Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Teknelerde Güneş paneli ve Panel / Regülatör / Akü Bağlantıları

• *
  • Hep gülelim birbirimize, saygı ve sevgi ile.
Son yılların forum alışkanlıkları böyle dejenere oldu. asıl konu bırakılıp sidk yarışı (affedin bu bir deyim) ve BEN lik tartışması ile çok güzel bir başlığın altında  saygı değmez bir yazı dizisi ve atışmalarla verimsizlik kısır döngüsü ve kötü kimseye yakışmayan bir seviyesizlik sergileniyor.

Beyler lütfen bir aynaya bakınız. Ve sorunuz ben kimim diye. Bir süre sonra toprağa karışacak bir fanİİ ve koca evrende bir toz partikülü bile olmadığınız (tıpkı benim gibi) görün ve biraz bırakın bu 'ENEL HAK' tavrını.

İnsan mütevazı göründüğü oranda saygı görür. BEEn diyenin ise bilgisini takdir etsek de kendisine saygı duyamayız pek. Bazılarımız içinden eleştiri onu ve ayıp etti gene deriz. bazılarımız da patlarız bu kişilere. Ve sonra gene berbat olur yazılarımız.

Edep YAHUU diyorum. yazımın muhataplarına. Ve hakkınız yok diyorum bu kadar nezih bir ortamı benim bile bu yazıyı kaleme almama sebep olacak kadar kirlettiğiniz kakafonik bir havaya soktuğunuz için. Ben mi muhatabım demesin hiç kimse. Onlar kendilerini biliyor. Her yazıda tartışmaya çanak tutan, acı bir cevapla bunu kızştıran veya birini alkışlayan herkes bu yazımın muhatabıdır.

Çok kızgınım. kocaman adamlar olarak bu hale geldiğimiz için.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2018, 11:30:09 Gönderen: Hasan Toparlak »

• *
Hızımı alamadım. Devam.

Hiç zor değil; 'afedersin seni kırmak istemedim' demek.

Hiç zor değil inandığımız bir doğrunun tersini savunan birine 'ben böyle doğru olduğuna inanıyorum gene sen kararını ver' demek.

Hiç zor değil ki  örneklerini defaten gördük 'kusura bakma ben şunu söylemek isterim arkadaşım, kardeşim, ağabeyim' demek.

Deniz ve yelken ile uğraşan bizler daha nahif, zarif birbirini anlayan ve karadaki kabalık ve çatışmalardan kaçan insanlar olarak biraz daha sabırlı ve az alıngan olmalıyız. Ve birbirimize yardım etmeliyiz. sakinleşmede de deniz ve denizciliği öğretmede de.

Umarım şevkle okumaya başladığımız böyle bilgi kaynağı başlıkları bu gibi ekler olmadan sonuna kadar okuyabiliriz.
Can bey ve Dede ikinizi de seviyorum. Tanımadım hiç ama okudum yazdıklarınızı; kısmen çözdüm sizi. ded ile bir kez tlf da bir fikir alış verişi oldu dostane. :)

Sizden öğreneceğim çok şey var benim. bekliyorum çatışmasız ve kesintisiz akan konu başlıklarınızı. sadece sevgi ve tolerans ile süren.

Tüm forum katılımcılarından konuyu uzattığım için.
  • IP logged

• *
Neden genellikle iri yarı olan insanlar daha sakin oluyorlar?  ;D :)xx

Dedem bakma bende çok sakin bir adam değilimdir. "Bu kısımdaki ifade Donatan Temsilcileri kararıyla kaldırılmıştır."
  • IP logged
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2018, 22:06:51 Gönderen: Hasan Toparlak »
IN BOOST WE TRUST

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
.
  • IP logged
><(((º>

• *
  • Bilen bilir

Dedem bakma bende çok sakin bir adam değilimdir. "Bu kısımdaki ifade Donatan Temsilcileri kararıyla kaldırılmıştır."

Canim kardeşim benim, anladım ben seni.  :-X
  • IP logged
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2018, 22:07:26 Gönderen: Hasan Toparlak »
DeDe

• *
  • Bilen bilir

Can bey ve Dede ikinizi de seviyorum. Tanımadım hiç ama okudum yazdıklarınızı; kısmen çözdüm sizi. ded ile bir kez tlf da bir fikir alış verişi oldu dostane. :)

Sizden öğreneceğim çok şey var benim. bekliyorum çatışmasız ve kesintisiz akan konu başlıklarınızı. sadece sevgi ve tolerans ile süren.

Tüm forum katılımcılarından konuyu uzattığım için.

Aziz dostum,

Bumba sarma sistemi hakkında konuşmuştuk sizin ile.

