Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Gerçeklerle Yüzleşmeye Hazır mısınız?

T
  • *
Bu video okyanusta en yakın kara parçasına 2000 km uzaklıkta, kuşlardan başka kimsenin yaşamadığı bir adada çekilmiştir.

• IP logged

Z

Ziya Gunes

Montajdır, gelişmeyi çekemeyenlerin işidir bence
  • IP logged

• *
Tamam insan olarak biz bu haltı yiyoruz da; fotoğraf/film için biraz abartmış olabilirler. Ancak bu insanın doğadaki sorumsuzluğunu örtmez. :)
  • IP logged
Köstekçi ---bu son fasıldır ey ömrüm, artık denizde geç---

• *
    • instagram
İnsanoğlu yeryüzünde bir virüs gibi yayılıyor. Yayılırken de gerisinde ciddi bir iz bırakıyor. Bilmiyorum bu süreç muhtemelen evrimseldir ama hızla yayılırken kendi kıyametini de hızlandırıyor.. En kötüsü ise insanoğlu yeryüzünden yok olup gittiğinde dahi doğanın onaramayacağı veya onarmasının 1000 yıllar alacağı hasarlar bırakmış olacak...

1970'lerden bu yana kara ve okyanus sıcaklıkları ortalamanın üzerinde ve giderek artıyor..

Karbondiyoksit salınımı bu şartlarda geriye alınamayacak seviyelerde...

Sanayi devriminden beri sıcaklıklar anormal şekilde yükseliyor...

Bu kadar üretime rağmen, Arjantin'de danaların saldığı gazın herhangi tüm endüstrilerden daha fazla olduğu ve küresel ısınmaya en çok etki eden faktörlerden biri olduğu iddia edilirken, insanların hala açlıktan ölüyor olması, hala daha asgari yaşam standartlarına dahi ulaşamıyor olmaları da başka bir soru..

Sordukça ve sustukça da delirmemek elde değil...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
Sanırım bu işlerin tek doğru çözümü insan nüfusunun dünyada daha fazla artmasını önlemek. Hastalık, açlık, savaş her ne kadar hoşumuza gitmese de şimdiye kadar nüfus artışına sınırlama getirmişti. Şimdiden dünya nüfusu, kendini yok etmeye yönelik bir çok şeye neden oldu. Küresel ısınma, aşırı kirlenme, beslenme gibi tüm sorunların çözümü nüfusu kısa sürede başka gezegenlere gönderemeyeceğimize göre kısıtlamaktan geçiyor.
  • IP logged

N

Nedim Delen

hızla yayılırken kendi kıyametini de hızlandırıyor..

Aynen!

Doga kendini toparlar 1000 sene sadece kücük bir göz kirpmasi.

Esasinda biz dogayi degil, doga bizi yok ediyor bir düsünün,
dogal yasamin disina cikarsaniz yasama sansiniz olmaz, sadece simdilik fakinda degiliz.

Kenguru cok ilginc bir hayvan mesela kuraklik var yiyecek az isterse hamileligini durdurabiliyor, iyi zamanda ise 3 yavru birden yapabiliyor
topbasindaki tasidigi 2  degisik yastaki yavrusuna iki memesinden ayri süt üretip besliyor.

Dogada her sey denge icinde olmak zorunda yoksa yasam sansi yok, bu kurali bozan tek canli ise insan.

NOT:Kuslarin plastik yiyip öldügü dogru, vidyodaki banada biraz abarti gibi geldi
  • IP logged
« Son Düzenleme: 02 Mart 2018, 20:24:57 Gönderen: Nedim Delen »

T
  • *
Öyle yapıyorlar zaten.
Dünya nüfusunu azaltmak için çok acımazsız yolar düşünülmüştü, çok yıllar önce. Ama kendileri için akıllıca bir yol buldular.
Tohumlar yok edildi, GDO'lu yaşamlarla beraber hastalıklar ve insan ömrü 3. dünya ülkelerinde kısalmaya başladı. Ve onlar bu işten milyarlaca dolar kazanmaya devam ediyorlar.
Uluslararası kabullerde ki örneğin, tansiyon ve şeker değerlerinin değiştirildiğini, bir anda milyonlarca yeni hasta ve dolayısı ile ilaç kullanımı başladığı söyleniyor. Ve yine onlar daha fazla para kazanmaya devam ediyorlar.
Afrikada ki insanlara "gerçek" yardım edilmemesinin en büyük sebebi nüfus artışının bir kısmını dengelemek olduğunu herkes biliyor sanırım.

