Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: İşte bu!!..

e

erdal duran

İşte bu!!..
OP: 24 Mayıs 2018, 12:34:55
Bu ağaçkakan yapıyorsa, biz haydi haydi yaparız :).

http://sampsonboat.co.uk/
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: İşte bu!!..
#1: 24 Mayıs 2018, 12:38:01
Sayılmaz :)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

e

erdal duran

#2: 31 Mayıs 2018, 23:40:29
   İşte bu! Esas bu işte! Ahşap, sıradan, sade. Sadeliğin, güzelliğinin zirvesi. Yapmak istediğim tekne bu. Belki masif ahşap değil, ahşap lamine  tekniğiyle olabilir. Böylece ilerde kalafatlı ahşap teknenin su yapma sorunlarından kurtulunabilir. Bir de su kesimi altında ahşabın boyuna değil enine kaplanma yöntemi ilgimi çekti, bu da işçiliği oldukça kolaylaştırmış. Haydi dostlar, biz yaparız bunu C:-).

https://youtu.be/gkTKQKdfz9k

https://saltandtar.org/the-boat/
  • IP logged

T
  • *
#3: 31 Mayıs 2018, 23:55:49
  • IP logged

e

erdal duran

#4: 01 Haziran 2018, 00:11:02
    Tan hocam, aslında takip ediyorum ::) ;D, böyle videoları hiç kaçırmam ama tarihine baktım sanıyorum annemin hastalığı dönemine denk gelmiş. O tarihlerde Kalkan-Antalya arası sık sık gidip geliyordum, bu nedenle bir çok konuyu da kaçırmış olabilirim.
    Bu videoyu bulduğun ve burada sunduğun için sana da teşekkür ediyorum :)xx :). Ama o dönem üzerine pek konuşulmamış, belki bu sefer :).
  • IP logged

T
  • *
#5: 01 Haziran 2018, 00:17:54
Geçmiş olsun abi.

Ersin'den başka tekne yaptırmak isteyen biri çıkarsa, Euro'nun 5,28 tl'lik artistliğine, hadi leeen diyen çıkabilirse, yaptırılır ne olcek ki  ::)
  • IP logged

e

erdal duran

#6: 01 Haziran 2018, 00:33:12
    Aslında o kadar zor değil. Euro ile de pek işimiz yok. Teknenin tamamı lamine ahşaptan ve kontrplaktan yapılabilir. Eski, yeni, çıkma, atılmış, çeşitli boylarda, farklı ağaç türlerinden ahşapları şimdiden toplamaya başlayalım. Bunları laminasyon tekniğiyle birleştirip her şeyi yapabiliriz. Mükemmel prüzsüzlük aramıyoruz, biraz rustik olabilir. Yer bulalım yeter.
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#7: 01 Haziran 2018, 09:09:03
Erdal biladerim seni tebrik ediyorum. :)xx :)xx :)xx

54 doğumlu bir biladerimin kendini bu denli genç hissetmesine şapka çıkarıyorum. ;)

Teknemin karasal işlerini kendim yapamıyacak gibi hissettiğim için arada satma moduna giriyorum. :'(

Genç bir ağabeyim gingsank idi galiba bir şeyler kullanıyordu.Sen ne kullanıyorsun. :-[
  • IP logged
DeDe

e

erdal duran

#8: 01 Haziran 2018, 14:40:12
    Valla billa bişey kullanmıyorum dedecim ;D. Sadece kalp ilaçları var kullandığım, üç kez anjiyo oldum, uç uca iki stent eklendi. İkinci stent çökmüş, üçüncü anjiyoda balonla stentleri genişlettiler ama sanıyorum biraz laçkalaştırdılar :o. Ara sıra damarın içine doğru sarktığını hissediyorum. Kırk yıl boyunca günde ortalama iki paket sigara içince böyle oluyor. Ama hayatım boyunca kendimi nedense hem düşünsel hem de fiziksel olarak hep genç hissettim. Biraz genetik biraz da hiç bir şeyi fazla takmayan yapımdan kaynaklanıyor olabilir. Takma kafana, rahat ve geniş ol, egolarından kurtul, hızlı yaşa, genç kal, ceset meset düşünme, canlı ve yakışıklı...... 8-) :o ;D.
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#9: 01 Haziran 2018, 16:21:49
Erdal biladerim,
Kalbin temiz olduğu için idare ediyor anlaşılan. ;)
Ben de kendimi aynaya bakmadığım sürece çok genç hissediyorum da aynada rahmetli babamı görünce severim kendisini ama bozuluyorum. ;D ;D ;D
  • IP logged
DeDe

e

erdal duran

#10: 01 Haziran 2018, 16:48:35
    Yaw, Utku hocam, geçen sene bizim peder rahmetli olunca, biraz dikkatli bakınca farkettim ki, ben de aynı pedere benziyormuşum. Şimdi aynaya bakmamaya çalışıyorum, rahmetliyi rahatsız etmeyeyim diye ;D.
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#11: 01 Haziran 2018, 20:08:10
Ben bizimkileri çok sık görüyorum. :)

Pederi gördüğümde ve konuşursa kesin mesajı oluyor. :D

Bir gün muhabbet ederken anlatırım inanamayacaksın. ?0-?
  • IP logged
DeDe

e

erdal duran

#12: 01 Haziran 2018, 20:38:22
    Evet Utku dede, umarım bir gün bir araya gelir muhabbet ederiz. Şimdi burada ölü-mölü muhabbetiyle forum efradını germeyelim. Maazallah yeni bir tartışma çıkar, öylemi ölünür, böyle mi görünür diye. Neme lazım ;D.
  • IP logged

Yukarı git