Konuyu yeni gördüm,
Yaklasık 3 senedir Algomar Karia31 sahibiyim. Bu süre zarfında da yaklaşık 3000mil yol yaptım, şimdi teknik olarak size bütün bilgileri veremem, ancak bu son seyirde hemen hemen aynı klasmanda olan Jeanneau 29,2 sahibi bir arkadaşımız 3 aylık seyir sonrasında ekonomik olarak tekneyi büyütemezsem kesinlikle Algomar alacağım dedi. Bunun sebeplerini isterse kendisi daha detaylı açıklar. Tekneyi üretirken bütün malzemeler markalı ve kaliteli kullanılmıs, 20 yıldan fazladırda denizlerimizde geziyor. Neden Karia aldıgımı düşündüğümde 31Ft bir bavaria 200,000 lirayken ben aynı ebatta bir tekneyi 85 bin liraya aldım. Bana ekstra olarak sunacagı hiç bir şey yoktu bavarianın. 27-30 hp yanmar saildrive tercih edilmiş teknelerde, 2200 devirde 6, 6,5Kn sürat elde edebiliyorsunuz. İç dizayn oldukça başarılı ve geniş, kamara yüksekligi 1,85 civarında. Bu boy teknelere göre çok geniş ve kullanışlı bir tuvalete sahip. Teknenin ağırlığı bence bu boy tekneye göre cok fazla, en son tuzlada karada 5,3 Ton geldi, hafif havalarda yelken yapmak zor. 10Kn altı rüzgarı neredeyse dinlemiyor tekne.
Handikaplarına gelinirse 90 lı yılların sonunda üretilen bir tekneyi 80li yılların baska bir teknesinden kalıp alınarak imal etmişler, buda gelişen tasarımlarda 10 yıllık bir kayıp haline gelmiş. Teknenin havuzlugu dolap dümenli modellerde çok dar, ancak 3 kişi masayı acıp yemek yiyebilir, dümenin önünde kıç tarafta oturan kişiler varsa göz teması kurmak için ayaga kalkmak gerekebilir. Pis su tankı tekneye sintine hizasında dahili olarak yapılmış , bir vana ile boşaltmak mümkün olmuyor maalesef. Bu sene elektirikli sisteme cevirdik.
3 senedir bir sıkıntısını görmedim, gayet keyifli geziyorum 1,95 olan boyumdan dolayı teknenin içinde eğilerek gezmek yoruyor. Kısacası tekne 1m kücük.