Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Güneş Paneli Hesaplama ve Akü Analiz Android Uygulaması Çıktı

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Sevgili Özgür,
Uygulamayi yükledim, ama ilk 'uyari' sayfasini geçemedim...
Bende mi sorun acaba?  :o

Sevgiler  :)

Ali bey, cepten giriyorsanız ekranın en altında yarım yamalak kırmızı bir şerit çıkıyor, ona tıklarsanız açılıyor. Bende öyle oldu, belki sizinki de aynı sorundur.
Hmm... demek ekrana sığmıyor, devam butonu aşağıda kalıyor.
Tel marka modeli nedir? Çözünürlüğüne bakayım..

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
><(((º>

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ

Bu çok sorun yaratacak bir durum olmaması lazım ama "sahil elektriğim azalıyor" derken ne kastettiğinizi anlamadım?

.....

Biliyorsunuz elektriği  ön ödemeli alıyoruz ve pedestala yüklüyoruz. Yüklenen miktar azalıyor sürekli. Bu da akülerimin, güneş olsa bile, önce sahilden beslendiğini düşündürüyor bana.
Hocam fiş takılı ve redresör açık olduğu sürece sürekli elektrik harcar zaten. Az veya çok sürekli 220v tüketim vardır. Akü dolu bile olsa.
Ayarı varsa çıkış voltajı biraz düşürükebilir ama o zaman da güneş yokken redresör aküleri tam doldurmaz.
Güneşe güveniyorsanız panelden redresörün sigortasını kapatabilirsiniz.

• IP logged
><(((º>

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Özgür reisim, uygulamayı indirdim. Çok kullanışlı, basit (basit güzeldir) bir uygulama.Ellerinize sağlık..
Belki küçük bir önerim olabilir..Çoğumuzda güneş paneli olduğundan belki bunu da ekleyerek mevcut kurulumun yeterli olup olmadığını da görebiliriz.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkürler, harika öneriler geliyor. :)
Yeni versiyonunda yapacağım bu dediğini.

• IP logged
><(((º>

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Özgür reis eline sağlık... Çok faydalı birşey yapmış oldun.
IOS app'i bekliyorum. Bizim ailede android yok :(

Bunun yanında daha önce konuştuğumuz tablette çalışacak AIS işini de unutma be abi, bu kış ona da bi bakıvee. Kurtar bizi bir sürü birşeyler alıp kurmaktan  :D
Evet, zaten web sitesi istatistiklerinden mobil kullanıcıların yaklaşık yarısının applecı olduğunu görüyorum, mecbur yapıcaz! :D

• IP logged
><(((º>

e

erdal duran

Sevgili Özgür,
Uygulamayi yükledim, ama ilk 'uyari' sayfasini geçemedim...
Bende mi sorun acaba?  :o

Sevgiler  :)

Ali bey, cepten giriyorsanız ekranın en altında yarım yamalak kırmızı bir şerit çıkıyor, ona tıklarsanız açılıyor. Bende öyle oldu, belki sizinki de aynı sorundur.
Hmm... demek ekrana sığmıyor, devam butonu aşağıda kalıyor.
Tel marka modeli nedir? Çözünürlüğüne bakayım..

Özgür reisim, benim telefon Sony Experia M2 Aqua.
  • IP logged

• *

Çıkan sonuca göre benim ihtiyaçlarımın karşılanması için tekneyi akü ve panellerle kaplamam gerekiyormuş.  ;D
Eee ama sen tüketimi abartmışsın biraz! :)

Henüz özet ekranı yok ama tavsiye edilen akü miktarından 500ah civarı günlük tüketim olduğunu görüyorum ki çok yüksek.. motoryat mübarek! :D

Ya bişeyin gücünü veya kullanım süredisini yanlış girdin ya da ağam bizimle eğleniii! :D

Estağfrullah eğlenmek gibi bişey olurmu hiç. Hesapta hata yok ben hiç marş basmadan sahil beslemesi almadan hesap yaptım bilerek. Bu arada motoryat mubarek demişsin evet motoryat zaten  ;D Hesap daha kabarık çıkardıda buz yapıcı yok listede ekleyemedim.  ;D ;D Beni güneş paneli iflah etmez bir tane pandafisher 5kv jeneratör lazım.
  • IP logged
Bazıları oturur ve hayatı seyreder; bazıları denize açılır ve hayat onları seyreder!  M/Y HIZ

• *
  • S/Y ANABELLA (Sadler 32)
Benim cihaz Samsung S5
Ekranda "devam" butonu yok. Dediğin gibi sığmıyor sanırım.
Belki uyarı bir "pop-up" mesajı olarak çıksaydı ekranda yer açılırdı.

