Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Raymarine st 2000 oto pilot ana kart sorunu.

O

Oktay Eryılmaz

Şom ağızlılık etmek istemem ama..

Tamir edilip , ciddi masraftan kurtulunulan ekipmanların hiç olmadık yerlerde ve durumlarda bozulma gibi bir huyları vardır..
Ersin haklı olabilirsin ama 300 euro nun cepten çıkmaması için çok savaştım :)
Olmasa bile olm Ali elinden geleni yaptın ama olmadı deyip kendimi teselli edebilirim :)

Çalışmasa bile elimde bozuk bir kart olacak,bu kartıda K yalıda bir st 2000 olan bir tekne var
bir gece sabaha karşı o tekneyi ziyaret edip çaktırmadan kartları değiştirmek 15  dakka  :) :)

Aman iyi bak o zaman .. :) ben dikkatli kullanman anlamında söylemiştim..

Ali Reis ,
Bu Akşam mı gidiyoruz Küçükyalı barınağa Tornavida seti bende yok
hiç anlamadım ne işimiz var küçükyalı barınakta gecenin 3 ünde hayırlısı bakalım
  • IP logged

• *

Tamir edilip , ciddi masraftan kurtulunulan ekipmanların hiç olmadık yerlerde ve durumlarda bozulma gibi bir huyları vardır..
Olmasa bile olm Ali elinden geleni yaptın ama olmadı deyip kendimi teselli edebilirim :)

Çalışmasa bile elimde bozuk bir kart olacak,bu kartıda K yalıda bir st 2000 olan bir tekne var
bir gece sabaha karşı o tekneyi ziyaret edip çaktırmadan kartları değiştirmek 15  dakka  :) :)

Ali Reis ,
hiç anlamadım ne işimiz var küçükyalı barınakta gecenin 3 ünde hayırlısı bakalım
Oktay reissim K yalı barınakta bir tane ahşap tekne var,o teknede st 2000 var. 
Benim tamirli kartla,ahşap teknedeki kartları değiştireceğiz,sen arabada bekle araba çalışır durumda olsun,tel makası,tornavida seti bende var,15 dakka zaman yeter :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 23 Şubat 2018, 12:47:46 Gönderen: Ali Ünalan »
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

O

Oktay Eryılmaz

Ali Reis ,
Oktay reissim K yalı barınakta bir tane ahşap tekne var,o teknede st 2000 var. 
Benim tamirli kartla,ahşap teknedeki kartları değiştireceğiz,sen arabada bekle araba çalışır durumda olsun,tel makası,tornavida seti bende var,15 dakka zaman yeter :)

Anladım başharfi T olan r ile biten ok.
haber bekliyorum o zaman
  • IP logged

• *
  • s/y sesin-Taşucu
Elektronikçinin söylediği,kartın üzerinde bakır kırcal kanallar var bu kanallarda zamanla oksitlenme olmuş,oksitlenme olduğu içinde yanlış komut göndermiş,durması gereken yerde durmamış mekanik piston,durmadığı içinde enteğre gibi şeyi koparmış,solisyon gibi bişiyle kartı yıkadılar,fırça ile kırcal bakır iletkenleri temzlediler,mikroskop altında kontrol ettiler,şuan için bir sorun görülmüyor,hafta sonu teknede deneme yapacağım şimdi ne desem boş  :)

yok yok kesinlikle çalışacak ben eminim rahat olun
  • IP logged

• *
Arkadaşlar oto pilotu bugün denedim,seyir yaptım,hiçbir sorun yok,herşey yolunda.

Bu olaydan çıkardığım ders,dış etkenlere maruz kalan ekipmanları ara sıra,arıza yapmadan söküp temizlemek iyi olur diye düşünmekteyim,yazan çizen herkese teşekkürler...
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

Arkadaşlar oto pilotu bugün denedim,seyir yaptım,hiçbir sorun yok,herşey yolunda.

Bu olaydan çıkardığım ders,dış etkenlere maruz kalan ekipmanları ara sıra,arıza yapmadan söküp temizlemek iyi olur diye düşünmekteyim,yazan çizen herkese teşekkürler...

Bolulu Ballı Ali Reis
  • IP logged

• *

Bolulu Ballı Ali Reis
Oktay Resim K yalı st 2000 operasyonu iptal :) :)
  • IP logged

• *
daha yeni gördüm.. Tornavidaya bile gerek yoktu.. Tayo MAr 'ın kilidi küçük İtlyan bir kilit.. menteşelerinden dolayı hep sert kapatmak gerekiyordu.. Söküp, ayarlarını yapmıştım.. Kilit bile yoktu yani..

Tek sorun Otopilot teknede değil..  ;)

Zaten şu muhabbetlerden sonra giderse senden bilirim Ali.. Cemi cümleye ilan etmiş oldun.. Hem seninkini hem benimkini.. :)
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

Eyvah eyvah valla doğru resmen adres verdin •

• IP logged

• *
Ali Reis,

Geçmiş olsun. Bizler için de önemli bir tecrübe.

Bir şeyi kaçırmışım; bu başlıkta yakaladım.
Tayomar’da otopilot mu var? Niye ki?
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
Ali Reis,

Geçmiş olsun. Bizler için de önemli bir tecrübe.

Bir şeyi kaçırmışım; bu başlıkta yakaladım.
Tayomar’da otopilot mu var? Niye ki?
Teşekkür ederim  Mehmet Reisim.
Tayomarın aslına uygun değil diye buzdolabı yok :)
Sobası bakırdan  :)
Makaraları ahşaptan  :)
Ama ama st 2000 oto pilotu var :)
  • IP logged

• *
daha yeni gördüm.. Tornavidaya bile gerek yoktu.. Tayo MAr 'ın kilidi küçük İtlyan bir kilit.. menteşelerinden dolayı hep sert kapatmak gerekiyordu.. Söküp, ayarlarını yapmıştım.. Kilit bile yoktu yani..

Tek sorun Otopilot teknede değil..  ;)

Zaten şu muhabbetlerden sonra giderse senden bilirim Ali.. Cemi cümleye ilan etmiş oldun.. Hem seninkini hem benimkini.. :)
Ersin ispat edersen kamera kayıtlarından Oktay Reisle benim olduğunu,ama edemezdin. Kadın çorabı maske,sahte plaka,parmak izimizi bırakmamak için eldiven hazırdı :)
Hadi yakalandık diyelim,ver mahkemeye 5 yıl sürer,5 yılda kim öle kim kala :)
  • IP logged

• *
Ersin önce Tayomar’da otopilot olduğunu ispat etsin, bizi de ikna etsin; sonra tekneden alınıp alınmadığını tartışırız.
  • IP logged

• *
:) Tayo Mar da seyir güvenliği ile ilgili her şey var.. Otopilot , Chart plotter , küçük bir güneş paneli, redresör, hatta motor bile var.. :)

İşe yaramayan, pahalı , teknenin estetiğini bozan , yelken kullanımını zorlaştıran, bimini ,güneşlik, matafora filan yok sedece..
  • IP logged

• *
Motor dışında hiç biri seyir güvenliği için şart değil.

Sadun Boro, dünyayı dolaştı onlar olmadan...
Sen sadece kıyı seyri yapıyorsun; üstelik draftın da çok az. Derinlikle de derdin yok.

Kendine göre bir standart tutturdun, bize de onu satmaya çalışıyorsun.
Bana göre mesela bimini yazdıklarından daha önemli; güneş çarpmasından korur adamı.
  • IP logged

Yukarı git