Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Navtex için Öneriler ve Bilgiler

• *
Navtex için Öneriler ve Bilgiler
OP: 14 Şubat 2018, 18:18:50
Merhaba Reisler,
Tekneye Navtex almak istiyorum. Bu konuda tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Şu ürünü buldum ve birinden tavsiye aldım: http://www.nasamarine.com/product/easy-navtex/
Lakin Türkiye'de satışı yok. İngiltere'ye bir seyahatimde alabilirim ama dönüşte bagaja bavul vermediğimden acaba el bagajında uçağa geçirirler mi merak ettim. sonuçta bakınca garip bir kutu, kablo ve anten görecekler. Sizce el bagajında getirebilir miyim?

Sizin önereceğiniz yine bu bütçelerde iyi bir navtex var mıdır?

Ya da temiz bir ikinci el de olabilir. (elinde fazla olup değerlendirmek isteyen reisler varsa bana mesaj atabilir)

Şimdiden teşekkür ederim görüşleriniz için..
  • IP logged

• *
Ynt: Navtex için Öneriler ve Bilgiler
#1: 14 Şubat 2018, 18:27:48
Murat Reisim
Marmaris te Nato marin Nail de birkaç tane 2.el var .
Bir iletişim kurun isterseniz.
Telefonu nu özelden gönderiyorum.
  • IP logged
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

K

Kemal Gündüz

#2: 14 Şubat 2018, 20:17:23
Merhaba Reisler,
Tekneye Navtex almak istiyorum. Bu konuda tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Şu ürünü buldum ve birinden tavsiye aldım: http://www.nasamarine.com/product/easy-navtex/
Lakin Türkiye'de satışı yok. İngiltere'ye bir seyahatimde alabilirim ama dönüşte bagaja bavul vermediğimden acaba el bagajında uçağa geçirirler mi merak ettim. sonuçta bakınca garip bir kutu, kablo ve anten görecekler. Sizce el bagajında getirebilir miyim?

Sizin önereceğiniz yine bu bütçelerde iyi bir navtex var mıdır?

Ya da temiz bir ikinci el de olabilir. (elinde fazla olup değerlendirmek isteyen reisler varsa bana mesaj atabilir)

Şimdiden teşekkür ederim görüşleriniz için..

Murat Reis iyi akşamlar
Bir Alman ekipman mağazasında (compass24.com) Möerer adındaki bir markanın harici anten gerekmeyen ve notebook bağlantılı weather info box tanımlı ürünü var. Galiba stok eritmek için fiyatı 180 € cıvarına çekmişler. Almanya da bir irtibatınız varsa cebine koyup getirir
Tekrar herkese iyi akşamlar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#3: 15 Şubat 2018, 00:13:55
Navtex sadece alıcı bir cihaz olduğu için teoride yurtdışından yanınızda sorunsuzca getirebilirsiniz ama bir gümrük memurunun/polisinin gördüğü bu donanımı sorunsuz memlekete sokabileceğinizi sanmam, muhtemelen trt bandrolü istenmesi gibi garip ve çözümsüz uygulamalarla karşılaşmak mümkün.

Mutlaka yeni bir cihaz tercih etmiyorsanız yurtiçinden (gemi çıkmacıları veya forumlardan) kullanılmış bulmak daha sorunsuz olur.

Yurtdışından alınmış, dünya seyahati yapmış çoğu eski teknede Navtex bulunur ve internet kolaylığı nedeniyle artık kimse kullanmadığı için çoğu kişi satmak isteyebilir. Gıdıklamak lazım! :)

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#4: 15 Şubat 2018, 00:25:38
Şimdi aklıma geldi, daha modern ve kolay bir yöntem;

- PLL SSB kısa dalga dünya radyosu alın. (Tecsun PL-600 gibi)

- Telefonuza Navtex decoder uygulaması kurun, radyodan ilgili saatlerde 518khz (veya yerel yayın için 490khz) frekansında çalıştırıp hoparlörden duyulan garip sesleri telefon uygulamasına dinletin.

Sonuç:

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#5: 15 Şubat 2018, 08:12:26
Google "ikinci el navtex" birden çok sonuç veriyor.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#6: 15 Şubat 2018, 10:57:27

- Telefonuza Navtex decoder uygulaması kurun, radyodan ilgili saatlerde 518khz (veya yerel yayın için 490khz) frekansında çalıştırıp hoparlörden duyulan garip sesleri telefon uygulamasına dinletin.