Laboratuarlarda üretilmiş hastalıkların biyolojik silah olduğu söylensede, ilk amacının dünyanın kıta bazlı nüfusunun yok edilmesi olduğu, lakin kontrol altında tutamayacaklarını farkettikleri için uygulayamadıkları da söylenenler arasında.

Lakin inanıyorum ki, dünya kendini temizlemek için harekete geçecek, belki biz göremeyeceğiz ama o günleri yaşayanlar, yaşadıklarına pişman olacaklar gibi geliyor.
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

Endişeye gerek yok...
Biz dünyayı bitiremeyiz ama dünya bizi bitirir . Dünya insan için mi var sanki ...
Aşırı nufüs  çevre kirliliği o da iklim şartlarını insanın yaşayamayacağı hale getirir insan türü yok olur.
Kirlenme durur iklim şartları tekrar yaşama izin verecek biçimde değişir.
Yine bir sürü tür meydana çıkar ilk ayağı üzerine kalkan diğer  iki ayağını kullanan bu sayede alet edevat kullanan tür hakim tür olur bu böyle devam eder.

Tıpkı bilgisayar oyunu gibi .....
Tıpkı akvaryumdaki hayat gibi suyu boşalt kumu yıka yeni balıklar al sana yeni dünya
  • IP logged
« Son Düzenleme: 02 Mart 2018, 21:11:34 Gönderen: Oktay Eryılmaz »

Z

Ziya Gunes

İroni yapmıştım sadece
  • IP logged

• *
    • instagram

İroni yapmıştım sadece
:)))

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

T
  • *
Madem gelecek, insanlık ve abartı diyoruz o zaman

Akıllı evler, teknoloji ve makineler.
Ya %10 bahşiş için yapılabilecekler  ;)

Zamanınız olursa, X files 11.sezon 7. bölüm'ü seyredin.

Evet belki abartı ama insan bazen böyle hissediyor.
  • IP logged

B

Burak Doneray

İşim gereği gezdiğim onlarca düzenli ve vahşi Atık depolama alanlarını düşündüğümde ve soluduğum o ağır kokulu milyonlarca micro sineğin olduğu pis havanın bende bıraktığı etki ile kıyasladığımda bu video beni çok etkilemiyor.

Çöp tenekesine attığınız poşetin nereye gittiğini evde kullandığınız suyun arıtmadan sonra kalan çamurunun depolandığı yerleri bu atıklardan arda kalan ağır metallerin kirlettiği alanları bir görseniz bu dünyada yaşamak istemezsiniz Yok çok uzakta değil bu depolama alanları yaşadığınız yerin 15-20-50 km çapında biryerlerde bu alanlar görmediğimiz için yok zannediyoruz .Tehlikeli atıkların nasıl bertaraf edildiğini yada edilemediğini bilseniz oturduğunuz evin duvarlarının yapıldığı çimentoya şüpheyle bakar etrafınızdaki kanser vakalarını sorgulamaya başlarsınız.Boşuna dememişler  cehalet mutluluktur diye .Denizde mavi kartınızı kontrola geldiklerinde bu dediklerimi sakın hatırlamayın isyan edersiniz falan ödediğiniz cezaya inanamazsınız.
  • IP logged

T
  • *
Aslında görmeliyiz.
Herkes görmeli, herkese göstermeli
  • IP logged

B

Burak Doneray

Atık depolama alanlarına gitmek yasak değil sadece kimse gitmek istemiyor gitsede arabadan inmek istemiyor.

Gidin video ,fotoğraf çekin birşeyler yapmaya çalışın olaki bir farkındalık yarattınız ozamanda 3 gün sonra varsa ev yoksa cep telefonunuzdan tehditler almaya başlayın çok eğlencelidir tavsiye ederim.
  • IP logged

T
  • *
O tehditlerden korkacak olsam, gazeteci olmazdım  ;)
  • IP logged

Yukarı git