Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Daha da basit PATALYA isteyen ?

• *
    • Classicboats Turkiye
Daha da basit PATALYA isteyen ?
OP: 09 Mart 2018, 00:04:17
Bahusus Recep ve Utku Reislere öneriyorum.
Sam Devlin'in Polliwog'unu tanıdık tanıttık.
Ziya Reis inşa etti, Ersin'e nasip oldu. Güle güle kullanacak

Daha da basit, kolay ve tabii ucuza  Patalya iste misiniz? Hem de 100 Avrodan aza malolacak !!!

Bröton çılgın tasarımcı Yann Quenet Boat-et- Koad çılgın tekneler atelyesinden herkese bedava/ bedelsiz 2 metre boyunda 1 metre eninde 30 kilodan az toplam 20 saatte yapılacak "Eko-Youyou" modeli planlarını veriyor.  Bütün ölçüler metriktir.

Bu teknede 6mm marin kontrplak yeterlidir. Dış yüzeyine 300gr/m2 dokuma elyaf ve epoksi, iç cıdara sadece epoksi reçinesi yeterlidir.

Panel birleştirmeleri yine hem içten hem de dıştan dikiş ve bant elyaf ile epoksi yapıştırma olacak.
Oturağın yeri belli.
Baş ve kıç oturak altları yüzdürücü tanklar için kapalı kasa yapılıp içine polyüretan köpük sıkılabilir veya boş pet su şişeleri doldurulabilir.

Kürekler için şuraya bakabilirsiniz  http://heyamolahey.com/tekne-yapimi/long-oars-yapimi/msg26588/#msg26588

Iskarmozların yerlerine dikkat etmeyi unutmayın.

• IP logged
« Son Düzenleme: 09 Mart 2018, 00:23:40 Gönderen: Cem Gür »
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
Ynt: Daha da basit PATALYA isteyen ?
#1: 09 Mart 2018, 00:38:22
vay canına güzel ve kolaymış..
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#2: 09 Mart 2018, 13:11:46

İlgisini çekecek arkadaşlar olabilir.
Bunlar da diğer modeller:

BK Dinghy, Hizmet patalyası , lg 3m larg 1.40m poids +-70kg motor 4 - 5cv, batmaz ve self draining, bagajları ile birlikte 4 yetişkin istihab hadli.
 50 euros

https://photos.google.com/share/AF1QipPrOYjMAkCpJrpA1inc0T6ZxwQXpaXImIiF_02v93kAdfWKc2T4zdrOCQmrRUjAVA?key=YjlIU19MaktiNmsyRHFDMEJWc2NUaTJIT0s1VFZB

Dinghy-Toy Demontabl, teknenizdeki yere uygun 2 ila3 metre, denizde bile kolay ve hızlı montaj, güvertenizde yer problemi ve şişme botlara allerjisi olanlara 
Resimler 3 metre modeline ait.
50 euros

https://photos.google.com/share/AF1QipM7jIF4RWSXgAkcuejlIFpO0m1SzsMsk-6l9w4Ei8Gjcd5ZMdpi_fTqt6Swf6VkHg?key=RXh1NzZQbVl1a0l1T3F2RDRTd0Rla2o0a19IS2xR

• IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#3: 09 Mart 2018, 13:28:44
Özellikle iç içe geçme modeli beğendim. Tek kafama takılan dengeleri, yani şişme botun  kenar tüpüne basıp sorunsuz binilebiliyor, acaba bunlara inip binmek ne kadar kolay?
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#4: 09 Mart 2018, 13:35:21
Özellikle iç içe geçme modeli beğendim. Tek kafama takılan dengeleri, yani şişme botun  kenar tüpüne basıp sorunsuz binilebiliyor, acaba bunlara inip binmek ne kadar kolay?

Sandala inip binmek gibi düşün. İlk adım teknenin merkezine ve tabana atılmalı.
Bu kural bütün sandal, patalya, kısaca şişme olmayanlar için geçerli
Tabii şişme bot kadar bordaya bastığında yüzdürücü yok.

Diğer taraftan şişme bot kadar ağır değil. Yer sorunu ortadan kaldırıyor. Şişme bota göre neredeyse bedava.  ;)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 09 Mart 2018, 13:37:37 Gönderen: Cem Gür »

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#5: 09 Mart 2018, 14:10:29
Bu tür küçük teknelere vakt,nde çok inip bindim ancak bir kısmı orta hatta yakın bastığınızda çok dengeli kalırken bazılarında neredeyse birinin sizi vinçle tam ortaya ve hiç bir tarafa yalpalamadan koyması gerekiyor.
  • IP logged

• *
    • instagram
#6: 09 Mart 2018, 14:50:21
Kri-Kri'yi tekrar denize atınca ilk iş bunlardan birini yapacağım.. çok sağolun Cem Reisim

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • Classicboats Turkiye
#7: 09 Mart 2018, 15:11:11
Bu tür küçük teknelere vakt,nde çok inip bindim ancak bir kısmı orta hatta yakın bastığınızda çok dengeli kalırken bazılarında neredeyse birinin sizi vinçle tam ortaya ve hiç bir tarafa yalpalamadan koyması gerekiyor.

;D ;D ;D :)xx :)xx

Haklısın da... Genellikle binenin kanındaki içerik karışımının yüksek orantısından kaynaklanan bir handikap.Teknenin kusuru göz ardı edilir.

Forumda o gün bizimle olan var mı hatırlamıyorum.
Fii tarihinde bir kış günü tekneler toplanıp Tuzla'da Harun Paradise'a gitmiştik. İlk keşfedip ön ayak olan da ben olmuştum. Tam bir korsan yuvasıydı o yıllarda.
Bazılarımız iskeleye bazılarımızda açıkta duran şata bağlandık.
İsmi lazım değil, teknesi ile geç gelen bir reisi de patalya ile gidip şattan almak Bikem'le bana kaldı. Şata bordadan yanaştık. Ama tekne ile şat döşemesi arasında de ki bir metre yükseklik farkı var.

Bizi bekleyen reis de bi dünya... "Aman dikkat et inerken " demeye kalmadan kendini taş gibi aşağı bıraktı. Bir an küpeşteye tek ayağının deydiğini gördüm sonra hep birlikte kendimizi suda bulduk. Patalya da ters dönmüştü.

Ertesi sabah kılavuz eşliğinde ayrılırken.

• IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#8: 09 Mart 2018, 15:14:12
Kri-Kri'yi tekrar denize atınca ilk iş bunlardan birini yapacağım.. çok sağolun Cem Reisim

Rica ederim. Ne demek!
  • IP logged

• *
    • instagram
#9: 22 Mayıs 2018, 22:34:24
Geçen gün sosyal medyada öylece gezinirken ahşap tekne yapan bir tersanenin patalya da yaptığını gördüm. Tabii hemen yazışmaya başladım..
Ziya ve Ersin reis ortaklığında ortaya çıkan bizim patalyaya benzer modeller yapmışlar..
Tamamen maundan imal 2.40 boyunda bir patalya için 10.000 tl talep ettiler. Zaten bizim amacımızdan uzak ve ağır olduğu için su kontrasından imal epoksi elyaf çalışıp çalışamayacaklarını sordum. 35-40 kg ağılıktaki model için 8.000 tl talep ettiler.. Teşekkür edip olay yerinden uzaklaştım..

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

Yukarı git