Diğer bir başlıkta Burak Yengeç için bir çalışma grubu önerdi. Tek başıma uğraşmamam için, sağolsun varolsun. Benim de aklıma direkt şöyle bir kurgu geldi; gelin bunu Yengeç özelinden çıkartalım, bu forumun mevcut atmosferine uygun bambaşka bir alan yaratalım. Üye ve tekne sayımız makul, dağılımımız da fena değil. Her tekne sahibi kara programını paylaşsın ve imkanı olanlar iş programına destek olsun.
Mesela, Yengeç'ten devam edersek, Mart sonuna kadar kasara ve karina zımparalanacak, kasaraya ve küpeştelere vernik atılacak, zehirli atılacak, vanalar değişecek, pis su tesisatı elden geçecek. Ben bu iş listesini bir programa bağlasam, hatta tüm tekne sahibi arkadaşlar iş yüklerini takvimlendirseler ve aynen rallide de olduğu gibi listelerimizi yapıp el birliği ile girişsek.
Bir çoğumuz bir grup iş için usta derdinden kurtuluruz. Haftalarca sürecek işleri bir kaç günde bitirebiliriz.
Tabi böyle bir şeye kalkışacak olursak prensiplerini de belirlemeliyiz. Mesela, yardım için gelecek olan reislerin temel ihtiyaçlarının sağlanması, ama bunu sağlarken de astarının yüzünden pahalıya gelmemesi için ihtiyaca uygun sayı ve nitelikte reisin desteğinin sağlanmasına gayret edilmesi gibi noktalara dikkat etsek. Bir ara boğaz tokluğuna çalışan bir asistanım vardı, sabah kahvaltısında 5 hamburger yiyordu. İşi taşere etsem daha ucuza geliyordu:))
Mesela ben iyi bir ırgatım, zımpara yaparım, söker takarım ama ince işe gelmem. Elektrik işlerinden çok da anlamam. Gibi gibi. Hepimizin elinden gelen ya da daha uzman olduğu konular var sonuçta.
Ne dersiniz, buradan nostaljik bir 'imece' projesi çıkartabilir miyiz?
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be... Whom the sea has taken Never shall be free."