Ali bey,
Gebze'de görev yaptığım dönemde,
temiz su ve atık su konusunda Türkiyede ki önemli bir kaç pompa firmasının servis işlerinde görev yaptım.
Mesela GOSBİ nin atık toplama havuzlarında ki devasa büyüklükteki pompalarda kullandığımız
mekanik salmastraları pompaya takarken gözümüz gibi bakardık.
Adedi 2000 euro seviyelerinde idi.
Elinden düşürdün mü yandı gülüm keten helva.
O yıllarda Grafit ve seramik yüzeyleri işleyebilecek makina parkuruna sahip işletme sayısı bir elin parmakları kadardı.
Verdiğiniz linki incelediğimde gelişmeler sevindirici.
Sevgiyle.
Bu firma ile nasıl tanıştığımın hikayesini anlatayım
mesleki sır olduğu için işimle ilgili ne olduğunu nerede kullandığımı yazmıyayım
Arızalı ekipmanlar geldiğinde bu parçaları bulamıyorduk orjinalleride sizin dediğiniz gibi döviz cinsinden çok pahalıydı
bir ekipmana da 6,8,10,12 adetlerde gerekiyordu,pahalı olduğu için başka bir yöntemini bulmak istedim,araştırdım soruşturdum çok çok değişik malzemelerle denemeler yaptım bir türlü randıman alamadım,bu malzemenin ne olduğunuda bilmiyordum,kime sordu isem malzeme cinsini çözemediler,özel bir malzemeydi,elime eski çıkan parçayı alıp karaköye gittim dükkan dükkan dolaştım kaç yere gittim hatırlamıyorum,o oraya yönlendirdi bu buraya yönlendirdi derken ermeni birini buldum bu tür parçalar yapıyordu.elimdeki malzemeyi gösterdim yaparız evlat dedi
orjinali tane fiyatı 50 eruro du,fiyatı sordum 30 euro bir tanesi dedi bana,banada 8 adet lazımdı,hemen sipariş verdim 8 adet ödemesini yaptım,ama dedi teslimat süresi 4 gün onada tamam dedim,MALZEMEDEN RANDIMAN ALDIM ORJİNALINDEN DAHA VERİMLİ ÇIKMIŞTI,gel zaman git zaman,bir sürü alımlar yaptım,ama siparişi numune olmadan almıyordu biraz cins biridi bana göre
bir gün yanına gittim yeni sipariş için,numuneyi verdim baktı gözümün önünde sabit telefonla linkini verdiğim firmayı aradı oda sipariş geçti
ana numaraya baktım 0216 bizden taraf anadolu yakası tuşladığı numarayı kafama yazdım,siparişimi verdim dükkandan çıktım hemen numarayı kaydettim,numaradaki firmayı aradım,böyle böyle işlerimiz oluyor sizinle görüşmek istiyorum dedim,adresi aldım bir baktım bana çok yakın bir işyeri
gittim numuneleri gösterdim yaparız sorun değil dedi
kimlerle çalışıyorsunuz dediğimde ermeni amcanın isminide verdi,kendi kendime oğlum ali doğru yerdesin dedim
fiyat istedim tanesine 5 eruro dedi,ben 30 eruroya alıyordum
çarpı 6,8,10,12 yaptımı baya rakam oynuyordu,sonra bu linkini verdiğim firmayla çalışıyorum,ermeni arkadaşı bıraktım,bunları neden yazdım bu konularda uzman birileri linkini verdiğim firma,bu bilgi birinin işine yarar umarım..
O dönemlerde goog le ve forumlar yoktu hayatımda