Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Bekleyen Mazot ...

N

Niyazi Ağaçdiken

Bekleyen Mazot ...
OP: 05 Temmuz 2018, 00:04:05
Teknemi aldığımda beri (2016 Ocak) yedekte bekleyen 2x20 l mazotum var. Hiç kullanmadım. Bekleyen mazorta birşey olur mu? Özelliğini kaybeder mi? Kullanılmasında bir sakınca var mı?
Kısaca mazotun raf ömrü, son kullanım tarihi vs var mıdır?
  • IP logged

B

Burak Doneray

Ynt: Bekleyen Mazot ...
#1: 05 Temmuz 2018, 00:06:36
Mazotun son kullanma tarihi yoktur bekleyen mazotun rengi değişir kalitesi artar. Benzin öyle değildir 6 ay sonra kullanılamaz hale gelir tortu yapar dıştan takma motorlardaki arızaların sebebi budur. Mazottan korkmayın.

Teknenizde 6 aydan eski olan benzini kullanmayın Motorsiklet yada araba yakar ama dıştan takma motorda problem çıkarır.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 05 Temmuz 2018, 00:11:59 Gönderen: Burak Doneray »

• *
#2: 05 Temmuz 2018, 00:11:59
Teknemi aldığımda beri (2016 Ocak) yedekte bekleyen 2x20 l mazotum var. Hiç kullanmadım. Bekleyen mazorta birşey olur mu? Özelliğini kaybeder mi? Kullanılmasında bir sakınca var mı?
Ben teknemi aldığımda 1 yıl beklemiş mazot vardı. Kullandım gayet güzel çalıştı. Burak reisin verdiği bilgiyi vermişti birisi o zaman. Sadece bu mazot içinde üreyen bir bakterimsi sümüksü bir şey var. Onu dinlenmiş mazotta değil ama tankerle getirtilen mazotta farkettim. Sonra son anda separ filtrede görüp temizledim . Depo girişine koyulan mazot filtreleri var huni şeklinde. Bundan sonra ondan kullanmaya karar verdim size de tavsiye ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

B

Burak Doneray

#3: 05 Temmuz 2018, 01:52:52
Ben teknemi aldığımda 1 yıl beklemiş mazot vardı. Kullandım gayet güzel çalıştı. Burak reisin verdiği bilgiyi vermişti birisi o zaman. Sadece bu mazot içinde üreyen bir bakterimsi sümüksü bir şey var. Onu dinlenmiş mazotta değil ama tankerle getirtilen mazotta farkettim. Sonra son anda separ filtrede görüp temizledim . Depo girişine koyulan mazot filtreleri var huni şeklinde. Bundan sonra ondan kullanmaya karar verdim size de tavsiye ederim.

Mazotta su varsa oluşan bir şey o yosunumsu yaratık deponuzu dolu tutun deponun içinde oluşan suyu düzenli temizleyin sadece separdan değil deponuzdanda bir pompa vasıtasıyla dipten o suyu çekmeniz gerekir ve biodiesel kullanmayın sorun yaşamazsınız.
  • IP logged

N

Niyazi Ağaçdiken

#4: 05 Temmuz 2018, 07:02:44
Teşekkürler..
Bunu.öğrendiğim iyi oldu....

Ben dolum sırasında lastimonun şu filtresini kullanıyorum...

• IP logged

• *
#5: 05 Temmuz 2018, 14:17:56
Ben Göcek’te şu filtreyi görmüştüm . Buradan almayı planlıyordum. Sizinkinde de benzer filtre var mı Niyazi reis?

• IP logged

N

Niyazi Ağaçdiken

#6: 05 Temmuz 2018, 23:00:04
Filtre var ama daha çok süzgeç gibi. Senin ki kadar detaylı bir filtre değil...
Şöyle bir süzgeç var.

• IP logged

• *
#7: 05 Temmuz 2018, 23:48:30
Filtre var ama daha çok süzgeç gibi. Senin ki kadar detaylı bir filtre değil...
Şöyle bir süzgeç var.

Eyvallah teşekkürler

• IP logged

• *
    • instagram
#8: 06 Temmuz 2018, 08:48:37
Mazotun son kullanma tarihi yoktur bekleyen mazotun rengi değişir kalitesi artar. Benzin öyle değildir 6 ay sonra kullanılamaz hale gelir tortu yapar dıştan takma motorlardaki arızaların sebebi budur. Mazottan korkmayın.

Teknenizde 6 aydan eski olan benzini kullanmayın Motorsiklet yada araba yakar ama dıştan takma motorda problem çıkarır.
Çok önemli bilgi, teşekkürler...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#9: 08 Temmuz 2018, 23:57:29
Mazot deponuzda su oluşumu az veya çok kullanıma göre oluşur .
Asıl problem suda oluşan bakterilerin kalıntısıdır alırken süzmüş bile olsanız bir çoğumuzda
 alınan mazot 7-8 ay ilavelerle kalıyor .Hava neminden gelen suda mazot içinde etkin olan bir antibaktiriel
kullanılmassa çoğunlukla siyah tortuya sebep olur .Önlem olarak Grotamar 82 isimli katkı kullanıyorum depom temiz filtreler temiz.
  • IP logged

• *
  • Hep gülelim birbirimize, saygı ve sevgi ile.
#10: 29 Ağustos 2018, 15:41:37
Ben de yaklaşık on yıldır bekleyen mazottan huylanarak önce şeffaf bir bidona aldım. Dibinde çökelti vb yoktu. Sonra Sevgili oğuzhan kardeşiminki gibi bir filtre almıştım. Su süzen bir hunidir o. O huni vasıtası ile depoya döktüm. sıkıntı yok.

Sevgili Burak Doneray'a sorsaydım hiç bu kadar yorulmazdım. :) Bilgilendim.
  • IP logged

Yukarı git