanıza geri dönersiniz."

Zaman bulursam tam metni tercüme edeceğim.
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
  • Donatan Temsilcileri
#20: 23 Ekim 2018, 13:11:52
Avara yürüyor. Yürümese. Burada, işte iyot kokusunun içinde kalsam. Yine gidip, o hercümerç olmuş 'gündelik hayatın' içine girmesem? Ama işte Kambur Dünya. Böyle kurulmuş, böyle gidiyor. Yine de yelkene şükür. Varol sen Erol.

Bülentcim, şimdi okudum.. Eline sağlık..

Fırtınalar, boralar gelir geçer.. Güzel bir anı olmuş..

Sevgiler
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#21: 23 Ekim 2018, 19:43:54
Malum seyir de olunca okuyamamıştım. Bilgisayar başına geçince ilk okuduğum başlık oldu.

Avara yürüyor. Yürümese. Burada, işte iyot kokusunun içinde kalsam. Yine gidip, o hercümerç olmuş 'gündelik hayatın' içine girmesem? Ama işte Kambur Dünya. Böyle kurulmuş, böyle gidiyor. Yine de yelkene şükür. Varol sen Erol.

Bu paragrafa hasta oldum. 10 gündür malumunuz İstanbul Challenge için seyirdeydik. Ve aynı şekilde şu anda " o hercümerç olmuş gündelik hayatın içine girmesem" diye düşünüyorum.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
#22: 23 Ekim 2018, 22:46:08
Senin yazılarını özlemişim. Tadı damağımda kaldı.
Yeni Deniz Mecmuası'nın son sayısında İsmet Hergünşen’in denize sevdalanmakla ilgili yazısının son paragrafı:

Ama bu öyle bir sevda öyle bir tutku ki; vazgeçmek, uzak durabilmek mümkün değil. Her limandan sonra bir an önce demir alma telaşı… Boşuna söylenmemiş “Kadınlar doğum sancısını, denizciler fırtınalı günleri unutmasaydı, ne denizci olurdu ne de anne” diye. Yoksa kulaklarına şarkılar fısıldayıp, onları büyüleyen sirenler mi çağırmakta deniz sevdalılarını…

• IP logged
« Son Düzenleme: 23 Ekim 2018, 22:50:49 Gönderen: Mücahit Karabaş »

e

ersinboke@icrs.com.tr

#23: 24 Ekim 2018, 00:07:23
Haritayı koymasan iyiymiş..  !O__ 8)
  • IP logged

• *
    • instagram
#24: 24 Ekim 2018, 00:20:19
Yazınca daha güzel, daha destansı oldu, abi.Denizlerden uzak kalmayasınız, sağolun..

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#25: 24 Ekim 2018, 12:38:50
Bu yazı sansür kontrolünden mi geçti nedir. 45 knot rüzgar tekne dönüyor ama Adana yöresinden sağlamından sevgi sözcükleri yazıda yok..

!O__ !O__
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#26: 24 Ekim 2018, 13:10:02
Bu yazı sansür kontrolünden mi geçti nedir. 45 knot rüzgar tekne dönüyor ama Adana yöresinden sağlamından sevgi sözcükleri yazıda yok..

!O__ !O__

Kimbilir kendileri kaç kez sansürlemişlerdir. :)
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
#27: 24 Ekim 2018, 14:36:02
Tanrı ile arama girmeyin.
  • IP logged

• *
#28: 24 Ekim 2018, 14:42:58
Tanrı ile arama girmeyin.

Sesli güldüm valla... ;D ;D ;D
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

Yukarı git