Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Donatanlarımızın Dikkatine

K
  • *
  • Koca Reis
Donatanlarımızın Dikkatine
OP: 02 Eylül 2018, 21:33:00
Değerli donatanlarımız,

Gerek forum ilkelerimiz, gerek genel etik kurallarına aykırı olarak forumumuza üye olmayan kişiler ve oluşumları hedef alan içeriğe sahip bazı konular, konuları başlatan donatanlarımızın onayı ve Donatan Temsilcilerinin kararı ile kaldırılmıştır.

Siz donatanlarımızın, gerek etik, gerek hukuki açıdan sorun yaratabilecek bu tür paylaşımlarda bulunmamaya özen göstereceğinizi umuyoruz. Bu tür paylaşımların bundan böyle daha yakın takip edileceğini ve ivedilikle müdahale edileceğini, paylaşımlarında ısrarcı olan üyelerimize yaptırım uygulanacağını üzülerek bildirmek isteriz.

Saygılarımızla,
  • IP logged

S

Servet

Ynt: Donatanlarımızın Dikkatine
#1: 02 Eylül 2018, 22:30:06
Ya içindesin çemberin,yada dışın da kalacaksın.

''forumumuza üye olmayan kişiler ve oluşumları hedef alan içeriğe sahip bazı konular, konuları başlatan donatanlarımızın onayı ve Donatan Temsilcilerinin kararı ile kaldırılmıştır.''

Açıktan bir  saldırı,spekülasyon olmadıgı müddetce foruma üye olmayanlar ve baska oluşumları burda yermek,eleştirmek,polemik malmezemesi yapmak bence de yalnış,etik de değil.

Ama ''O kişi ve oluşumların da'' başka kişi ve mecraların hakkı,hukukuna saygı göstermeleri gerekir..

Tavşan'a kaç,tazıya tut mantıgı ile bir yere varamayız.

Her oluşum değerli ve faydalıdır,olacaksa arada tatlı bir rekabet olmalıdır.

Bu alan da kaç kişi,kaç forum var ki zaten?

Hepsi yaşasın,bilgi,tecrübe ve birikimlerini kendilerinden sonrakilere aktarsın..

Ama karşılıklı saygı ve hukuku gözeterek.

Oportunist bireylerin ve reytinglerin kurbanı olmayalım..

Az konumu açıldı?,açılabilir burası profesyonel bir dergi yada oluşum degil,günü gelir az yazılır,günü gelir çok yazılır.

Sonuçta kimse ısmarlama yazı yazmıyor,yazdıgının karşılıgı telif ücreti almıyor,gönüllü bir beraberlik burdaki yol arkadaşlıgımız.

• IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#2: 02 Eylül 2018, 22:39:09

Ama ''O kişi ve oluşumların da'' başka kişi ve mecraların hakkı,hukukuna saygı göstermeleri gerekir..

Kesinlikle haklısın Servet. Bu konuda da bir şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum.
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#3: 02 Eylül 2018, 23:17:04
Sevgili Koca Reis ve Donatanlar,

Pek idari knulara burnumu sokmamaya, yorum yapmamaya çalışıyorum.
Ama bir konuda fikrimi söylemek istiyorum.

Bu forumdaki üyelerin, hele ki yazanların yaş ortalaması 40’ın üzerinde olmalı.
Denizciliği hobi olarak edindiğimize, hatta bazılarımızın tekne sahibi olma şansına eriştiğini de göz önüne aldığımızda, demek ki hayatta bir şeyleri başarmış kişileriz; öyle ya da böyle, sosyal ve profesyonel olarak.
Dolayısı ile laflarımızın nereye gidebileceğini de biliyor olmalıyız.

Şimdi, bu yaşımda “öyle yapmayalım, şöyle yapmayalım” gibi uyarılar, hoşgörünüze sığınarak söyleyeyim beni rahatsız ediyor.

Bunu bir eleştiri gibi değil de, bir not, bir rica gibi hafif dozda değerlendirmenizi rica ediyorum.

• IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
Donatanlarımızın Dikkatine
#4: 02 Eylül 2018, 23:31:07
Sevgili Koca Reis ve Donatanlar,

Pek idari knulara burnumu sokmamaya, yorum yapmamaya çalışıyorum.
Ama bir konuda fikrimi söylemek istiyorum.

Bu forumdaki üyelerin, hele ki yazanların yaş ortalaması 40’ın üzerinde olmalı.
Denizciliği hobi olarak edindiğimize, hatta bazılarımızın tekne sahibi olma şansına eriştiğini de göz önüne aldığımızda, demek ki hayatta bir şeyleri başarmış kişileriz; öyle ya da böyle, sosyal ve profesyonel olarak.
Dolayısı ile laflarımızın nereye gidebileceğini de biliyor olmalıyız.

Şimdi, bu yaşımda “öyle yapmayalım, şöyle yapmayalım” gibi uyarılar, hoşgörünüze sığınarak söyleyeyim beni rahatsız ediyor.

Bunu bir eleştiri gibi değil de, bir not, bir rica gibi hafif dozda değerlendirmenizi rica ediyorum.
Matay reisim , bu açıklamayı yazmamızdaki sebep elbette aklı selim saydığımız tüm reislerimize hitaben olsa da hiç birinize ne yazacağınızı dikte etmek değil asla.
Sadece bazen, benim gibi genç birisi veya yaşça hepinizden büyük birisi de olsa o an farkında olmadan burada olmayan birey veya bir topluluğa Cevap hakkı doğuracak bir yazı yazabilir. Bu direkt olmasa da konunun gelişimiyle yine art niyetsiz yazılabilir ki yazışmanın hararetiyle de oldu bu. Bundan sonra da olabilir. Olması durumunda biz sorumlu olarak seçilmiş kişiler olarak buna dikkat etmek zorunda olduğumuzu yazdık sadece.
Tekrar yazmak isterim ki asla hiç bir donatana ne yazacağını dikte etmek amacımız yok . Sadece yazılan yazıların bir hukuki boyutu oluşması durumunda görevimiz icabı yapmamız gerekeni belirttik. Umarım izah edebilmişimdir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2018, 00:34:10 Gönderen: Hasan Toparlak »

#5: 03 Eylül 2018, 09:36:30
Kaldırılan topiğe son olarak ben yazdıktan sonra devam ettimi bilmiyorum,akşam kaldırıldığını görünce acaba neyi yanlış yazdım nerede ayıp ettim diye endişelendim doğrusu.Vardır bir bildiği DT nin dedim :)
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#6: 03 Eylül 2018, 09:40:57
Alındı, anlaşıldı.
Hayırlısı...
  • IP logged
><(((º>

• *
  • Donatan Temsilcileri
#7: 03 Eylül 2018, 10:45:22

Kesinlikle haklısın Servet. Bu konuda da bir şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum.

Herkes kendi bildiği gibi eyler, eder. Nihayetinde Servet'in dediği şekilde davrananlar kendilerini küçük düşürüyorlar.
Hakan ise iyimser. 40'ından sonra zengin olunmaz, kızamık olunmaz, cinsiyet değiştirilmez, derler. Doğru derler.
Yazıların kaldırılması kararını da olumlu buluyorum. Enerjimizi tüketmekten başka işe yaramıyor. Üstüne bir de kendi kendimizi üzüyoruz.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

Yukarı git