Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Plexiglass'a Mandalları Hangi Malzeme İle Yapıştırabilirim?

• *
  • Donatan Temsilcileri
Banyo kaportasının mandalları düştü. Bu mandallar dışardan herhangi bir vida sistemi ile değil, doğrudan düz zemin üzerine yapıştırma olarak yapılmışlar.

Kıbrıs seyrinden önce Erman Reis çift bileşenli bir yapıştırıcıyla yapıştırmayı denedi. Ancak seyir sırasında biri, daha sonra diğer düştüler.
Ben tüp içinde yine çift bileşenli bir yapıştırıcıyla denedim. yapışacak yüzeyleri iyice temizleyip uygulama yapmama karşın sonuç vermedi.
Masal'da diğer kaporta camlarındaki yapıştırılmış mandallar yıllardır sapasağlam duruyor . Ama bu kaporta, bakım görmüş ve camı değişmişti. O zamandan beri dikiş tutmuyor.

Bildiğiniz bir ürün var mıdır?
  • IP logged
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2018, 11:23:53 Gönderen: Bülent Büyükdağ »
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • YAZDIKLARIMA O KADAR ÖNEM VERMEYİN.İHTİYAR İŞTE !!
 Kırılan bir pleksiyi  veya pleksiyi diğer bir pleksiye yapıştırmanın tek çaresi yani tutkalı KLOROFORM dur.Hani şu hastaları uyutmak için kullanılan.
Klorformu küçük bir Cam şırıngaya çekip kırılan pleksileri bir birine öpüştürdükten sonra öyle sıkı tutarken şırınga ile sadece kırık birleşim yerine şırınga ile yavaşça az az  sıkıp kırık içine etki etmesi için bir kaç dakika bekleyeceksin işlem tamam.
Dikkat:Kloroform pleksinin şeffaflığını bozar gerekmeyen yerlere sürme damlatma.Kolay gelsin
  • IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
Pleksi için en uygun yapıştırıcı kendisidir. Aseton ile erir. Yapıştıracağınız maddenin yüzeyini temizleyip aseton damlatın ve pleksiye yapıştırın. Aseton uçana kadar tutmanız gerekir. Aseton pleksiyi eriteceği için fazla kullanmayın  taşırmayın ve akıtmayın. Bally gibi bir yapışkan da kullanabilirsiniz.  Epoksi ve diğer çift komponentli yapışkanlar pleksiyi tutmazlar.
  • IP logged

S

Serdar Çırak

Gördüm...fabrikasında o tip küçük askı türü şeyleri nemenemse ısı uygulayarak (teknolojik bir alet) yapıştırıyorlar..Yani aynı yöntemle yapma şansın yok..
Piyasadaki küçük askılıklar, çift taraflıyla,havlu ağırlığındaki moment yüzünden uzun süre durması zor..
Ancak geniş taban yüzeyli bir askılıkta biraz daha uzun kalabilir..
Birde İkea da satılan küçük kare ince metal askılıkların kendi yapışkanı fena değil..ama senin koyacağın piyasa çift taraflı yapıltırıcılar iş görmez.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Pleksi için en uygun yapıştırıcı kendisidir. Aseton ile erir. Yapıştıracağınız maddenin yüzeyini temizleyip aseton damlatın ve pleksiye yapıştırın. Aseton uçana kadar tutmanız gerekir. Aseton pleksiyi eriteceği için fazla kullanmayın  taşırmayın ve akıtmayın. Bally gibi bir yapışkan da kullanabilirsiniz.  Epoksi ve diğer çift komponentli yapışkanlar pleksiyi tutmazlar.

Çok ilginç. Deneyeceğim.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

S

Serdar Çırak

Bir an konuyu banyo duvarı askılık problemi sandım..neyse aradan bu da çıktı..:)
  • IP logged

T
  • *
Pleksi işi yapan reklamcılar, kloroform kullanıyor. Ucuz bir şey.
Asetonda iş görür sanırım. Amaç eriterek yapıştırmak sonuçta.
  • IP logged

n

nuri_kongur

Banyo kaportasının mandalları düştü. Bu mandallar dışardan herhangi bir vida sistemi ile değil, doğrudan düz zemin üzerine yapıştırma olarak yapılmışlar.

Kıbrıs seyrinden önce Erman Reis çift bileşenli bir yapıştırıcıyla yapıştırmayı denedi. Ancak seyir sırasında biri, daha sonra diğer düştüler.
Ben tüp içinde yine çift bileşenli bir yapıştırıcıyla denedim. yapışacak yüzeyleri iyice temizleyip uygulama yapmama karşın sonuç vermedi.
Masal'da diğer kaporta camlarındaki yapıştırılmış mandallar yıllardır sapasağlam duruyor . Ama bu kaporta, bakım görmüş ve camı değişmişti. O zamandan beri dikiş tutmuyor.

Bildiğiniz bir ürün var mıdır?
Bülent reis, bir iş için plexiglass işledim ve yapıştırdım. Reklamcılar için malzeme satan yerlerde ya da reklamcının kendisinden o yapıştırıcıyı alabilirsin. Kocaman bir şişesini ben 30 liraya almıştım geçen sene. Yalnız iki tipi vardı. Ben kalın olanı aldım . Kalın olanı bir süre sonra yapışma yerlerinden ayrıldı. Halbuki yeterince sürmüştüm. Ben bu kusuru yapıştırıcının kalın olmasına bağladım. İnce olan daha geç kurur demişlerdi bana. Halbuki o bahsedilen geç ya da erkenlik süreleri bizim açımızdan önemli değil , belki reklamcı için önemlidir. Yapıştırma sıvısını uygulamak için şırınga yeterli geldi.
Dediğim gibi ucuz bir şey , ufak bir şişe ile gidilse reklamcı ücret bile almaz diye düşünüyorum.  Eğer bükülecek bir şey var ise boyutuna göre saç düzleştirme ütüsü yeterli geliyor.
Aşağıdaki video da fikir verecektir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged
« Son Düzenleme: 19 Şubat 2018, 22:47:44 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
  • Donatan Temsilcileri
Çok teşekkürler. Bu daha iyi oldu.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Aseton uyguladım. Yapıştırıyor ama kuvvet altında bırakıyor kendini. Wurth 'ün Klebfix yapıştırıcısı da önerildi. Nuri reisin tavsiyesi ile birlikte deneyeceğim.
  • IP logged

Z

Ziya Gunes

Kloroform ile yapıştırman lazım.

https://urun.gittigidiyor.com/ofis-kirtasiye/kloroform-pleksi-yapistiricisi-1lt-ince-310792708?pkw=&pmt=&sc_gcsp=gg&ggmktg=PaidSearch*PLA*232252767*22324019727*58375871847*%7btype%7d*310792708*aud-348814403931:pla-374969599629&gclid=Cj0KCQjw5LbWBRDCARIsALAbcOc45FKvcYESwi4VR6JkGgtgf85zw2kHvjLVergDdq5n7hvSkww7Wx8aAoayEALw_wcB&gclsrc=aw.ds&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Asetonun yaptığı kafa yetmediydi zaten.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 12 Nisan 2018, 10:08:36 Gönderen: Bülent Büyükdağ »

Z

Ziya Gunes

Mutlaka bakmışsındır ama (bu arada yapıştırılacak yüzeyi önce alkol ile silmekte fayda var (yağdan arındırmak için)

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Çok sağol Ziyacım
  • IP logged

Yukarı git