Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Sintine kurbağa pompa körüğü

• *
Sintine kurbağa pompa körüğü
OP: 07 Mayıs 2018, 18:25:23
Her sene sintine pompalarını test ediyorum, sintinede ilgili bölmeyi su doldurup. Elektrikli pompa çalışıyor. Manüel ise çalışmadı. Pek güç de olsa pompayı yerinden söküp dağıttığımda körüğün kenarından, yani beklendiği üzere kıvrılma yerinden yırtıldığını gördüm. Whale Gusher Titan marka bu pompanın tamir takımı 300 küsur TL. Yırtığı tamir etmek için önerisi olan bir Reisimiz var mıdır?
  • IP logged
BALIM SY

• *
    • KUTUP YILDIZI
Ynt: Sintine kurbağa pompa körüğü
#1: 07 Mayıs 2018, 18:29:43
Murat bey,
Resim koyarsanız daha net fikir sahibi olabiliriz.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
#2: 07 Mayıs 2018, 18:34:03

Umarım fotoğraf çıkacak?
  • IP logged
BALIM SY

• *
    • KUTUP YILDIZI
#3: 07 Mayıs 2018, 18:42:43
Net olarak görünüyor.
Malzeme sanırım lastik esaslı.

Dolayısı ile oto lastik tamir kiti iş görecektir.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#4: 07 Mayıs 2018, 18:42:54
Otomobil veya bisiklet iç lastiği gibi onarabilirsiniz. Bir zamanlar özel mengenesi ile sıkarak yapıştırdıktan sonra yakarak kaynayan tamir kitleri vardı, otomobillerde sanırım artık yoktur ama bisiklet lastiği tamiri için hala kullanılıyordur. Gürüntü açısından kaynağı içten yapmanızı öneririm.
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#5: 07 Mayıs 2018, 18:49:08
Bence tamir işini bırakın daha ucuz bulabileceğiniz yer yoksa yenisini kullanın derim ?0-?

Sintine pompası gerektiği acil bir durumda tuh demektense cüzdanın eskisin ;)
  • IP logged
DeDe

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#6: 07 Mayıs 2018, 19:09:24
Net olarak görünüyor.
Malzeme sanırım lastik esaslı.

Dolayısı ile oto lastik tamir kiti iş görecektir.

Bende benimkini direkt oto lastikçiye götürdüm. 10 dakikada halloldu. Hala sağlam.
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#7: 07 Mayıs 2018, 19:46:52
Bu lastiklerin tepesindeki montaj yerinden geçen bir pim var. O  pimin ucuna uygun kilitli rondelayı nereden bulabilirim acaba ? Rondela fırlayıp gitmiş bulamıyorum ,  benim de problemim o. ::)
  • IP logged

• *
#8: 08 Mayıs 2018, 14:01:26
Cevaplarınız için teşekkürler. Yırtık körüğün tam kıvrılan kenarında olduğu için lastik tamircisi tutmaz dedi. Marmaris’ten Whale kurbağa pompanın tamir takımını mecburen satın aldım. Allahtan da almışım. Sadece körüğü değiştirince de adam olmadı. İçindeki kauçuk geri dönüşsüz kapaklar ve altındaki yay da özelliğini kaybetmiş. Neyse epeyi uğraştan sonra halloldu.

Bu arada pompayı kıça yerleştirmişler. Orada pompa söküp takmak ve çalışmak hakikaten çok zor.
  • IP logged
BALIM SY

• *
#9: 08 Mayıs 2018, 14:02:49
Bu lastiklerin tepesindeki montaj yerinden geçen bir pim var. O  pimin ucuna uygun kilitli rondelayı nereden bulabilirim acaba ? Rondela fırlayıp gitmiş bulamıyorum ,  benim de problemim o. ::)
Bende iki adet kullaılmamış var. Mesaj ile adres ve telefon verirseniz gönderirim.
  • IP logged
BALIM SY

• *
#10: 08 Mayıs 2018, 14:16:11
Bende iki adet kullaılmamış var. Mesaj ile adres ve telefon verirseniz gönderirim.

Yazdım Murat Reisim. Çok teşekkür ederim.
  • IP logged

Yukarı git