Geçen sene şöyle yazmışız,
..."
Denizlerdeyiz" sloganı altında dernek kurma çalışmamızın hazırlıkları çerçevesi içinde 11-19 Şubat 2017 Boat Show da biz Amatör Denizcilerin bir "Denizlerdeyiz" tanıtım köşesi olacak...
Derneğimizi kurduk iyi de yol aldık. 455 kadar üyemiz var. Bir çok iş başardık.Bu sene de
CNR Boat Show-2018 de denizcileri ağırlayacağımız bir "
Denizlerdeyiz" tanıtım köşemiz ile sunumlu toplantılarımız olacak:
Tarih | Gün | Yer | 11:00-13:00 | 13:00-15:00 | 15:00-17:00 |
10.02.2018 | Cumartesi | CNR | DADD: Denizin Dili - Tayfun Timoçin | - |
11.02.2018 | Pazar | CNR | DADD: Teknede Temel İlk Yardım - Tayfun Güler | DADD: Kısmet Deniz Polat (Boro); Denizin Felsefesi ve Sadun Boro Dostlarının Anıları |
12.02.2018 | Pazartesi | CNR | DADD: Deniz Tutkusu Seyirde - Neşe Hasipek/Ceyda Güleçyüz | Doğu Akdeniz Seyri: Anamur'dan İskenderun'a |
13.02.2018 | Salı | CNR | DADD: Halatlar, yapıları ve kasa dikişleri - Mehmet Erem | Meriç Köyatası : Bir Sancaktan bir iskeleden |
14.02.2018 | Çarşamba | CNR | DADD: Yunanistan' ı Denizden Gezmek: "Kuzey Ege Gezisi" - Zeliha Özer/Azmi Özer | Türkiye Yat Kaptanları Derneği Semineri |
15.02.2018 | Perşembe | CNR | DADD: Mavi Kart - Yüce Uyanık | - |
16.02.2018 | Cuma | CNR | DADD: Açık Denizde Kendi Hava Tahminlerimizi Yapmak - Suat Zeybek | KÜDENFOR - 2. El Yabancı Bayraklı Yatlar |
17.02.2018 | Cumartesi | CNR | DADD: Karadeniz Gezisi - İsmail Tümer | - |
18.02.2018 | Pazar | CNR | DADD: MARS(Mediterranean and Atlantic Rally for Sailors) 2019 Atlantik Geçişi - Ekrem İnözü | - |
Her sunum önemli, ama ben
DADD MARS-2019 a ayrı bir önem veriyorum; amatör denizcilerimizin düzenleyeceği, bizden, bir proje olacak.
Jimmy Cornell in
1986 da başlattığı, her yıl yüzlerce teknenin katılımı ile gerçekleştirilen ve
1999 da
WCC (World Cruising Club)a devrettiği ARC düzenlemesini 4-5 yıldır gıpta ile izledim. Sordum kendime: Neden bizim de bir ARC! mız yok.
Kısmetse 2019 yılında yapacağız "Atlantik Geçişi" ni. Adı
MARS (Mediterranean and Atlantic Rally for Sailors) kayıtlar şimdiden başladı
Ekrem İnözü başkanlığında bir ekip hazırlık yapıyor. Kişisel hazırlıklar, teknelerin hazırlanması, rota düzenlenmesi, uğrak yerlerindeki marinalarla görüşmeler ve karadaki kültür gezileri vb. için çalışmalar başlatıldı.
Yabancıları da işin içine almak istiyoruz.
Uluslararası bir Türkiye projesi olsun istiyoruz.
Fuar boyunca,
10-18 Şubat 2018, her gün en az iki denizcimizin tanıtım köşemizde görev almalarını bekliyorum.
Gelecek denizciler gün boyu orada olacak ve misafirlerimizi ağırlayacaklar.
Kimler gelir?
İş ciddi dostlar, geleceğim diyenler lütfen adlarını ve gelecekleri tarihleri yazdırsınlar.
DADD ın ilk kitap çevirisi gerçekleşmek üzere
Skipper's Cockpit Guide. Telif ücreti ödendi, çevirisi bitti ve matbaa anlaşması yapıldı. Son kez gözden geçirilecek ve basılacak. Fuarda elinizde olur. Darısı bizim denizcilerin yazdığı bir kitabın başına olsun.
Fuar boyunca imza günleri de yapacağız. Gelecekleri, buradan duyuracağız.
Başka etkinliklerimiz de olacak, duyuracağız sırayla.
Herkese çok selam.
DADD Yönetim Kurulu Adına
Başkan
Zafer Türkmen