Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: DUA-1 Çekek Bakım İşleri

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
Ynt: DUA-1 Çekek Bakım İşleri
#15: 28 Mayıs 2018, 15:52:53
Bu arada bir şey sormak istiyorum; aşağıdaki resimde Salmanın üzerinde görülen U şeklinde oyuntu (kırmızı işaretli) ne maksatla yapılmış olabilir. Orada bir kapak mı var da saplamalara ulaşılıyor acaba? Teknik Ekipten de tatmin edici bir cevap alamadım. Fikri olan var mı?
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
#16: 28 Mayıs 2018, 16:00:59
Kolay gelsin Hulusi.
Ben tekne alt temizliğinde spatula kullanmıyorum metal olduğu için gövdeyi çiziyor.
Metro markette bir fırça gördüm sert plastikden,bir tarafı plastik spatula,öbür tarafı sert uçlu fırça çok memnunum iki yıldır kullanıyorum 20 25 tl arasında bir şey bilginiz olsun.

• IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
#17: 28 Mayıs 2018, 16:26:57
Plakaları 316 paslanmazdan kestirip, yine 316 kalite somunlarını da tedarik ederek Çekek günlerine hazırlık yapmıştım. Tom Usta, plaka ve somunları görünce, 316 daha yumuşaktır, keşke 304 kestirseydin dedi; içime bir kurt düşürdü. Plakaların ortalarındaki delikleri tel erezyon makinası kaymak gibi delmiş. Somunlar sökülürken İnşaallah saplamalarında bir sıkıntı çıkmaz.

Liste :
NiCr316 SOMUN+PUL(geniş) M36 - 4Ad
NiCr316 SOMUN+PUL(geniş) M22 - 3Ad
NiCr316 Plaka - 2 Adet - 80*240mm*10mmKalınlık (2ad M36 delik-araları 81mm)
NiCr316 Plaka - 3 Adet - 80*162mm*10mmKalınlık (1ad M22 delik-kenardan 81mm)
Hulusi eski somunları sökmeden somunların üstünde kalan saplama dişleri temizlemek için şarzlı matkaba takılan diş temizlik fırçası ile iyice temizle,temizlemezsen sökerken sardırırsan kitlerse otur ağla :)
316,her zaman 304 de göre iyidir kafanı takma doğru yoldasın.

• IP logged
« Son Düzenleme: 28 Mayıs 2018, 16:30:48 Gönderen: Ali Ünalan »
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
#18: 28 Mayıs 2018, 16:39:53
Bu arada bir şey sormak istiyorum; aşağıdaki resimde Salmanın üzerinde görülen U şeklinde oyuntu (kırmızı işaretli) ne maksatla yapılmış olabilir. Orada bir kapak mı var da saplamalara ulaşılıyor acaba? Teknik Ekipten de tatmin edici bir cevap alamadım. Fikri olan var mı?

Bence oradaki parça gövdenin bir uzantısı ve salmadaki dişi oyuğa giriyor. Salmayı vurduğunuzda saplamalardan önce darbeyi almak ve gövdeye dağıtmak için.
  • IP logged
Yaşayıp gidiyoruz.

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#19: 28 Mayıs 2018, 16:45:10
Ahmet Reis, çok memnun oldum, bekliyorum.

Özgür Reis, hatırlatma için teşekkür ediyorum. Genellikle Kıştan çıktıktan sonra Telsizi açar açmaz tık tık sesler geliyor ama öncesinde konuşmalar gelmiyor. Bir-iki saat bu şekilde bekliyorum; nasıl oluyorsa bir şekilde düzeliyor ve ses gelmeye başlıyor. Doğrusu kendi kendine nasıl düzeliyor fikrim yok ama dediniz gibi bana bir direk tepesi görünüyor. Teşekkür ediyorum.
Telsiziniz arızalı, bu haliyle güvenilir değil.

Bir süre sonra çalışmaya başlıyorsa ya soğuk lehim ya da bir kondansatör arızası vardır.

Marin servise gitmek istemezseniz bir tv tamircisi de yapabilir.

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#20: 28 Mayıs 2018, 16:48:16
TUTYALAR :
Geçen yıl mil üzerindeki oval tutyayı dalıp değiştirmiştim; o nispeten sağlam çıktı. Ancak, pervane üzerindeki konik tutya bitmiş. Bizim fedailer vazifelerini yapmışlar demek ki.
Pervane üstündeki bitmiş ama şaft üstündeki daha sağlam kalmış ise şaft üstündekini pervaneye doğru kaydırmak veya sığdırabilirseniz pervane arkasında şafta bir tutya daha eklemek faydalı olabilir.

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

• *
#21: 28 Mayıs 2018, 17:24:56
Salma fotoğrafındaki oyuntu sintine pompası / ,flatörünün varsa kollu pompanın hortumunun içinde konuşlandırıldığı havuzcuktur.
  • IP logged

• *
#22: 28 Mayıs 2018, 17:47:35
Reisler, Çok kıymetli yorumlarınız için teşekkür ediyorum, tek tek not ettim, uygulayacağım.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

B

Burak Doneray

#23: 29 Mayıs 2018, 00:31:26
Sökülmüşü belki size daha iyi fikir verir Hulusi Reis.

• IP logged

• *
#24: 29 Mayıs 2018, 00:40:44
Sökülmüşü belki size daha iyi fikir verir Hulusi Reis.

Çok güçlü bir çene. Büyük bir darbede gövdeyi değil de salmanın alt kısmını parçalayacak bir kama gibi çalışıyor bence. İlginç dizayn.
  • IP logged
Yaşayıp gidiyoruz.

B

Burak Doneray

#25: 29 Mayıs 2018, 00:41:35
Saplamalarıda koruyordur herhalde.
  • IP logged

• *
#26: 29 Mayıs 2018, 00:51:34
Saplamalarıda koruyordur herhalde.
Kesin.

• IP logged
Yaşayıp gidiyoruz.

n

nuri_kongur

#27: 29 Mayıs 2018, 01:47:22
Kolay gelsin Hulisi reis. Benim de bir an önce başlamam lazım bakıma , ama oydu buydu hep diğer yarına kalıyor ...
İnşallah kolayca bitirip suya atarsınız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#28: 29 Mayıs 2018, 19:34:53
Salma üzerindeki oyuntunun Sintine pompası yuvası olduğunu yeni farkediyorum; Sedat, Burak ve Çetin Reislere teşekkür ettim.

Bugün TruDesign 5 takım Vananın siparişini verdik; hafifledik bakalım.

Nuri Reis, ha gayret; başlamak, bitirmenin yarısıdır. Size de şimdiden kolay gelsin.
  • IP logged

• *
#29: 29 Mayıs 2018, 19:36:49
Eski Vanaların dıştan görünüşü
  • IP logged

Yukarı git