Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: DENİZCİ ???

O

Oktay Eryılmaz

Ynt: DENİZCİ ???
#30: 16 Nisan 2018, 17:36:47
Şimdi onlar hangi kategoride  ;D ;D ;D ;D
Motoryatçı mı , Yelkenci mi
Bu ayrım ve dahi Denizci adam ayrımı yanlıştır.
Bu kendini ayrıştırma , büyültme ,yüceltme psikolojisidir.

Ben şimdi hasbelkader geçen sene bir tekne sahibi oldum, ADB ,IYT her aşamasındaki Lisansları aldım, Izbarçoyu gözüm kapalı atabiliyorum ben Denizci miyim ???
(Bu arada hala demir atmışlığım ve Kendi kayığımla gidip bir yunan adasında bir ahtapot yemişliğim bir Ouzo içmişliğim yok)
Tabiki değilim , Ben denizci isem  ;D ;D ;D ;D kim değil ki ?0-?
Forumlarda ağız tadı ile  "Ha O  koy kuzeyli eser canım sen Yorgo'nun oraya kıçtan kara olsaydın 'keşke bile diyemiyorum

;D ;D ;D

Tamam ben değilim ben zaten kendimi biliyorum 55 yaşından sonra Denizciyim diyecek halim yok  ....

Kim peki O denizci ???
  • IP logged
« Son Düzenleme: 16 Nisan 2018, 17:46:01 Gönderen: Oktay Eryılmaz »

O

Oktay Eryılmaz

#31: 16 Nisan 2018, 17:39:09
Ve avukatlar hakkında yazılanlar, tıpkı bu çağın diğer mesleklerine düzülen övgüler gibi, zırvadır.

Bülent Reis
Yemin ile ben yazacaktım ancak size olan saygım ve sevgimden yazamadım.
  • IP logged

• *
#32: 16 Nisan 2018, 17:45:53
Avukatlık asrın mesleğidir.

Risk başkasının, para başkasının, hayat başkasının.

Paydası avukat. Bizim işler öyle değil.

Tabii ki her avukat için değil , Bülent reis ayrı.
  • IP logged

T
  • *
#33: 16 Nisan 2018, 17:48:48
Denizcinin afilli bir tanımı yok ki...(Veciz sözler, övgüleri filan saymazsak) Denizle-tekneyle uğraşan amatör-profesyonel herkes denizci işte.

Acemi denizci var, deniz kültürü ile yoğrulmaya başlayıp, tecrübe biriktirmiş olan denizciler var. Bir de bu işin kurdu olmuş, usta denizciler var.

Deniz kültürü nedir ? Onunda ortak bir tanımı yok. Zaten herşey bunun başının altından çıkıyor  ;D
  • IP logged

• *
#34: 16 Nisan 2018, 18:05:12
Denizcinin afilli bir tanımı yok ki...(Veciz sözler, övgüleri filan saymazsak) Denizle-tekneyle uğraşan amatör-profesyonel herkes denizci işte.

Acemi denizci var, deniz kültürü ile yoğrulmaya başlayıp, tecrübe biriktirmiş olan denizciler var. Bir de bu işin kurdu olmuş, usta denizciler var.

Deniz kültürü nedir ? Onunda ortak bir tanımı yok. Zaten herşey bunun başının altından çıkıyor  ;D
Saatlerdir nasil tanimlayabilirim diye dusunurken benim dusuncelerime de tercuman oldunuz.

Uzun sure motorsiklet kullandim. O camia dada kim daha iyi motorcudur kavgasi surup gider. Bu konuyla birebir ortusuyor. Bence net bir cevabi yok.

Ama ne olursa olsun hem motora binerken hem de denize acilirken "Bana bir sey olmaz ven ustayim " diyerekten degilde ilk defa cikiyormus gibi tedbirli olunmasi gerektigini dusunuyorum. Motorsiklette genellikle olumlu kazalari yapanlar cok iyi motor surduklerini dusunenler oluyor.
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#35: 16 Nisan 2018, 18:38:56
Sayın Ali Ünalan Reisim ,

Şaka şaka Izbarçoyu ben atıyorumda ,Izbarço bunun farkında değil.....
 ;D ;D ;D ;D ;D

Aman ortam gergin herkes alıngan ve hassas sizi kendimize hasım etmeyelim malum biraz iricesiniz... :D :D
  • IP logged
« Son Düzenleme: 16 Nisan 2018, 18:40:32 Gönderen: Oktay Eryılmaz »

N

Nedim Delen

#36: 16 Nisan 2018, 18:48:00
 ;D ;D ;D

Hepinizi seviyorum   

Motoryatcilarida Avukatlarida  ;D ;D
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#37: 16 Nisan 2018, 19:01:57
Hatırlarsan bir başka başlık altında deniz kültürü nedir? sorusuna cevap aranırken bir ortak paydada hemfikir olmaya yaklaşmıştık: Denizcilik bir disiplindir. Geçmişten bu güne kadar gelen emek, gelenek ve lingua franca çatısında kendi jargonunu biriktirip, oluşturmuş bütünün bir disiplin haline gelmesi.

Denizde Günah örneğini özellikle "denizcinin" ululaştırılmasının ne kadar boş ve anlamsız olduğunu vurgulamak için verdim. Zaten Âli de kısacık cümlesi ile özetlemiş durumu; Bileşik kaplar!

