Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Panama - Ekvador Seyri (Alıntı)

• *
Panama - Ekvador Seyri (Alıntı)
OP: 21 Haziran 2018, 23:53:25
Panama'dan Ekvador 'a Seyir

Hedef yelkenli kanoyla  dünya turu ya, kano denize inmemiş olsa da teorik çalışmaları sürdürüyorum.

Sanal ortamdaki araştırmalar sırasında bir denizcinin bloğundan alıntı : 

"Rüzgar 30-35 knot pupadan geliyor. Dalgalar tepe yüksekliğinde ve kırılıyor.  Hızımız tekne sörf yaparken 16 knot hıza kadar çıkıyor. Rahatsız oluyor, ikinci gün alışıyor, hatta keyif duyuyoruz. "
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
Ynt: Panama - Ekvador Seyri (Alıntı)
#1: 22 Haziran 2018, 00:08:47
"Ekvatordan yaklaşık 80 mil önce rüzgarın rüzgârlarına ulaşırtık, rüzgarlar kah durdu, kah kuzeyden güneye doğru esti. Bu garipti. Aniden rüzgar tamamen durdu ve mutlak sessizlikte yağmur dikey olarak aşağı doğru akmaya başladı . Tekneyi yıkadı. Bizse kovalarda yağmur suyu biriktirdik. Yelkenleri indirirdik ve rüzgarın geri gelmesini bekleyerek birkaç saatliğine sürüklendik. Ama kuzey rüzgarları hiç geri gelmez oldu. Aksine, güneyden gelen rüzgarlar akşamları yavaşça arttı. ve tekrar yolumuza devam ettik!"
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#2: 22 Haziran 2018, 00:11:57
Alıntı nereden Enes?
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#3: 22 Haziran 2018, 00:13:19
Enes Reis merhaba .Bu gezgin yelkenli kano ile mi seyir yapıyor.?
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#4: 22 Haziran 2018, 00:29:55
Alıntı nereden Enes?

Alıntının nereden olduğunun bir önemi var mı? Bunu olabilirlik olasılığı olan bir seyir olarak değerlendirşek?  Henüz diğer seyir yapanlardan bunun teyidini araştıramadım.

Canım söz konusu olduğundan çok daha şüpheciyim.Anlatım tarzı beni yakaladığı için paylaştım. 
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#5: 22 Haziran 2018, 00:34:37
Tabii takdir senin ama okuduğum bir metnin kime ait olduğunu, bunu kimin yaşadığını bilmeyi istemem doğal değil mi ?
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#6: 22 Haziran 2018, 00:36:45
Yelkenli bir katamaran Mustafa Ağabey.
  • IP logged

• *
#7: 22 Haziran 2018, 00:42:57
Tabii takdir senin ama okuduğum bir metnin kime ait olduğunu, bunu kimin yaşadığını bilmeyi istemem doğal değil mi ?

Ben seni sorgulamıyorum Bülent. Zaten tercihleri sorgulamak kimsenin haddi değil.

Fata Morgana teknenin ismi. Arama motorlarından rahatlıkla bulunabiliyor. Yunan bir aile. Videoları da var.

http://www.thelifenomadik.com

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#8: 22 Haziran 2018, 00:58:50
Kıskanıyorum. :)
  • IP logged

• *
#9: 22 Haziran 2018, 01:01:07
Kıskanıyorum. :)

Ben de... En azından olanaklarını değerlendirme çabasındalar. Kanımca bu takdire değer.
  • IP logged

• *
#10: 22 Haziran 2018, 01:14:14
Yelkenli tekne için deli sürat.Biz iddialı değiliz ama yarım mil süratli gitmek için çok emek veriyoruz.
Senin tekne de böyle hız yapacak mı?
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#11: 22 Haziran 2018, 01:26:45
Yapsa da yapmayacak. Hızı uygun şekilde azaltacağım. Okyanusun ortasında hız nedeniyle burnu suya dalsın istemiyorum.

Ortalama  2.9 knot hız beni istediğim takvimde turu tamamlamayı sağlar gibi görünüyor.
  • IP logged

• *
#12: 22 Haziran 2018, 09:23:53
Sanki daha hızlı okyanus geçmek için bu tekneyi seçtin sanıyordum.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#13: 22 Haziran 2018, 10:06:52
Haklısınız Mustafa Ağabey,

Şu sıralar düşüncelerim değişir oldu. Karada fazla kaldığımdan olsa gerek, çok ayrıntıya girmeye başladım. Siklon, kasırga v.b. mevsimleri çalıştığım yetmezmiş gibi son bir aydır her üç saatte bir windy hava raporu görüntülerinin resimlerini çekip inceliyorum. Üstelik bunu siklon mevsimine kadar  beş ay daha yapacağım.

Dahası marinetraffic.com sitesini,  sadece hareket halindeki yelkenlileri görüntüleyecek şekilde ayarladım. Böylece yeklenlilerin yoğun seyir zamanlarını ve hangi rotada seyrettiklerini görüyorum. Örneğin şu sıralar yoğun bir Galapagos - Fransız Polinezyası geçişi var.

Sanırım yakında,  nerelerde yağmur suyu biriktirebileceğimi de saptayabileceğim .

• IP logged
« Son Düzenleme: 22 Haziran 2018, 10:08:29 Gönderen: Enes Save »

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#14: 22 Haziran 2018, 11:05:58
Haklısınız Mustafa Ağabey,

Şu sıralar düşüncelerim değişir oldu. Karada fazla kaldığımdan olsa gerek, çok ayrıntıya girmeye başladım. Siklon, kasırga v.b. mevsimleri çalıştığım yetmezmiş gibi son bir aydır her üç saatte bir windy hava raporu görüntülerinin resimlerini çekip inceliyorum. Üstelik bunu siklon mevsimine kadar  beş ay daha yapacağım.

Dahası marinetraffic.com sitesini,  sadece hareket halindeki yelkenlileri görüntüleyecek şekilde ayarladım. Böylece yeklenlilerin yoğun seyir zamanlarını ve hangi rotada seyrettiklerini görüyorum. Örneğin şu sıralar yoğun bir Galapagos - Fransız Polinezyası geçişi var.

Sanırım yakında,  nerelerde yağmur suyu biriktirebileceğimi de saptayabileceğim .

Süper hazırlık
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

Yukarı git