Sevgili Dostlar,
Düsseldorf ile bilgileri internetten kolayca ve bolca bulabilirsiniz.
https://gezievreni.com/dusseldorf-gezilecek-yerler/Bu forumun niteliği gereği sadece Schiffahrt Museum, yani Denizcilik Müzesine dikkatinize çekmek isterim
"Burgplatz’de eskiden bir saray olarak yer alan sarayın günümüze kalan tek bölümü olan Burgplatz Schlossturm Kulesi’nde bulunuyor. Müzede, Ren Nehri’nin denizcilik tarihiyle ilgili denizcilik ekipmanları ve nehirde kullanılan gemilerin ilk modelleri sergileniyor."
İlk kez gittiğim Düsseldorf Boat Show ile izlenimlerimi kısaca aktarmak istiyorum.
İlk kez gittiğim için ve çok etkilendiğim için abartılı yorum veya aktarımım olursa peşinen kusuru bakmayın..
Düsseldorf aynı zamanda bir fuar şehri olduğu için ziyaretçilerin yaşamını kolaylaştıran uygulamalar hemen göze çarpıyor. Havaalanından fuara veya şehirden fuara otobüs ve metro ile ulaşım ücretsiz. Keza fuardan şehre veya havaalanına da..
Fuar 285 bin m2 alanıyla Avrupanın en büyüğü.. Fuar alanında ücretsiz shuttlelar devamlı ring yapıyor.
Fuar yerleşim haritası ve firmaların listesini içeren kitapçık 94 sayfadan oluşuyordu.
Deniz ve denizin altıyla ilgili aklınıza gelebilecek her şey bu fuarda sergileniyor.
17 adet kocaman sergi salonlarını gez gez bitiremedik.
O kadar çok bilmediğim marka tekne gördüm ki şaşırdım.
Yıllardır ülkemizdeki boat showlara gider gelirim, hem zaten oldukça dar kapsamlı iken bir de bunu rekabet vb çıkar hesapları ile bölme daha da ufaklaştırmak tam da bize özgü olsa gerek diye düşünmeden edemedim.
Amel 50, Najad, Hallberg Rassy, Swan, X Yachts, Sun Beam, Grand Soleil, Southerly, Contest, Wauguiez, Oyster ve isimlerini unuttuğum Türkiyede sergilenmeyen yelkenli yatları gördüm, dolaştım.
Çoğu firmanın Türk dealerları ile tanıştım.
Motor ve elektronik ve diğer ekipmanların sergilendiği salonları görmeniz lazım..
Sadece ahşap teknelerin sergilendiği departman, biblo gibi teknelerin bulunduğu bölüm - ki bazı fotografları Ersin'e gönderdim- ben bile saatler geçirdim.
Belki önümüzdeki sene bir etkinlikle hep beraber gidilebilir diye düşündüm.