Sevgiler
  • IP logged
"Bilgeliğin dudakları anlamayacak kulaklara kapalıdır." --Kybalion

• *
Note 6 de aynı sorun var . Sadece uyarıyı okuyabiliyorum ekran scroll yapmıyor. Uyarı penceresi içi scroll çalışıyor. Preo 2 de devam butonu çizgisine dokununca çalıştı.
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
...Bu arada motoryat mubarek demişsin evet motoryat zaten  ;D
Ha ha! pardon yav, ben yelkenci kafasıyla sazan gibi atlamışım! :D
O zaman motoryata göre makul bir tüketimin varmış deyip toparlayayım! :)

Düşüncen doğru, bu kadar çok tüketimi akülerden karşılamak kolay değil, hem çok büyük bir akü bankı kurmak hem sürekli onu şarj etmekle uğraşmak lazım, zor iş.. Bunun yerine gündüz çoğu zaman çalışabilecek, düşük tüketimli ve sessiz bir jeneratör doğru tercih olur. Aküler sadece gece yetecek kadar olsa yeter.
  • IP logged
><(((º>

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
tamamdır, demek bazı modellerde ekrana sığmıyor, aşağı scrool yapılamıyor bu nedenle tamam butonuna ulaşılmıyor..
Not ettim, bunu en kısa zamanda düzelteceğim..

Google play hali hazırda 10.816 adet farklı Android model telefonun 9,735 adedine uyumlu olduğunu söylüyor bu uygulamanın.. demek ki siz o 1081 adet uyumsuz telefondan birini kullanıyorsunuz, piyango gibi! :D
  • IP logged
><(((º>

• *
Özgürüm civanım ellerine sağlık çok güzel oldu. Çorbada bir damla tuzumuz varsa ne mutlu bize. Artık bi soğuk biranı içerim geldiğimde :D
  • IP logged
IN BOOST WE TRUST

• *
Henüz gördüm ve kullandım.
Emeğinize sağlık Özgür Reis.. Saygı duyuyorum.. 
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Henüz gördüm ve kullandım.
Emeğinize sağlık Özgür Reis.. Saygı duyuyorum..
Sağolun hocam.. :)

Bu daha deneme gibisinden ilk versiyonuydu, çok güzel fikirler geldi, ilk fırsatta çok daha kullanışlı ve kapsamlı yeni versiyonu yazacağım.
  • IP logged
><(((º>

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Uygulamanın biraz daha düzeltilmiş 2.1 versiyonu yayına girdi efenim.
Buyurunuz: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gemitrafik24.Gunes_Paneli_Hesaplama

Artık yazıların, butonların ekrana sığmama problemini çözdüm (biraz uğraştırdı!) sanıyorum. :)

Ayrıca hesaplamaları biraz daha optimize ettim, kullanıcılardan gelen karşılaştırma bilgilerine göre güneş paneli kayıp oranını biraz daha arttırdım, sanırım daha gerçekçi bir hesap oluyor artık.

ve tekne elektrik tüketim raporunu PDF olarak paylaşma özelliği ekledim.

güzel, güneşli günlerde kullanmanız dileklerimle efenim! :)

Gelecek versiyon için planlar;
- Kullanıcının tüm tüketicileri kendi ekleme-çıkartma-değiştirme özelliği
- İngilizce dil seçeneği ve tüm dünya denizleri için hesaplama
- Karavan'lar için ayrı bir versiyon (karavancılar da bizimle aynı güneş paneli dertlerine sahiplermiş!)
  • IP logged
><(((º>

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Uygulamanın yeni (v2.2) versiyonu çıktı.

Henüz planladıklarımın hepsi olmadı ama bu yeni versiyonda;
- Tüketici güçlerini değiştirebilme özelliği eklendi. (tüketici ekleme çıkartma yerine bunu tercih ettim, daha kolay)
- Artık tüm sonuç ve raporlar PDF olarak tek bir sayfa olarak paylaşılabiliyor!
- Bazı telefonlarda ekrana sığmama sorunu düzeltildi.

Ücretsiz indirmek isteyenler için buyurunuz efenim;

Tekne Güneş Paneli Hesap ve Akü Kapasite Analizi Uygulaması (Android - v2.2)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gemitrafik24.Gunes_Paneli_Hesaplama
  • IP logged
><(((º>

Yukarı git