Sevgili reisler.. Bugün keyifli bir gün..
Annem , İstanbul kız lisesinden ayrılmak zorunda kaldığında piyano öğrenmekteymiş. Karşıyaka ya dönünce birçok şey gibi bu eğitimi de yarım kalmış.. Bana tek bir vasiyet bıraktı. Tüm çocuklarıma piyano alacak ve piyano çalmalarını sağlayacaktım..
Müzik ve ses konusunda bu derece yeteneksiz olan ben, kendi çocuklarımdan pek umutlu değildim açıkçası. İlk kızım Ecem ile vasiyeti yerine getirmeye başladım.. Hatta ilk derslerde hatırlıyorum ben de çalmaya çalıştım.. Yok , mümkün değil.. Piyanoyu kaza geçiren ortağım ile birlikte gidip almıştık.
Yıllar geçti Ecem, piyanoyu iyice öğrendi.. Bizim ailede eğitim şart.. Gidilecek okullar üniversiteler önceden belirlenir. Koskoca İstanbul 'da bir ODTÜ olmadığından mecburen Boğaziçi Üniversitesine yolladık bizde..
Bu sınav işi de ilginçtir.. Üniversite sınavına beraber gittik. Çıktı, iki gözü iki çeşme ağlıyor çok kötü geçti diye.. eve gelene kadar ağladı. Heyecan ile televizyonu açtım. Haber kanallarında soruları çözmeye başlamışlar.. Bizimki hala zırlıyor.. Aldım elime kalem kağıt.. Soruları çözüyorlar.. bende soruyorum doğrumu diye.. Uzatmayalım Matematik Full, Türkçe Full, Fen bilimlerinde iki yanlış gibi bir şeydi.. Eh övüneyim biraz.. Derece ile girdi kendileri Boğaziçi'ne.. Tübitak tan da karşılıksız burs aldı kerata bir de.. Derece ile de bitirdi.. Bu arada ilk andan itibaren müzik kulübündeydi.. Mezun olduğunda rock korosu şefi olmuştu..
Sosyolok oldu.. Ancak ben onu hep sosyal medya ya yönlendirmiştim.. İleride belki bunun bir ismi olur belki . Kızım sosyal medya konusunda uzman bir sosyolog oldu. Bu konularda sosyolog olmadığından genç yaşına rağmen ciddi şirketlerde üst düzeyde çalışmaya başladı. Türkiye de ve Cannes de reklam ile ilgili ödüller aldılar falan filan.. Itiraf edeyim buradan salladığım birçok sosyal medya konusunu kızımdan öğrendim..
Efendim ekonomi malum.. Birgün yine Burgaz yolundayız.. Kızım arıyor.. Baba dedi iki haberim var biri kötü biri iyi.. Kötüyü söyle dedim.. Önemli bir markanın lokalizasyonu projesini yönetiyordu.. Marka CEO su değişmiş Amerika da , Rusya ve Türkiye lokalizasyon projelerini iptal etmişler. Bizimkini de işten çıkarmışlar.. Üzüldüm tabi. Peki dedim iyi haber ne.. ?
Bilmem ne kadar tazminat verdiler.. Sonuçta ciddi bir tazminat almış.. Peki dedim şimdi ne yapacaksın..? Eh kızım benim kızım tabi.. Cevap da normal gelmedi tabi..
Çocukluğundan beri hayallerinin peşinden gitmesi gerektiğini, hiçbirşeyden korkmadan , cesaretle ve yılmadan hayallerin gerçekleştirmesinin bu hayatta yapılabilecek en güzel şey olduğunu öğretirsen olacağı bu ..
-Albüm çıkaracağım..
Aylardır ekip kurdular deli gibi çalışıyorlar.. Kıyafetinden, müziğine , sözüne , kaydına falan filan derken bugün ilk parça Spotify da yayınlandı.. Adresi aşağıda.. takma isim olarak Nova Norda kullanmış.. Eh denizciliği de bulaştırmışız demek ki biraz.
https://open.spotify.com/track/3hO81wPC39imW0PLCK5Nnh?si=nm3iqBcfRoO8iHYymGcycQface de bir parçasını koymuşlar..
https://www.facebook.com/novanorda/videos/539872706370995/Ah sevgili küçük kızım .. BU nasıl bir gurur.. Her şeyden önemlisi bir vasiyetin son noktası.. Eh bir kadeh öğretmen ve küba tütünü hakettim şimdi..
Beğendin mi Anne?