Ana Menü

Bekleyen Mazot ...

Başlatan Niyazi Ağaçdiken, 05 Temmuz 2018, 00:04:05

« önceki - sonraki »

Niyazi Ağaçdiken

Teknemi aldığımda beri (2016 Ocak) yedekte bekleyen 2x20 l mazotum var. Hiç kullanmadım. Bekleyen mazorta birşey olur mu? Özelliğini kaybeder mi? Kullanılmasında bir sakınca var mı?
Kısaca mazotun raf ömrü, son kullanım tarihi vs var mıdır?

Burak Doneray

Mazotun son kullanma tarihi yoktur bekleyen mazotun rengi değişir kalitesi artar. Benzin öyle değildir 6 ay sonra kullanılamaz hale gelir tortu yapar dıştan takma motorlardaki arızaların sebebi budur. Mazottan korkmayın.

Teknenizde 6 aydan eski olan benzini kullanmayın Motorsiklet yada araba yakar ama dıştan takma motorda problem çıkarır.

Oğuzhan Oğuz

Alıntı yapılan: Niyazi Ağaçdiken - 05 Temmuz 2018, 00:04:05
Teknemi aldığımda beri (2016 Ocak) yedekte bekleyen 2x20 l mazotum var. Hiç kullanmadım. Bekleyen mazorta birşey olur mu? Özelliğini kaybeder mi? Kullanılmasında bir sakınca var mı?
Ben teknemi aldığımda 1 yıl beklemiş mazot vardı. Kullandım gayet güzel çalıştı. Burak reisin verdiği bilgiyi vermişti birisi o zaman. Sadece bu mazot içinde üreyen bir bakterimsi sümüksü bir şey var. Onu dinlenmiş mazotta değil ama tankerle getirtilen mazotta farkettim. Sonra son anda separ filtrede görüp temizledim . Depo girişine koyulan mazot filtreleri var huni şeklinde. Bundan sonra ondan kullanmaya karar verdim size de tavsiye ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Burak Doneray

Alıntı yapılan: Oğuzhan Oğuz - 05 Temmuz 2018, 00:11:59
Alıntı yapılan: Niyazi Ağaçdiken - 05 Temmuz 2018, 00:04:05
Ben teknemi aldığımda 1 yıl beklemiş mazot vardı. Kullandım gayet güzel çalıştı. Burak reisin verdiği bilgiyi vermişti birisi o zaman. Sadece bu mazot içinde üreyen bir bakterimsi sümüksü bir şey var. Onu dinlenmiş mazotta değil ama tankerle getirtilen mazotta farkettim. Sonra son anda separ filtrede görüp temizledim . Depo girişine koyulan mazot filtreleri var huni şeklinde. Bundan sonra ondan kullanmaya karar verdim size de tavsiye ederim.

Mazotta su varsa oluşan bir şey o yosunumsu yaratık deponuzu dolu tutun deponun içinde oluşan suyu düzenli temizleyin sadece separdan değil deponuzdanda bir pompa vasıtasıyla dipten o suyu çekmeniz gerekir ve biodiesel kullanmayın sorun yaşamazsınız.

Niyazi Ağaçdiken

Teşekkürler..
Bunu.öğrendiğim iyi oldu....

Ben dolum sırasında lastimonun şu filtresini kullanıyorum...

Oğuzhan Oğuz

Ben Göcek'te şu filtreyi görmüştüm . Buradan almayı planlıyordum. Sizinkinde de benzer filtre var mı Niyazi reis?

Niyazi Ağaçdiken

Filtre var ama daha çok süzgeç gibi. Senin ki kadar detaylı bir filtre değil...
Şöyle bir süzgeç var.

Oğuzhan Oğuz

Alıntı yapılan: Niyazi Ağaçdiken - 05 Temmuz 2018, 23:00:04
Filtre var ama daha çok süzgeç gibi. Senin ki kadar detaylı bir filtre değil...
Şöyle bir süzgeç var.

Eyvallah teşekkürler

Erman Yerman

Alıntı yapılan: Burak Doneray - 05 Temmuz 2018, 00:06:36
Mazotun son kullanma tarihi yoktur bekleyen mazotun rengi değişir kalitesi artar. Benzin öyle değildir 6 ay sonra kullanılamaz hale gelir tortu yapar dıştan takma motorlardaki arızaların sebebi budur. Mazottan korkmayın.

Teknenizde 6 aydan eski olan benzini kullanmayın Motorsiklet yada araba yakar ama dıştan takma motorda problem çıkarır.
Çok önemli bilgi, teşekkürler...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Akdenizli, Balıkçı

Mehmet Cömert

Mazot deponuzda su oluşumu az veya çok kullanıma göre oluşur .
Asıl problem suda oluşan bakterilerin kalıntısıdır alırken süzmüş bile olsanız bir çoğumuzda
alınan mazot 7-8 ay ilavelerle kalıyor .Hava neminden gelen suda mazot içinde etkin olan bir antibaktiriel
kullanılmassa çoğunlukla siyah tortuya sebep olur .Önlem olarak Grotamar 82 isimli katkı kullanıyorum depom temiz filtreler temiz.

Aziz Eryavuz

Ben de yaklaşık on yıldır bekleyen mazottan huylanarak önce şeffaf bir bidona aldım. Dibinde çökelti vb yoktu. Sonra Sevgili oğuzhan kardeşiminki gibi bir filtre almıştım. Su süzen bir hunidir o. O huni vasıtası ile depoya döktüm. sıkıntı yok.

Sevgili Burak Doneray'a sorsaydım hiç bu kadar yorulmazdım. :) Bilgilendim.