Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: 12 V Arac kompresoruyle nargile sistemi yapilir mi

• *
Teknenin altına dalmak ile alakalı psikolojik olarak rahat hissetmiyorum kendimi. Özellikle bulanık suda daha baskın oluyor bu his ama esas itibarı ile teknenin altında olmakla alakalı sanırım. Bu irrasyonel anksiyeteyi yenmek için bir egzersiz, yapabileceğim bir alıştırma tavsiyeniz olur mu reisler? Tüpsüz sadece nefesi tutarak maske ile deniyorum.
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Teknenin altına dalmak ile alakalı psikolojik olarak rahat hissetmiyorum kendimi. Özellikle bulanık suda daha baskın oluyor bu his ama esas itibarı ile teknenin altında olmakla alakalı sanırım. Bu irrasyonel anksiyeteyi yenmek için bir egzersiz, yapabileceğim bir alıştırma tavsiyeniz olur mu reisler? Tüpsüz sadece nefesi tutarak maske ile deniyorum.

Kanaatimce tüplü dalışla bu sorunu daha kolay aşarsınız. Bu arada aletli dalış eğitimine gelen kursiyerlerin -benim deneyimlerime göre- yaklaşık %90'ı benzer endişelerle gelir. Biz dalış eğitmenlerinin yaptığı adım adım bu endişeleri yok etmektir. Maske -gözlük demeyiz, çünkü burnumuzu içine alır- ile solunum, regülatörden solunum vs. bunların hemen hepsi alışık olmadığınız, yeni deneyimlerdir ve beyniniz bolca arıza çıkartabilir ilk başlarda.

Size benim eğitim verirken ya da discovery dalış için izlediğim adımlar şöyle:
1. Tam ekipmanla yüzey oryantasyonu. Aday kendini rahat hissedene kadar yüzeyde regülatörden soluyarak gezme. Bazı kursiyerlerde bir kaç seans bile gerekebiliyor. Yaşa bağlı olarak değişiyor. Daha önce maske şnorkel kullananlar için süreç çok daha kısa sürüyor.
2. Ayak basan derinlikte soluma. Dalışın ilk adımı başınızın üzerinde sadece bir karış suyla başlıyor. Dolayısıyla en küçük bir rahastızslığınızda sadece ayağa kalkmanızın yeterli olacağını biliyorsunuz.
3. Sığ suda, kulak eşitleme için gerekli zamanı tanıyarak sualtı gezintisine başlama.

En azından fikir verebilir belki...
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
Teşekkür ederim Hakan Reisim, yani en mantıklısı adam gibi öğrenmek kursuna giderek muhtemelen. Bana lazım olan teknenin altı ile alakalı işler, halat sarma, temizlik vs. Nefesi tutarak yapanları da okuyorum ve gençken su altında iyi kalırdım ama o yaşı geçtik muhtemelen.  :(
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
...solunum, regülatörden solunum vs. bunların hemen hepsi alışık olmadığınız, yeni deneyimlerdir ve beyniniz bolca arıza çıkartabilir ilk başlarda.

...Daha önce maske şnorkel kullananlar için süreç çok daha kısa sürüyor.
İlginçtir ben de şnorkelle nefes alamıyorum, kötü hissediyorum, hava gelmiyor gibi oluyor.. zorlamıyorum, yapmıyorum! :)

regülatörler ohh mis, ağzını aç o bassın basınçlı havayı! En kolay iş.. :D
  • IP logged
><(((º>

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Teşekkür ederim Hakan Reisim, yani en mantıklısı adam gibi öğrenmek kursuna giderek muhtemelen. Bana lazım olan teknenin altı ile alakalı işler, halat sarma, temizlik vs. Nefesi tutarak yapanları da okuyorum ve gençken su altında iyi kalırdım ama o yaşı geçtik muhtemelen.  :(
Serbest dalış ile, nefes tutarak da pek çok şey yapılıyor, ama bazen "ahh az daha nefesim olsa" dediğiniz şeyler mutlaka oluyor, çünkü aşağıda efor sarfedince (bişeyi kesmek, sökmek, kazımak vb..) normalde tuttuğunuzdan çok daha az yetiyor nefesiniz. bir de ağırlık kemeri vb. gibi yüzerliğinizi dengeleyecek birşeyler kullanmıyorsanız sık sık dal-çık, oldukça verimsiz ve yorucu oluyor.
Ayrıca yorulunca kaza ihtimali de artıyor. Ben ne zaman tekne altı veya pervane kazırken kendime zarar verdiysem hep sonlara doğru, yorgunken oldu.

Bir kursa gidin derim, pek çok bildiğinizi düşündüğünüz şeyin aslında farklı olduğunu öğreniyor ve pek çokda yeni şey öğreniyorsunuz. Hoşunuza gideceğine eminim.. :)
  • IP logged
><(((º>

• *
Acikcasi bende bir kursa yazilmaya ve 5 yada 7 litrelik tupu olan hazir bir set edinmeye karar verdim. Burada nasil secici olmaliyiz. Piyasada birkac alternatif var. Subatta boat showda iyi fiyatlarda veriyorlar. Nasil tercih yapalim,?

ASUS_X00DD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
Acikcasi bende bir kursa yazilmaya ve 5 yada 7 litrelik tupu olan hazir bir set edinmeye karar verdim. Burada nasil secici olmaliyiz. Piyasada birkac alternatif var. Subatta boat showda iyi fiyatlarda veriyorlar. Nasil tercih yapalim,?

Önce eğitim alın bence . Belki de dalışı sever daha iyi bir set edinirsiniz . Tekne için dalmak bahane olabilir bir deneyin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ

Mustafa Reis, benim de hem kursa hem de ekipmana ihtiyacım var. Uzun süredir istiyorum ama bir türlü neticelendiremedim. Bu sene sivriada'da dal-çıklarla saatlerce pervane değişimi için uğraşınca artık canıma tak dedi. Hep beraber organize olalım.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
Reisler Istanbulda (benim için tercihen Anadolu yakası) organize olacaksanız ben de varım
  • IP logged

• *
Benim oglan Buyukcekmece yelken kulubune gidiyor. Tum yaz gitti. Kismetse sporcu olarak devam edecek. Buyukcekmece yelken kulubunun altinda Aktif balikadamlar spor kulubu var. Orayla gorusmeyi dusunuyorum.

• IP logged

• *
Benim oglan Buyukcekmece yelken kulubune gidiyor. Tum yaz gitti. Kismetse sporcu olarak devam edecek. Buyukcekmece yelken kulubunun altinda Aktif balikadamlar spor kulubu var. Orayla gorusmeyi dusunuyorum.

Bilgileri gorustugumde paylasabilirim buradan.

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Tiryaki İstanbul'a gelsin, eğitim versin, önceden organize olunsun, yada geçen kış düşünüldüğü gibi biz Göceğe gidelim, olabiliyorsa tabi, sesli düşündüm bir an.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
Ben gidemem, ama İstanbulda uyar kendi adima. Guzelde olur. Aliriz tekneleri sivriadada bir haftasonu yapabiliriz. Guzel olur aslinda.
Tiryaki İstanbul'a gelsin, eğitim versin, önceden organize olunsun, yada geçen kış düşünüldüğü gibi biz Göceğe gidelim, olabiliyorsa tabi, sesli düşündüm bir an.

• IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Tiryaki Kasım ortasına kadar İstanbul'a gelemez. Gelebilse keyifle yapar bu işi :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

Yukarı git