Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Teknede Şömine Fikri

T
  • *
Ynt: Teknede Şömine Fikri
#15: 09 Ocak 2017, 14:37:11
Bir çok açıdan bu sobayı tek geçerim.

Maalesef soba ve soba malzemesi ile ilgili Türkiye, Kıbrıs ithalat sınırlamaları var. Bu tür şeyler de AB ülkelerinde ki durumu bilmiyorum. Mesela Yunanistandan bir adrese alınsa ve oradan da elden teslim gibi bir şeyler yapılabilir mi acaba ?
  • IP logged

C

Cengo

#16: 09 Ocak 2017, 14:51:41
Tan reis,

Haklisin bayildim sobaya 12 kg agirligi bir tanidik olsa Kanada'dan Turkiye'ye gelse yaninda getirse offf tadindan yenmez.

Yunanistan fikri olabilir,

Yunanistan da bir adrese teslim olursa araba ile getiririm sonrasinda.

Bulgaristan'da olabilir belki, Ocal abi var nasilsa 😎

Bir yazisayim amcalar ile.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2017, 14:54:19 Gönderen: Cenk Gürsel »

C

Cengo

#17: 09 Ocak 2017, 15:07:21
Sadece USA ve KANADA maalesef :(
  • IP logged

T
  • *
#18: 09 Ocak 2017, 15:26:30
Şu sanal adresler aracığı ile gönderilemez mi ? Satıcı, sanal adrese, sanal adres, yunanistan verilen adrese mesela.
  • IP logged

• *
#19: 09 Ocak 2017, 15:46:03
Bulgaristan a hiç bir kısıtlama yok, sadece fatura sı üzerinden % 20 kdv si var.
  • IP logged

T
  • *
#20: 09 Ocak 2017, 16:12:33
Bu iyiymiş abi, aklımızda bulunsun  ;)
  • IP logged

• *
    • instagram
#21: 09 Ocak 2017, 16:19:55
Mersin'de bu içeride değil de güvertede  güzel olur kışın, oltayı salacaksın denize, ayaklarını uzatacaksın ocağa doğru, üzerinde kestane, çay... oh keyfe bak...
  • IP logged
Akdenizli, Balıkçı

C

Cengo

#22: 09 Ocak 2017, 17:57:53
Bu adres isi olabilir ancak fatura var gumruk vergisi iki nakliye galiba astari yuzunden pahaliya gelecek.

Kanada da yasayan gurbetci lazim.
  • IP logged

• *
#23: 09 Ocak 2017, 21:15:21
Ben bu sobayı Kayseri de bir iki kişiye sorayım bakayım. Eminim yaparlar, hemde fırınlısını. :)
  • IP logged

C

Cengo

#24: 09 Ocak 2017, 21:27:13
Ocal abi,

Varya muhtesem olur sitesinde olculeride var esinleniriz yani bire bir degilde 😎
  • IP logged

• *
    • KUTUP YILDIZI
#25: 09 Ocak 2017, 21:40:01
Yalnız güzünüzü seveyim bu soba işine Ersini bulaştırmayın.

geçen sene başımın etini yedi.

Yüzlerce değişik tekne sobası buldum.  İngilizlerden tutun Ruslara kadar. 
Bir world sayfası halinde Ersine yolladım.

Yine onlarca tekne sobası detay resimleri çizdim.
Kaporta delik detayından soba platformuna, arkalığından dıştan hava almalı boru detayına kadar.

Yapa yapa,  bildiğin Tahta kale çarşısında ki şağlep semaverinden yaptı. >:( >:(

Ama içinde Reşo yakınca ortamı havasını kırıyormuş.

5-6 derece yükseltiyormuş ısıyı.  Titremekten üşüme moduna geçirtiyor yani. ;D ;D

• IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
#26: 09 Ocak 2017, 22:22:23
Ocal abi,

Varya muhtesem olur sitesinde olculeride var esinleniriz yani bire bir degilde 😎

İlettim orada bir arkadaşa , bilgi gelir yakında. Döküm olsa zor da ,döküm değil anladığım arasında seramik bulunan çift cidarlı duvarları var, siyah sac . Camı da yine seramik. Lazer kesim zaten problem değil ,ekonomik ölçekte yapabilmek için müşteri bulunur mu onu bilmem. :)
  • IP logged

C

Cengo

#27: 09 Ocak 2017, 23:13:50
Ocal abi,

Supersin :)

Can abi,

O dosyayi yayinlasana burada bizde sebeplenelim :)
  • IP logged

• *
#28: 10 Ocak 2017, 05:32:49
Soba muhabbeti başlamış yine..  :) Hiç mütevazilik yapacak değilim.. Soba da otoriteyim bir kere. Üstelik teknesinde soba olan ve seyir sırasında dahi güvenle kullanan , üstelik sobayı kendisi yapmış belki de Türkiye denizlerinde tek yelkenciyim..

Teoride Can hocamın elbette biraz katkısı oldu tabi. Kabul edeceğiz.  ;D

Ancak Can hocamın bilgileri teorik. Ben ondan öğrendiğim teorik bilgilerin üzerine pratiğini de ekledim.  :)

Şimdi efendim, fotoğraflarda gördüğünüz teken sobaları seyir sırasında kullanılması sıkıntı yaratabilecek sobalar. Can Hocamın örneklerinden çok yararlandım tabi ama;

Bir tekne sobasının şu kriterleri sağlaması gerekir.

1 Seyir sırasında da kullanılacağından yaydığı ısı , evlerimizdeki kalorifer sıcaklığını geçmemeli. (Her hangi bir yanmaya karşı )

2 Bir tekne sobasında her türlü yakıt yakılabilmeli. 

3 sıkıştırılmış gaz yakıtlar asla tercih edilmemeli.

4 Teknenin yalpaya düşmesi durumunda içinden hiç bir şekilde alev düşmemeli.

5 bir tehlike anında , iç yanma odası (bildiğiniz kova işte ) çıkarılıp, uzaklaştırılabilmeli.

6 kullanım kolaylığı açısından kül, is ya da kalan artık yakıtlar kolaylıkla tekneyi kirletmeden uzaklaştırılabilmeli

7 Gerektiğinde ocak olarak kullanılabilmeli, ve içeri koku vermemeli

Şimdi benim salepçi göğümü , şu yukarıda saydığım tüm kriterleri sağlıyor. Beğenmediğimiz reşo yakıtı ise ,

bir kere ucuz. 1 TL ile 2 saat ısı elde edilebiliyor. İs , koku , duman yapmıyor. Kalorisi çok yüksek. Jel olduğundan kendi kurusu içinde yanıyor ve sallantılarda akma , dökülme riski yok.

İçinde mazot, kömür, odun ne istersem yakabilecek durumdayım. Ayrıca jel alkol ile yarım saatte ilave 5 derece sıcaklık çok ciddi bir değer.

Kaldı ki Türk semaverine ya da göğüme benzetilmesi hoşuma gidiyor.. Bize özel yani..

• IP logged

C

Cengo

#29: 10 Ocak 2017, 09:14:34
Ocal abi,

Kayseri ile biran evvel gorussende Boke'nin soba hegomanyasina son versek bizimde sobamiz/sominemiz olsa :)
  • IP logged

Yukarı git