Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: KÜÇÜK KAYIK YAZA HAZIRLANIYOR

• *
Ynt: KÜÇÜK KAYIK YAZA HAZIRLANIYOR
#30: 19 Haziran 2018, 12:04:20
Ne güzel keşke tanışsaydık.Sizde yelken yapardınız Küçük'le.Fotoğrafa sevindim.
Tekneyi cumartesi karaya aliyorum. Belki firsat yaratabilirsem ben de katilirim. Guzel bir trilye etkinligi olur.

ASUS_X00DD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
#31: 02 Temmuz 2018, 20:29:45
https://youtu.be/f1xvq05Fa3Y

Bugün nihayet denize çıkabildim.☻
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
#32: 02 Temmuz 2018, 23:44:42
Keyifli seyirler Mustafa Reis. 12-15 Knot rüzgarda 4,5-5 knot hız gibi hissetim; ölçebilmişmiydiniz? Bir de ortadaki maviler ile baştaki dış lastik usturmaça mı?
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
#33: 03 Temmuz 2018, 00:02:44
Hulusi reisim teşekkür ederim.Dış lastik yanımdaki kayık bana bağlamış sürtünmeyi önlemek amaçlı.Bende denize çıkarken farketmedim. Çözüp limanın ortasına gelince anladım.Denize de atmam sözkonusu değil o da sefere çıktı benimle..Mavi sosisler yüzdürme amaçlı.eğrilerden geçen kayıtlara bağlanıyor.Tekne devrilirse içine giren su batırmasın tekrar düzeltilebilsin diye .

Rüzgar en fazla 10 knt.oldu bugün.Süratimiz de en fazla 4 knt.olabildi..Telefondaki navionicsten ölçtüğüm kadarıyla.rüzgarı da windfinder den baktım.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2018, 00:07:18 Gönderen: Mustafa Ertör »
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#34: 03 Temmuz 2018, 11:57:12
Abi keyfin bol olsun. Kayık bayağı dar açıya giriyor gördüğüm kadarıyla.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#35: 03 Temmuz 2018, 23:20:51
Ahmet'cim bugün de öğleden önce ve akşam üzeri yelken yapmaya çıktım.Sabah hava hafifti çok keyifli olmadı ama akşamüzeri orsa ,apaz ,pupa seyirler,orsa alabanda eğlenmek,demir atıp demir üstünde davranışlarının tespiti,kör tramola ,tramola, kavança herşeyi yaptım.Birsürü sonuçlar çıkardım.  Çok güzel orsaya girebiliyor.Küçük kayık çok güvenilir bir dizayn ancak onun açık,güvertesiz,çok büyük bir yalpada içine denizler atlayabileceğini akıldan çıkarmadan kullanmak gerekir.
40mt.10 mmlik halat ve 7.5 kg.4 kollu balıkçı demiri ekledim. Kayığın malzemelerine.
İstanbul'dan tedarik ettiğim optimistlerde kullanılan yüzdürücü sosis şeklindeki balonları da tekneye içten kendi sağlam kuşak şeklindeki bağlarıyla bağladım.Geriye kumluk plaja  çekip sığda ters kapak yapmaya çalışmak ve kaynayıp kaynamadığını gözlemlemek kaldı. Bunu yaparsam ve kaynamazsa uzun seyahatler körfez geçişleri yapabilirim.Fakat kıyamıyorum kendi ellerimle yaptığım kayığı devirip batırmaya çalışmaya.Bakalım yaparsam videosunu çeker sonuçları forumda tartışmaya açarım
  • IP logged
« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2018, 23:30:05 Gönderen: Mustafa Ertör »
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#36: 13 Temmuz 2018, 23:45:51
KÜÇÜK kayığın 6 HP lik 4 zamanlı dıştan takma motoru 25 kg civarı ağırlıktaydı.Benzin deposu ve motorun sök tak derdi yüzünden kullanamıyordum.Motoru 5-6 kere kullandım sonra hiç kullanmadım.Depoya kaldırdım.Yelken kürek işimi görüyordum.2yıl önce bir kere rüzgarsız kaldım arkadaşlarımı arayıp kendimi çektirdim.Biraz utanmıştım da.Yük oldum diye.

Bu tatilde KÜÇÜK kayıkla zaman geçirmeye kararlı olduğum için bulduğum her fırsatta denize çıkmaya çalışıyorum.Ama rüzgar aniden kesilip bir de körfezin içine doğru akıntı başlayınca ellerim patlayıncaya kadar kürek çektim.Ama faydasız.Akıntıyı yenemedim.Deniz dere gibi içeri akıyordu.Ben de arkadaşımı aradım.Ama eyvah açmıyor.Hava da kararmak üzere.Mudanya'ya doğru sürükleniyorum ve arkadaş açmıyor.Yüzümü kızartıp eşini aradımBu arada gerçekten kızardığımı hissettim.Meğer telefonu bozulmuş.Neyse yanına başka bir arkadaşımızı da alıp bana yetiştiler.Çekip limana getirdiler.Ertesi gün yine aynı durumla tekrar karşılaştım.Rüzgar yok,akıntı var Haydi tekrar telefon ve tekrar çektiler.

