Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Pupa palangasında çubuk şart mı?

• *
Pupa palangasında çubuk şart mı?
OP: 10 Ağustos 2018, 20:15:55
Iki gündür bir uğursuzluk var da anlamadım gitti, dün pervaneye tonozu kaptırdım, lüzumsuz dalgıç masrafı marina içinde olduğu için...  :(

Bugün de bayramoğlundan dönüyorum, 22 esiyor, sadece camadanlı ana yelken ile dar apaz biraz kötü trim bile olsa problemsiz geliyordum. Marinaya yaklaşınca tremola atarken heçi açık unutmuşum, bumba palangası çubuğu vurdu, yamuldu ve kırıldı. Tamamiyle kendi aptallığımdan olduğu için çok canım sıkıldı.

Söktüm tamirine bakacağım ama sadece palangalar + balançina (biri aşağı diğeri yukarı basıyor) bunun işini görmüyor mu zaten, herhangi bir artısı var mı çubuğun iptal edince kaybedeceğim?
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

e

erdal duran

Ynt: Pupa palangasında çubuk şart mı?
#1: 10 Ağustos 2018, 20:58:47
     Doğan reis, geçmiş olsun. Benim teknede yoktu, sadece pupa (baskı) palangası vardı. Hiç bir sorun olmaz, ama balançinayı sık sık kontrol etmek lazım. Ana yelken açıkken, yelken bumbayı tutar ama kapalıyken balançina koparsa bumba düşerek ölümcül tehlike yaratabilir.
  • IP logged

• *
Ynt: Pupa palangasında çubuk şart mı?
#2: 10 Ağustos 2018, 21:04:49
 Sağolun Erdal kaptanım, benim de aklımda o vardı zaten, balançina koparsa yedeği olsun diye, tamir ettireceğim büyük ihtimalle. Özellikle büyük teknelere koymalarının sebebi bu mu ki acaba sadece? Başka türlü konvansiyonellikler sağlıyordur muhtemelen?
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

Yukarı git