Teknemi aldığımda beri (2016 Ocak) yedekte bekleyen 2x20 l mazotum var. Hiç kullanmadım. Bekleyen mazorta birşey olur mu? Özelliğini kaybeder mi? Kullanılmasında bir sakınca var mı?Kısaca mazotun raf ömrü, son kullanım tarihi vs var mıdır?
Alıntı yapılan: Niyazi Ağaçdiken - 05 Temmuz 2018, 00:04:05Teknemi aldığımda beri (2016 Ocak) yedekte bekleyen 2x20 l mazotum var. Hiç kullanmadım. Bekleyen mazorta birşey olur mu? Özelliğini kaybeder mi? Kullanılmasında bir sakınca var mı?Kısaca mazotun raf ömrü, son kullanım tarihi vs var mıdır?Ben teknemi aldığımda 1 yıl beklemiş mazot vardı. Kullandım gayet güzel çalıştı. Burak reisin verdiği bilgiyi vermişti birisi o zaman. Sadece bu mazot içinde üreyen bir bakterimsi sümüksü bir şey var. Onu dinlenmiş mazotta değil ama tankerle getirtilen mazotta farkettim. Sonra son anda separ filtrede görüp temizledim . Depo girişine koyulan mazot filtreleri var huni şeklinde. Bundan sonra ondan kullanmaya karar verdim size de tavsiye ederim.Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Filtre var ama daha çok süzgeç gibi. Senin ki kadar detaylı bir filtre değil...Şöyle bir süzgeç var.
Mazotun son kullanma tarihi yoktur bekleyen mazotun rengi değişir kalitesi artar. Benzin öyle değildir 6 ay sonra kullanılamaz hale gelir tortu yapar dıştan takma motorlardaki arızaların sebebi budur. Mazottan korkmayın.Teknenizde 6 aydan eski olan benzini kullanmayın Motorsiklet yada araba yakar ama dıştan takma motorda problem çıkarır.