Resminize bakan sizin haza İstanbul beyefendisinin resmedilmiş hali olduğunuzu anlıyor. :)xx

Burada yazdıklarınız ve yazacaklarınız bizler için altı kırmızı ile çizilmiş anlamındadır.

İyi niyetiniz ve teveccühünüz için çok teşekkür ederim ama denizcilik konusunda sizin yanınızda ancak çırak olabilirim.

Sevgi ve hürmetlerimle. :)
  • IP logged
DeDe

• *
 Aziz kaptanıma tamamen katılıyorum ve teşekkür ediyorum.
Alper kaptanım, yeni bir tartışma başlatmak istemem fakat
'' Çıktığı ....... ......'' ifadeniz bence çok ayıp. Görüşünüzü başka
kelimelerle ifade etseydiniz daha iyi olurdu.
  • IP logged

N

Niyazi Ağaçdiken

Yuh artık...
  • IP logged
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2018, 22:07:55 Gönderen: Hasan Toparlak »

• *
Yukarıdaki ifadelerim için herkesten özür dilerim. Sürçi lisan ettiysem affola.
  • IP logged
IN BOOST WE TRUST

• *
  • Donatan Temsilcileri
E bazen oluyor böyle şeyler. Dert etme.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Geçenlerde bir akşam kızın okul mezuniyet yemeğindeyiz.
Masada maddi sıkıntısı olmayan bir veli de var.
Laf lafı açıyor ve konu gezilen yerlere geliyor.
Beyfendi özellikle Bali hayranı. Nedenini sormuyorum, beni ilgilendirmiyor.
Laf sırası bana gelince diyorum ki, “valla artık hiç bir yeri görmek istemiyorum Ege’den başka. Tüm ömrümü orada geçirmeye razıyım.”

Adamdan cevap :”aa, ne kadar kötlü bir düşünce. İnsan hiç başka yerleri merak etmez mi”.
Sonra anlıyor potunu, “tabii, tercih meselesi” diyor.
Ben takılmıyorum. Bazen ağızdan kaçıveriyor bazı laflar.
Eğer art niyet ve süreklilik yoksa, hoşgörülebilir,
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
Art niyet olmadığı belli. Herkes uzlaşı içinde bekliyoruz konunun devamını. :)
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Art niyet olmadığı belli. Herkes uzlaşı içinde bekliyoruz konunun devamını. :)

Zaten ben de art niyet olduğunu düşünmedim sadece Sığacık'ta bir tekne daha işler bitsin diye masada bir yığın malzeme ile bekliyor. Ama bu salı marinaya gidip masadaki malzemeleri kaldıracağım bir kenara artık.
Lütfen bir daha da Teos marinada teknede elektrik konusunu açmayın ortalık acayip elektrikleniyor. Zaten son bulgulara göre Bermuda şeytan üçgeni benzeri bir durum Sığacık'da da saptanmış ve Teos elektrik üçgeni olarak Heyamola tarihinde yerini almış diye de bir söylenti var. Böke bile bu seneki güney programında Teos marinayı bu neden ile pas geçecekmiş.  :'(
Heyamola amoteur journal da yazıyormuş.  :D :D :D
  • IP logged
DeDe

• *
abi sığacık ne muhteşem bir yerdir yaa. Bir kere gittim aşık oldum. Annemin başının etini yiyorum yazlığı oraya taşıması için. Assos inanılmaz bozuldu. Bayramlarda ve haftasonları evin kapısına adam dikmek gerekiyor. Gece gelip park yeri bulamayan kapının önüne park etse gene iyi adamlar kapıyı açıp arabayı içeri park ediyor. Hele pazarları günübirlik gelenler restoranlarda yemek pahalı diye bahçelere girip ne kadar sebze meyve varsa topluyor. Ama anlatamıyorum yapıştı assosa. 40 yıldır buradayız neden gidelim diyo.
  • IP logged
IN BOOST WE TRUST

• *
  • Bilen bilir
Benim için maalesef Teos marina da bitti.
Marina sürekli yeni numaralar ile karı maksimize etme peşinde.
2019 şubatına kadar sözleşmem var ama Manal körfezinde Engeceli limanı artık yeni yatağı olacak Far Out'un.
Satılık levhasını gören bir arkadaş aradı ama gözüme kestirdiğim sirius 32 ilandan kalkmış. Satarsam ortada kalacağım ve toruşlar da istemiyorlar zaten.
Önümüzdeki ay gibi evin önüne alargaya alacağım kızımızı.  ;)
Annenizi bizim buraya alalım. :)
  • IP logged
DeDe

Yukarı git