Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: TİK Üzerine.

• *
  • Donatan Temsilcileri
TİK Üzerine.
OP: 07 Mart 2018, 09:36:36
Masal'ın tikleri artık bakım tutmuyor. Geçen yıldan ölmüştü ama biz ona sağ muamalesi yapmıştık. Artık yalnızca gönlümüzde yaşatabiliriz, değişmesi lazım.
Fakat bu yıl bütçe ayrılması gereken başka kalmelerimiz de var.

34 ayak teknenin havuzluğunda olan tike, 6-7.000 lira para istiyorlar.
Bunun yerine yapay tik kullansam, neredeyse yarı fiyatına geliyor. Erol fuarda bir yerlerden fiyat almış; metrekaresi 200 avro filan. Hepi topu 3 metrekare yer zaten.

Yapay tik için ne dersiniz?
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Ynt: TİK Üzerine.
#1: 07 Mart 2018, 10:08:19
Benimde teknemde bulunan tiklerinde gördüğüm kadarıyla ömürleri bitmekte. İlk fırsatta ben de onları suni tik ile değiştirmeyi planlıyorum. Bu araştırmalarım sonucunda yapay olanların iki tipinin olduğunu öğrendim. Bir tanesi süngerimsi bir dokuya sahip olup sıcaklık konusunda bir problem teşkil etmeyeni diğeri ise  uzun süre güneş altında kaldığında üstüne basılamıyacak olan genellikle iç mekanlarda kullanılan olanı. Ben süngerimsi gibi olanı yapmayı düşünüyorum. Bana verilen fiyat  250 €/m2.

Suni Teak tercih etme sebebim bakımının daha kolay olması ve renginin devamlı aynı kalması.
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#2: 07 Mart 2018, 10:15:03
Bülent, tik için verdikleri iyi fiyat. Referansını gör derim. Bizim buralarda 400-650 € malzeme dahil metrekare fiyatı.

Teknem fiber olsa suni tiki kesinlikle tercih ederdim. Bakım derdi olmaması yeterli tercih etmek için. Fiyatı da ucuz değil ama ahşabın neredeyse yarı fiyatı.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

Z

Ziya Gunes

#3: 07 Mart 2018, 10:25:43
Ben döşetirdim yapay olanı
  • IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#4: 07 Mart 2018, 11:21:16
Teknesinde hala iyi durumda t,lk olanlara bir uyarı:

Tiklerinizi kesinlikle yumuşak da olsa fırça ile yıkamayın. Bir tarafı zımparalı gibi olan ve bulaşık süngerine benzeyen sünger ile temizleyin. Sezon sonunda tiklerinizi bu sünger ile iyice yıkayın ve kuruduktan sonra yağ uygulayın. Yağ olarak tik yağı diye satılan pahalı yağları kullanabileceğiniz gibi teknelerin varlığından beri kullanılan ince bezir yağını da kullanabilirsiniz. Bu yağ tüm kış nboyunca tikleriniz besleyecek ve bir sonraki sezona tiklerinizin üzerinden yıkanop gidecektir, yani sezonda üstü yağ kaplı olmayan tiklere tekrar kavuşacaksınız.

Yelken için, tamir gerektiren her bir dikiş yapılmadığı taktirde ileride 10 dikişe gerek duyar derler. Tik derzleri için de bu doğrudur. Derz dolguları belirli bir yerde açılmışsa, bu kısımdaki dolguları keskin bir bıçakla veya skarpela ile sökün, derzlerin altını bantlayın, üstünü de korumak için boya bandı ile ahşapları kapatın ve polisülfür bazlı bir derz dolgu malzemesi ile doldurup, spatula ile düzeltin, dokunma sertliğine ulaştığında koruyucu bantları sökün.  Poliüretan kullanamyın çünkü güneşe hassastır, silikon da kullanmayın, silikonun özelliği kaydırıcı olmasıdır, bir daha onarım gerekirse üstüne kesinlikle (silikon dahil) hiç bir şey yapışmayacaktır.
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#5: 07 Mart 2018, 12:45:39
Kışlık korumada teknenin bütün vernikli ahşaplarını bezirlemek ömrünü uzatmaktır.
Hep piyasada satılan Teal Oil dediklerinin de esası bezir yağı. "Teak oil" tamamiyle bir pazarlama kandırmacası.

Bozulmuş, efsafını yitirmiş derz dolguları için Ahmet'e katılıyorum. Bölgesel tamirler genelin ömrünü uzatacaktır.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#6: 07 Mart 2018, 14:31:53
Tikleri komple sök at, fiber kayıkta tikin ne işi var, kirli gösteriyor, onun yerine minder  yaptır.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
#7: 07 Mart 2018, 18:50:10
Teşekkürler herkese.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Selamlar
#8: 07 Mart 2018, 19:44:49
Flexiteak adında bir İsveç markası var. Uygulamaları gayet başarılı. Türkiye bayii İstanbul Avcılar tarafında Kuner marin galiba. İstenirse şablon çıkararak tüm güverte de dahil çok iyi iş yapabiliyorlar. Fiyatları galiba 250 €/m2

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#9: 07 Mart 2018, 19:58:34

Hep piyasada satılan Teal Oil dediklerinin de esası bezir yağı. "Teak oil" tamamiyle bir pazarlama kandırmacası.
Tik yağının ana malzemesinin TUNG yağı olduğunu okumuştum.

Evde yaptığım meşe sehpayı internetten (Mehmet Marangoz) bulduğum Tung yağı ile yağlamıştım, ilk kokusu dışında herşey iyi görünüyor.

https://www.wikiwand.com/en/Tung_oil

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#10: 07 Mart 2018, 20:32:38
Tik yağı üretildiği ülkenin ucuz bitkisel kökenli yağları ile üretilir. Tek özelliği yağın beyaz yani renksiz olmasıdır. Genellikle birden daha fazla yağ karışımıdır. Tung yağı da tung ağacının çekirdeğinden elde edilen bir yağdır ve beyazdır.
  • IP logged

• *
#11: 08 Mart 2018, 00:24:14
Adamın teki derginin birinde daha iki üç ay evvel suni tiklerle ilgili bir yazı yazmıştı ama kim okuur, kim o yazıyı bulur da gönderir ?  ;D

( Valla Bodrumda teknedeyim, yazı Istanbuldaki bilgisayarımda. Evde olsam gönderirdim ) 
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#12: 08 Mart 2018, 08:07:32
Abi ne dediğini söyleyin yeter.
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#13: 08 Mart 2018, 09:19:22
irokko daha ucuza gelir.
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#14: 08 Mart 2018, 09:24:03
bülent abi 3m boy 10mm kalınlık 20cm en irokko fiyat 50 tl.celal abi pasarella için almış.dün.
  • IP logged

Yukarı git