Ama başka bir gerçek de var: "Denizci" kara insanından ruhsal olarak farklıdır. Çünkü Gökyüzü, ufuk ve ötesi dünyaya, kendine, çevreye ve başkalarına bakışının temelini oluşturur. Deniz sivrilikleri törpüler, uzlaşmacılığı arttırır, dayanışma, yardımlaşma ancak şartlar müsaitse gündeme gelir ve esirgenmez. Üzerlerine yapıştırılan etikette olduğu gibi peygamberimsi Aslan Yürekli, süpermenler değiller.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

T
  • *
#38: 16 Nisan 2018, 19:13:03

Ama başka bir gerçek de var: "Denizci" kara insanından ruhsal olarak farklıdır. Çünkü Gökyüzü, ufuk ve ötesi dünyaya, kendine, çevreye ve başkalarına bakışının temelini oluşturur. Deniz sivrilikleri törpüler, uzlaşmacılığı arttırır, dayanışma, yardımlaşma ancak şartlar müsaitse gündeme gelir ve esirgenmez.

Deniz insanı, kara insanı demek yerine bana doğa insanı demek daha doğru geliyor çünkü denizle alakası olmayan ama bu sayılan özellikleri fazlasıyla taşıyanların olduğunu biliyorum.
  • IP logged

• *
#39: 16 Nisan 2018, 19:14:19
 :)xx :)xx :)xx
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#40: 16 Nisan 2018, 19:18:20
Yarı British bir arkadaşımdan yardım aldım:
cümleleri ayırlmak/birleştirmek, çevirmek isteyebilirsin. ama sanırım özü şu: (mu?)

"Yoksul adamlar tarafından yoksul adamlar için inşa edilen bu tekneler… O yoksul adamlar ki iki ruh belasıyla maluldüler: yoksulluk-cehalet ve önyargı… Buna rağmen bu şahane tekneleri inşa edebilmiş olmaları, doğal insanın zaferidir. Doğaya bu kadar yakın yaşadığı için ruhunda, deniz ve karaya dair, kültürle gelişmiş anlayışın (idrakin) çok ötesinde bir içgüdü geliştirebilmiş doğal insanın..."

These boats.... where built by poor men for poor men, suffering from the two great spiritual evils of poverty-ignorance and prejudice . That they still produced fine boats is to glory of natural man , who , living close to elemental things , develops an instinct for the earth or the sea which passes sophisticated understanding.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
    • Classicboats Turkiye
#41: 16 Nisan 2018, 19:19:24
Ama başka bir gerçek de var: "Denizci" kara insanından ruhsal olarak farklıdır. Çünkü Gökyüzü, ufuk ve ötesi dünyaya, kendine, çevreye ve başkalarına bakışının temelini oluşturur. Deniz sivrilikleri törpüler, uzlaşmacılığı arttırır, dayanışma, yardımlaşma ancak şartlar müsaitse gündeme gelir ve esirgenmez.

Deniz insanı, kara insanı demek yerine bana doğa insanı demek daha doğru geliyor çünkü denizle alakası olmayan ama bu sayılan özellikleri fazlasıyla taşıyanların olduğunu biliyorum.

Haklısın doğa insanı daha geniş ve kapsayıcı.
  • IP logged

• *
#42: 16 Nisan 2018, 20:03:40
Bu da güzelmiş.. Teşekkürler..
  • IP logged

• *
#43: 16 Nisan 2018, 20:07:42
Adam bezmiş, pardon bizmiş.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#44: 16 Nisan 2018, 20:16:53
Hatırlarsan bir başka başlık altında deniz kültürü nedir? sorusuna cevap aranırken bir ortak paydada hemfikir olmaya yaklaşmıştık: Denizcilik bir disiplindir. Geçmişten bu güne kadar gelen emek, gelenek ve lingua franca çatısında kendi jargonunu biriktirip, oluşturmuş bütünün bir disiplin haline gelmesi.

Denizde Günah örneğini özellikle "denizcinin" ululaştırılmasının ne kadar boş ve anlamsız olduğunu vurgulamak için verdim. Zaten Âli de kısacık cümlesi ile özetlemiş durumu; Bileşik kaplar!

Ama başka bir gerçek de var: "Denizci" kara insanından ruhsal olarak farklıdır. Çünkü Gökyüzü, ufuk ve ötesi dünyaya, kendine, çevreye ve başkalarına bakışının temelini oluşturur. Deniz sivrilikleri törpüler, uzlaşmacılığı arttırır, dayanışma, yardımlaşma ancak şartlar müsaitse gündeme gelir ve esirgenmez. Üzerlerine yapıştırılan etikette olduğu gibi peygamberimsi Aslan Yürekli, süpermenler değiller.

O tartışmayı anımsıyorum. Bizdeki - Denizcilikteki- sorun , bana kalırsa 50 60 yılda ortaya yere saçılan , denizden karin doyurmaktan uzak kişilerin denizle bağ kurmaya başlaması. Bu işin bir 'hobi' olarak kendini göstermesi. Maket uçak yapmak hobidir. Çünkü tarihi yoktur . Hiç bir iktisadi geçmişi dolayısıyla insanı şekillendirmesi yoktur. Denize çıkmak hobi olarak görüldüğünde işte "ekin" dediğimiz değer yaratan  bütün tarihten kopar.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

Yukarı git