Sonuç:

öZgür (tapatalk)

Internet bağlantısı gerekiyor mu ?
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#7: 15 Şubat 2018, 11:04:35
Sanırım kaydı dinlemek ya da yazdırmak için gerekmiyor. Sonuçta radyo yayınları kısa dalga üzerinden alıyor. Eskiden yapardık: O an imkan yoksa faks hattından gelen sinyali kaydedip, bir faks makinesine dinletince kopya alabiliyorduk. sanırım yöntem aynı. Bu radyodan toplu bir alıma gidilirse ya da dışardaki dostlar getirecek olursa ben de katılmak isterim. Radyomu kaybettiğimden beri yenisini almak istiyordum.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 15 Şubat 2018, 11:06:21 Gönderen: Mehmet Köstekçi »
Köstekçi ---bu son fasıldır ey ömrüm, artık denizde geç---

T
  • *
#8: 15 Şubat 2018, 11:07:32
Gerekmiyor.

WeatherFax konusu geçmişken, bir video ekleyeyim.
Video'da SSB ile İridium yatırım ve yıllık giderleri ile karşılaştırma ile WeatherFax karşılaştırılmış.

Video'nun altında "daha fazla göster" dediğinizde, kullanıdığı malzeme ve yazılımların isimleri mevcut.
Bir de telefon yada laptop'a dinletmek yerine kablo aracılığı ile aktarım hem çok daha kolay hem de ortam sesi derdi yok

https://www.youtube.com/watch?v=l1QyDVgclto
  • IP logged

S

Servet

#9: 15 Şubat 2018, 11:22:49
Sanırım kaydı dinlemek ya da yazdırmak için gerekmiyor. Sonuçta radyo yayınları kısa dalga üzerinden alıyor. Eskiden yapardık: O an imkan yoksa faks hattından gelen sinyali kaydedip, bir faks makinesine dinletince kopya alabiliyorduk. sanırım yöntem aynı. Bu radyodan toplu bir alıma gidilirse ya da dışardaki dostlar getirecek olursa ben de katılmak isterim. Radyomu kaybettiğimden beri yenisini almak istiyordum.

Aliexpreste bu ve farklı marka ssb radyolar var..fiatlarda uygun..
Ama gümrük mevzuatı nedir,onu bilmek lazım..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#10: 15 Şubat 2018, 11:30:39
Sıkıyönetim döneminde BBC dinlenen radyo değil mi bu.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

S

Servet

#11: 15 Şubat 2018, 12:06:57
Sıkıyönetim döneminde BBC dinlenen radyo değil mi bu.

Kısa dalga bantı olan bütün radyolardan,kısa dalga üstünden yayın yapan bbc dahil ,moskova,abd vb gibi türkçe yayın yapan istasyonlar dinlenebiliyordu..ssb band'ı daha farklı birşey..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
#12: 15 Şubat 2018, 13:14:10

Sonuç:

öZgür (tapatalk)

Yarın (16.Şubat) CNR'da saat 13:00-15:00 arasındaki ''Açık Denizde Kendi Meteoroloji Tahminlerimizi Yapabilmek'' sunumunda kısaca bu konuya da değineceğim. Sunuma katılacak ya da yarın CNR'da olacak dostlara duyrulur.
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#13: 15 Şubat 2018, 18:20:35
Bu sistem (veya Suat hocanın anlattığı hava raporu faks sistemi) için internet gerekmiyor.

Bu arada ilgili konular ilerliyor ama bitince herkes "aa! Nerden bulcaz bu radyoyu??" diye aranmaya başlayacak!

Tavsiyem imkanı olanlar, yurtdışına gidip gelenler, aliexpress severler birer ikişer şu TECSUN PL-600 radyodan getirmeye başlasın derim! :)

İlle tecsun olacak diye bir şart yok, PLL (dijital) özellikli, SSB (single side band) destekli her türlü LW (kısa dalga) radyo olur. Dünya radyosu (world radio) diye geçiyor.

En ucuzu tecsun diye onu diyoz  yoksa Sony alacak ağanın eli tutulmaz! ;)

Fatura bedeli 35 euro'nun altında ise yasal olarak yurtdışından alınabilir,  sadece trt bandrolü (taşınır radyo için 2 euro) ödenmesi gerekiyor ama ne postada ne bavulda çok sorun çıkartmaz, radyo işte deyip geçilebilir. İsterlerse de ödenir 2 euro olur biter.

öZgür (tapatalk)
  • IP logged
><(((º>

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
#14: 15 Şubat 2018, 19:34:38
Aynen Özgür reise katılıyorum. Ben Tecsun Pl660 kullanıyorum mesela. Bu sistem kurulduğunda hem navtex hem de weatherfax herzaman teknelerimizde olabiliyor. Kısaca bundan da bahsedeceğim...

Selametle.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

Yukarı git