Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: (Aman doktor) Tiklere bir çare...

• *
(Aman doktor) Tiklere bir çare...
OP: 08 Ekim 2018, 13:33:30
Selam Dostlar,
Bizim kızın bu kış çıkışı bir takım estetik müdahalelere (özellikle güverte tikleri) ihtiyaç duyacağı kesin gibi duruyor (gerçi yer yer patlamış, hasarlanmış ve dötümüzü boyayan armuz dolgu, iyice incelmiş, yer yer çatlamış tikler söz konusu olunca konu estetikten öte bir gerekliliğe dönüşüyor).

Kısa bir ön araştırma ile aşağıdaki rakamlara ulaştım:

- Birmanya tiki; tomruk 5.000€/m3 - kereste 7.000€/m3 (sanırım İstanbul teslim)
- Iroko; 38€/m2 (18x80mm'lik şeritler halinde, kalınlığı 9m'ye indirirsek 19€/m2 oluyor)

Bunlara ilave son kesim (9x4.5mm döşemeye hazır şeritler), sökme, temizleme, yapıştırma ve armuz dolgu malzeme ve işçiliğini de eklemek gerekiyor.

Öte yandan es kaza hepsi dahil uygun bir uygulama fiyatı bulur muyum diye baktığımda da karşıma ilk çıkan rakam 600€/m2 oldu.

Bana fire dahil 20m2 alanı kaplayacak ağaç gerekiyor (10mm yükseklik ile max 200 desi).

Aldığım (her şey dahil) fiyat 600€x20m2=12.000€'lara geliyor (oluru yok, çılgınca bir rakam!!!)

A dostlar, yok mudur insaflı bir işçilik sahibi? Aşağıdakileri ben alsam, "abi, yerine göre keser, alıştırır, yapıştırırız" diyecek, paranın bizim için de bir kıymetinin olduğunun farkında bir usta yok mudur alemlerde?

- Birmanya kereste (1.400€ / ~11.000TL)
- Sika 290 DC Primer (~1.500TL) (200ml/m2 ile 20m2 için yeterli miktar - 375TL/1000ml)
- Sika 290 DC Dolgu (~3.400TL) (600ml/m2 ile 20m2 için %30-40 güvenlik marjı ile hesaplanan miktar - 120TL/600ml)
- Zımpara, ıvır, zıvır vb (3.000TL) (bilemedin 5.000)
-----------------------------------------------------------
Kabaca yapar ------>  18.900TL (hala 2.500€'lar civarındayız...)

Bu noktada yardımlarınıza ihtiyacım var:

- Bu tik fiyatlarından daha uygununu şurada buldum diyeniniz var mıdır?
- Bu malzeme fiyatlarından daha uygunu için şuraya bak diyen olur mu?
- En önemlisi "şu ustanın işçiliği kaliteli fiyatı da uygundur" diyen bulunur mu?

Bodrum'da yaşıyorum, Bodrum, Marmaris, Datça, Fethiye civarı her yer bana uyar.

Şimdiden teşekkürler, pruvanız neta, deniziniz kolayına olsun.

Gürkan Doğanay
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: (Aman doktor) Tiklere bir çare...
#1: 08 Ekim 2018, 15:14:38
Yalnız dolgular için, çok daha uygun fiyata bulabilirsiniz. Hatta elinizden iş geliyorsa kendiniz de yapabilirsiniz.
Bence temel soru şu;
Kayığınıza kaç yıl daha bineceksiniz? Tikleri değiştirmeden çözebiliyor musunuz?
Tikler kaç milim? Dolguların yenilenmesiyle kaç yıl daha götürür?

Bende de aynı sorun vardı. Yapmaya çalıştım, beceremedim. İşçilik çok iyi olmasa da iki ay önce Mersin'de, 1.250,00 TL'ye dolguları değiştirdim. İyi sonuç aldım. Boyanmıyoruz artık. 5 milim ortalamalı kalınlık vardı, sanıyorum bir 5 yıl daha götürür.

(Muhtemelen Bavaria'nız var)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 08 Ekim 2018, 15:16:33 Gönderen: Bülent Büyükdağ »
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#2: 08 Ekim 2018, 17:08:43
Yalnız dolgular için, çok daha uygun fiyata bulabilirsiniz. Hatta elinizden iş geliyorsa kendiniz de yapabilirsiniz.
Bence temel soru şu;
Kayığınıza kaç yıl daha bineceksiniz? Tikleri değiştirmeden çözebiliyor musunuz?
Tikler kaç milim? Dolguların yenilenmesiyle kaç yıl daha götürür?

Bende de aynı sorun vardı. Yapmaya çalıştım, beceremedim. İşçilik çok iyi olmasa da iki ay önce Mersin'de, 1.250,00 TL'ye dolguları değiştirdim. İyi sonuç aldım. Boyanmıyoruz artık. 5 milim ortalamalı kalınlık vardı, sanıyorum bir 5 yıl daha götürür.

(Muhtemelen Bavaria'nız var)

Beneteau Oceanis 473...

Kayığımı seviyor ve olabildiğince beraber olmak istiyorum :)

Geçen kış bakımında sadece armuz yenilemeyi ve 2-3 yıl daha kullanmayı biz de zorladık ama yeterli derz derinliğim yok ve bırakın derzleri, tikler yer yer 1-2mm seviyelerine inmiş durumda. O nedenle bu opsiyonu eledik. Öneri için teşekkürler yine de...

El özet, tikleri makul bir bütçe ile yenilemek ve güvertemin keyfini sürmek niyetindeyim (ve biraz da mecburiyetindeyim)...   
  • IP logged

• *
#3: 08 Ekim 2018, 18:05:59
Ben de de iki senedir aynı sorun var ama maliyetlere bakınca insanın hiç bu ile girişesi gelmiyor olsa da, nihayetinde bu sene yaptıracağım&yapacağım gibi geliyor. Ama tercihim sunni tikten yana olacak, çok araştırdım ısı dışında negatif hiç bir yanı yok gibi, hem görünüm olarak hem de uzun ömürlü. BU konuda yönlendirme yada tecrübesini paylaşacak arkadaşlar varsa sevinirim
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#4: 08 Ekim 2018, 23:06:09
Kayığınızla uzun yıllar daha birlikte olacaksanız, yapacaksınız. Ama çok para be kardeşim.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

#5: 08 Ekim 2018, 23:55:44
  • IP logged

Yukarı git