Ahmet'cim bugün de öğleden önce ve akşam üzeri yelken yapmaya çıktım.Sabah hava hafifti çok keyifli olmadı ama akşamüzeri orsa ,apaz ,pupa seyirler,orsa alabanda eğlenmek,demir atıp demir üstünde davranışlarının tespiti,kör tramola ,tramola, kavança herşeyi yaptım.Birsürü sonuçlar çıkardım. Çok güzel orsaya girebiliyor.Küçük kayık çok güvenilir bir dizayn ancak onun açık,güvertesiz,çok büyük bir yalpada içine denizler atlayabileceğini akıldan çıkarmadan kullanmak gerekir.
40mt.10 mmlik halat ve 7.5 kg.4 kollu balıkçı demiri ekledim. Kayığın malzemelerine.
İstanbul'dan tedarik ettiğim optimistlerde kullanılan yüzdürücü sosis şeklindeki balonları da tekneye içten kendi sağlam kuşak şeklindeki bağlarıyla bağladım.Geriye kumluk plaja çekip sığda ters kapak yapmaya çalışmak ve kaynayıp kaynamadığını gözlemlemek kaldı. Bunu yaparsam ve kaynamazsa uzun seyahatler körfez geçişleri yapabilirim.Fakat kıyamıyorum kendi ellerimle yaptığım kayığı devirip batırmaya çalışmaya.Bakalım yaparsam videosunu çeker sonuçları forumda tartışmaya açarım