Selam Dostlar,
Bizim kızın bu kış çıkışı bir takım estetik müdahalelere (özellikle güverte tikleri) ihtiyaç duyacağı kesin gibi duruyor (gerçi yer yer patlamış, hasarlanmış ve dötümüzü boyayan armuz dolgu, iyice incelmiş, yer yer çatlamış tikler söz konusu olunca konu estetikten öte bir gerekliliğe dönüşüyor).
Kısa bir ön araştırma ile aşağıdaki rakamlara ulaştım:
- Birmanya tiki; tomruk 5.000€/m3 - kereste 7.000€/m3 (sanırım İstanbul teslim)
- Iroko; 38€/m2 (18x80mm'lik şeritler halinde, kalınlığı 9m'ye indirirsek 19€/m2 oluyor)
Bunlara ilave son kesim (9x4.5mm döşemeye hazır şeritler), sökme, temizleme, yapıştırma ve armuz dolgu malzeme ve işçiliğini de eklemek gerekiyor.
Öte yandan es kaza hepsi dahil uygun bir uygulama fiyatı bulur muyum diye baktığımda da karşıma ilk çıkan rakam 600€/m2 oldu.
Bana fire dahil 20m2 alanı kaplayacak ağaç gerekiyor (10mm yükseklik ile max 200 desi).
Aldığım (her şey dahil) fiyat 600€x20m2=12.000€'lara geliyor (oluru yok, çılgınca bir rakam!!!)
A dostlar, yok mudur insaflı bir işçilik sahibi? Aşağıdakileri ben alsam, "abi, yerine göre keser, alıştırır, yapıştırırız" diyecek, paranın bizim için de bir kıymetinin olduğunun farkında bir usta yok mudur alemlerde?
- Birmanya kereste (1.400€ / ~11.000TL)
- Sika 290 DC Primer (~1.500TL) (200ml/m2 ile 20m2 için yeterli miktar - 375TL/1000ml)
- Sika 290 DC Dolgu (~3.400TL) (600ml/m2 ile 20m2 için %30-40 güvenlik marjı ile hesaplanan miktar - 120TL/600ml)
- Zımpara, ıvır, zıvır vb (3.000TL) (bilemedin 5.000)
-----------------------------------------------------------
Kabaca yapar ------> 18.900TL (hala 2.500€'lar civarındayız...)
Bu noktada yardımlarınıza ihtiyacım var:
- Bu tik fiyatlarından daha uygununu şurada buldum diyeniniz var mıdır?
- Bu malzeme fiyatlarından daha uygunu için şuraya bak diyen olur mu?
- En önemlisi "şu ustanın işçiliği kaliteli fiyatı da uygundur" diyen bulunur mu?
Bodrum'da yaşıyorum, Bodrum, Marmaris, Datça, Fethiye civarı her yer bana uyar.
Şimdiden teşekkürler, pruvanız neta, deniziniz kolayına olsun.
Gürkan Doğanay