Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Astronomi Köşesi Olsun mu?

• *
Astronomi Köşesi Olsun mu?
OP: 14 Ağustos 2018, 23:35:44
Asırlar boyu denizcilerin en büyük yardımcısı, yoldaşı olmuş yıldızlar ve astronomi bilgisine dair bir bölüm bir denizcilik forumunun olmazsa olmazı bence. Konunun denizcilik açısından tarihsel önemi bir yana, denizin (karanlık, ışık kirliliğinden uzak, geniş görüş açılı bir ufuk gibi) amatör astronomi gözlemleri için çok uygun bir ortam olması, denizde kullandığımız 7x50, 10x50 gibi dürbünleri gökyüzüne çevirdiğinizde keşfedilebilecek büyük bir zenginliğin orada bizi bekliyor olması, yıldızlı bir gökyüzünün insanın ruh dünyasını alıp başka alemlere götürmesi, evrende ne kadar küçük ve özel olduğumuzu hissettirmesi zannedersem astronominin burada ayrı bir başlığa sahip olması gerektiğine argüman olarak öne sürülebilir.

İzninizle moderasyona Bahriye mektebi veya havuzluk bölümünün altına ana bir başlık olarak Astronomi'yi öneriyorum.

Burada aklımdaki şey göksel navigasyon değil, o zaten navigasyon köşesine ait bir konu bence, daha ziyade gözlemsel amatör astronomi konuları, gökyüzüne daha bilerek bakma, farkındalık bağlamında şeyler. Ne dersiniz?
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

• *
    • instagram
Ynt: Astronomi Köşesi Olsun mu?
#1: 14 Ağustos 2018, 23:58:10
Konu başlığı açmakta özgürüz Doğan reisim, lütfen devam ediniz.. şahsen ilgiyle takipçisi olurum

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#2: 15 Ağustos 2018, 00:11:58
Konu başlıkları farklı farklı olabilir Erman reisim, kastettiğim bunları altında toplayabilecek bir bölüm başlığı esasında, mevcut durumda, hobilerimiz kısmı altında yazmaya gönlüm el vermedi çünkü, o yüzden sordum.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 15 Ağustos 2018, 00:13:37 Gönderen: Doğan Erbahar »
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

• *
    • instagram
#3: 15 Ağustos 2018, 00:24:07
Konu başlıkları farklı farklı olabilir Erman reisim, kastettiğim bunları altında toplayabilecek bir bölüm başlığı esasında, mevcut durumda, hobilerimiz kısmı altında yazmaya gönlüm el vermedi çünkü, o yüzden sordum.
Gece gece yanlış anlamışım.. kusuruma bakmayın.. Sanırım o da olabilir.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#4: 15 Ağustos 2018, 00:40:24
anket açsaydınız ya Doğan reis. Ben olsun derim. Bilgi iyidir.  :)xx :)
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#5: 15 Ağustos 2018, 00:51:34
Olsun hatta hemen açılabilir sadece hangi bölümde olması gerektiğine karar verilsin.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#6: 15 Ağustos 2018, 00:53:23
Bilmiyorum Oğuzhan kaptanım nasıl açılıyor?
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#7: 15 Ağustos 2018, 01:04:52
Artık Astronomi köşemizde olmuş. Buyrunuz

http://heyamolahey.com/astronomi/
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#8: 15 Ağustos 2018, 01:06:35

konuyu açan o konu içine ekleyebiliyor en üstte sağdaki düğmelerde göreceksiniz. Her ne kadar açıldıysa da bir deneme yapabilirsiniz yine de.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#9: 15 Ağustos 2018, 01:41:46
Asırlar boyu denizcilerin en büyük yardımcısı, yoldaşı olmuş yıldızlar ve astronomi bilgisine dair bir bölüm bir denizcilik forumunun olmazsa olmazı bence. Konunun denizcilik açısından tarihsel önemi bir yana, denizin (karanlık, ışık kirliliğinden uzak, geniş görüş açılı bir ufuk gibi) amatör astronomi gözlemleri için çok uygun bir ortam olması, denizde kullandığımız 7x50, 10x50 gibi dürbünleri gökyüzüne çevirdiğinizde keşfedilebilecek büyük bir zenginliğin orada bizi bekliyor olması, yıldızlı bir gökyüzünün insanın ruh dünyasını alıp başka alemlere götürmesi, evrende ne kadar küçük ve özel olduğumuzu hissettirmesi zannedersem astronominin burada ayrı bir başlığa sahip olması gerektiğine argüman olarak öne sürülebilir.

İzninizle moderasyona Bahriye mektebi veya havuzluk bölümünün altına ana bir başlık olarak Astronomi'yi öneriyorum.

Burada aklımdaki şey göksel navigasyon değil, o zaten navigasyon köşesine ait bir konu bence, daha ziyade gözlemsel amatör astronomi konuları, gökyüzüne daha bilerek bakma, farkındalık bağlamında şeyler. Ne dersiniz?

Çok yerinde, çok doğru bir düşünce..
Doğan reisim kesinlikle destekler ve sıkı bir takipçisi olurum..
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

#10: 17 Ağustos 2018, 21:56:26
Daha yazılanları okumadım. Telefondan zor. Ancak bir şey merak ediyorum. Ay birazdan batacak. Ancak hemen önünde sanırım jüpiter var. Saatlerdir gözlüyorum. Ay bir türlü bu yıldızı yakalayamadı.

Sorum şu . Güneş ya da ay tutulması gibi bir yıldız ile ay tutulması olmuyor mu?

Böyle olursa sonuçta bayrağımız oluşacak bunu hangi zamanda görebiliriz?
  • IP logged

• *
#11: 17 Ağustos 2018, 23:00:42
Oluyor Ersin kaptanım, bayrak motifi genelde jüpiterle değil de güneşe daha yakın Venüs ile oluyor ay da güneşe yakın olduğunda hilal oluyor sonuçta ancak zamanlamasına özel simülasyon programlarıyla bakmak lazım, kolayına söylenebilecek birşey değil.
  • IP logged

• *
#12: 17 Ağustos 2018, 23:22:14
google görsellere moon venus yazarsanız çok görüntü var
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#13: 23 Ağustos 2018, 13:21:10
Doğan Hocam

Astronomi başlığı altında verdiğiniz değerli bilgileri ilgiyle takip ediyorum. Çok teşekkür ederim. Aklınıza ve emeğinize sağlık.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 23 Ağustos 2018, 13:22:52 Gönderen: Mücahit Karabaş »

Yukarı git