Baktım bağımlı haldeyim.Sorun hep dostlarımı rahatsız ederek halloluyor.Motoru takmayı denedim.Ama hayal kırıklığı kesinlikle kaldırırken zaten sakat belimi daha fazla sakatlıyacağım.Internetten uygun motor seçeneklerini  araştırırken elektrikli olanlar kafama takıldı.Önce hafifler,3 ayrı parçaya bölünebiliyor.Tekneye taşıması da kurması da,kullandıktan sonra demontajı çok kolay .Lityum iyon aküsü hafif ve makul güçle 6 saat gidebiliyor.2kg.kadar ağırlığı olan yedek aküsü de alındığında hiç korkmadan dolaşılabilinir.parçalarının toplam ağırlığı 13,5 kg.o da 3 parçaya ayrılıyor.

Şimdi eee sonra diyeceksiniz.Motoru aldım.Çok ta güzel kullanıyorum.Tavsiye ederim.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
#37: 14 Temmuz 2018, 08:10:26
Mustafa Reis, iyi günlerde kulanın. Altı saat kullanım iyiymiş. Teknenin dingi motoru olarak kullanmak için 12V ile şarjı mümkün mü acaba? Baba Tunca Yeşilköy'de görünmüyor; siz Tirilye'de Küçük ile meşgul olduğunuza göre, o da Çekek'de herhalde?
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
#38: 14 Temmuz 2018, 08:43:32
Eğer teknede invertör varsa rahatlıkla şarz edilebilir.Ancak şarzı 6-9 saat sürebiliyor.
BabaTunca Karada bakım yapılıyor Eylül ekim inşallah güneye inmeyi planlıyorum.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#39: 14 Temmuz 2018, 09:03:37
Mustafa Abi hayırlı olsun, çok sevindim, güle güle kullan.
  • IP logged

• *
#40: 14 Temmuz 2018, 14:51:53
Sağol Ahmet'cim.
Dün hava hafifti .Batı -kuzey batı gibi.Ben de biraz çapari yapar akşam keyfi olur diyordum.
Kayığı motoru hazırladım.Halatları çözüp liman dışına çıktım.Rüzgar çok az ama kaba dalgalı denizler var yine batıya akıyor.Artık motorum var diye korkmuyorum sürüklenmekten.Motoru açtım Ama müthiş yalpa yapıyor kayık.Hiç olmazsa ana yelkeni açayım stabilizasyona yardım eder dedim.Gerçekten kayık dengelendİ.Batıya doğru yol almaya başladım.motor enaz pervane devirinde.AnaYelken dolunca flok ta açılsın dedim.Motoru kapatsam olur ama kapatmıyorum.Biraz çalışsın.Ayane (AyaYani .Tirilyenin üç papazından birtanesi) çiftliğine kadar motor yelken geldim.Yol boyunca çalıştı yeter deyip kapattım.Dönüşe geçtim.Motoru kapattığım halde aniden pervane dönmeye başladı.Hah işte motor kendi kendine çalıştı.bozuldu .Düşünün kafasına göre çalışıp pervanesi dönen motor.Biraz canım sıkıldı tabi.Denizde sahip olduğum herşeye güvenmek isterim.Eğer güvenli hale gelmiyorsa uğraştığım halde olmuyorsa yolumu ayırırım.Bunun bekleyelim bakalım birdaha yaparsa düşünürüzü olmaz.Uğraşırım ama olmazsa güle güle.

Hemen satın aldığım yeri aradım.Bu arada teknede yelkenler açık seyirdeyim.Telefondaki arkadaş kendi kendine çalışma arızası hiç olmadığını bunu araştırmak gerektiğini motorun garantisin 2 yıl olduğunu motoru değiştirmek dahil herşeyin mümkün olduğunu söyleyip beni rahatlattı ve kapattık.
Bu arada pervane dönmekten vazgeçti ses ve titreşim kalmadı.30 saniye sürmedi yeniden başladı.
Aniden aklıma BabaTunca'da motor stop edip yelken seyrine geçince eğer boştaysa pervane dönmeye başladığı aklıma geldi.Hemen motoru kaldırdım ve bingo mesele çözüldü.Keyfe devam.Boşverdim çapariyi falan rüzgar da arttı tavşan gibi hoplaya hoplaya yelkene devam ettim.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

e

ersinboke@icrs.com.tr

#41: 14 Temmuz 2018, 19:44:08
 :)
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#42: 16 Temmuz 2018, 09:59:22
Adamlar yelkenle  5-6  mil giden kayık için yapmamışlar ki, gölde ördek avlayanlar için yapmışlar. Haklı olarak motorda şaşaladı demek ki. Belki  bundan ilham alıp , yelken seyrinde elektrik üretenini falan yaparlar. :)
  • IP logged

• *
  • Hep gülelim birbirimize, saygı ve sevgi ile.
#43: 16 Temmuz 2018, 10:11:22
Hangi marka motor ve  akü aldınız mustafa kardeşim?  hayırlı olsun. Benim de elektrikli motorum var aküsü bildiğimiz sulu 60 A. değiştirebilirmiyim diye sordum.
  • IP logged

• *
#44: 16 Temmuz 2018, 12:16:59
Aziz ağabey.Torqeedo 1003 traveller-S marka ve model ismi.Alman malı.Deka Marin den aldım.Minn kota vardı birde normal sulu akü ile kullanılan.Gücünün yetmeyeceğini söyleyip.Torqeedo önerdiler.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

Yukarı git